صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حوزه سیاسی مصر دست کمی از حوزه تمدنی آن ندارد

۲۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳:۳۴
کد خبر: ۵۳۴۴۰۴
تحلیل گر مسائل بین الملل در فضای مجازی نوشت:حوزه باستانی مصر دارای شگفتی‌هایی است که هنوز بسیاری از ابعاد آن ناشناخته مانده است. بر این باورم که حوزه سیاسی مصر هم دست کمی از حوزه تمدنی آن ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، حسن عابدینی، تحلیل گر مسائل بین الملل در فضای مجازی چنین پستی را منتشر کرده که به این شرح است:

‌حوزه باستانی مصر دارای شگفتی‌هایی است که هنوز بسیاری از ابعاد آن ناشناخته مانده است. بر این باورم که حوزه سیاسی مصر هم دست کمی از حوزه تمدنی آن ندارد.

گورستان جیزه در حاشیه شمالی،قاهره از دیرباز در زمره مهم‌ترین مکان‌های گردشگری است که به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان باستان شناخته می‌شود.

جیزه مکان سه هرم پرآوازه خوفو، خفرع و منکورع مصر باستان است. هرم خوفو بزرگترین هرم این مجموعه است. مساحت جیزه در حدود ۸ کیلومتر مربع است. علاوه بر سه هرم اصلی، چندین هرم کوچکتر، مجسمه ابوالهول و کشتی بزرگ مصری متعلق به ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح نیز در منطقه جیزه قرار دارد.

فرصتی شد تا از دهلیز چند صد متری منتهی به مرکز آن که روزگاری جنازه مومیایی شده فرعون درون آن قرار داشت دیدن کنم. جایی که با دشواری مجوز رفتن درون آن صادر شد. دالانی که در دهه قرن بیست و یکم به مدد برق روشن و با استفاده از قطعات چوب که بصورت نردبان در سطح شیب دار درون هرم قرار دارد امکان عبور انسان تا رسیدن به مرکر آن را فراهم کرده است. هر گامی که برداشته می‌شود، انسان را به عمق تاریخ می‌برد.

نقاشی روی سنگ‌های غول پیکر بغایت تفکر برانگیز است. سازندگان نخستین، چندین راهرو درون هرم تعبیه کرده اند که فقط یکی از آن‌ها به مقبره اصلی دسترسی داشت. سنگ‌های چند ده تنی که با ظرافت و محاسبه دقیق روی هم چیده شده، چشم را خیره می‌کند. باور ان سخت است که بردگانی بدون دانش این چنین کرده باشند.

تاریخ را بسیاری می‌خوانند، اما مصر شاید در زمره مکان هایی است که تاریخ را می‌توان دید. وقتی در جیزه قدم می‌زنی صدای مبهم همهمه دربار فرعون ذهن را درگیر می‌کند. آنانی که غروب قدرت امپراتوری حتی در تصورشان هم نمی‌گنجید.

مومیایی فرعون که هم اکنون تحت تدابیر ویژه در موزه مصر نگهداری می‌شود را نیز در قاهره دیدم. مکانی بشدت محافظت شده که مجوز دیدن آن بندرت صادر می‌شود. مردی با قد متوسط که ریش به زردی گراییده اش بسیار طبیعی به نظر می‌رسد.

این که فردی روزگاری ادعای خدایی می‌کرد، اما امروز بی جان در یک محفظه شیشه‌ای قرار دارد، عبرت آموز است.

فسیروا فی الارض فانظروا کیف کان عـقبة المکذبین



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *