صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شورای شهری‌ها در سنگر غیرقانونی شورایاری خواهند ماند یا به قانون تمکین خواهند کرد؟

۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۳۸۴۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
از سال گذشته که زمزمه برگزاری انتخابات شورایاری‌ها به گوش رسید حرف و حدیث و ایراد و اشکال به بود و نبود این انتخابات کم نبود. همه چیز شنیده می‌شد، از عدم برگزاری انتخابات تا به تعویق افتادن آن.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، از سال گذشته که زمزمه برگزاری انتخابات شورایاری‌ها به گوش رسید حرف و حدیث و ایراد و اشکال به بود و نبود این انتخابات کم نبود. همه چیز شنیده می‌شد، از عدم برگزاری انتخابات تا به تعویق افتادن آن.

در شورای شهر، اما برخی از اعضا مصرانه پای برگزاری این انتخابات ایستادند و سنگ شهروندان را به سینه زدند که اگر شورایاری‌ها نباشند، مشارکت شهروندان در اداره شهر چه خواهد شد.

نهایتا نیز شورای شهر به این نتیجه رسید که انتخابات شورایاری‌ها را با اصلاحاتی در اساسنامه آن برگزار کند. اصلاحاتی که باعث شد تا شورایاری‌ها صرفا به یک نهاد مشورتی تبدیل شوند.

اما چرا نهاد شورایاری‌ها که پیش از این و در دوره‌های گذشته، آن هم با اختیارات گسترده، نقش موثری در تصمیم گیری و تصمیم سازی شهر تهران ایفا نکرده بود، اکنون با نقش صرفا مشورتی تا این اندازه مهم شده است؟!

جدای از این عدم مشارکت مردم در انتخابات شورایاری‌ها موضوع حائز اهمیتی است که در دوره‌های پیش نیز بسیار پررنگ بوده است. عدم مشارکتی که باعث شد تا در سطح محلات عده‌ای با رای‌های اتوبوسی به عنوان نماینده یک محله انتخاب شوند.

موضوع آرای اتوبوسی البته از چالش‌های اصلی در این دوره از انتخابات شورایاری‌ها نیز هست که حتی به نحوی اصل و اساس این انتخابات را نیز زیر سوال می‌برد. چرا که گمان می‌رود همچون دوره‌های قبل برخی از نامزد‌های این انتخابات عده‌ای را با اتوبوس از محله‌ای به محله‌ای خاص ببرند تا بتوانند انتخاب خود را به عنوان شورایار آن محله قطعی کنند.

در رابطه با انتخابات شورایاری‌ها، اما آنچه که در روز‌های اخیر بیش از همه سر زبان‌هاست، موضوع غیرقانونی بودن این انتخابات است. مسئله‌ای مهم که از سوی سراج، رییس سازمان بازرسی کل کشور مطرح شد.

نامه سراج به سران قوا:

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با ارسال نامه‌ای به سران قوا و وزیر کشور، از آن‌ها خواست از برگزاری انتخابات غیرقانونی شورایاری جلوگیری کنند.

ناصر سراج طی نامه‌ای به رؤسای قوای سه‌گانه و همچنین وزیر کشور برگزاری انتخابات شورایاری‌ها را تا زمان وضع مبانی قانونی برای برگزاری آن، غیرقانونی دانسته و خواستار جلوگیری از برگزاری این اقدام غیرقانونی شده است.

در بخشی از این نامه، وضع مصوبه توسط شورای اسلامی شهر تهران و همچنین اقدام به برگزاری انتخابات شورایاری، برخلاف اصل ۱۰۰ قانون اساسی و نیز قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران دانسته شده فلذا اقدام شورای اسلامی شهر تهران و هیأت محترم وزیران در وضع مصوبه مبنی بر تشکیل انجمن شورایاری محلات در تهران و برگزاری انتخابات، خارج از حدود اختیارات قانونی مراجع مزبور عنوان شده است.

 

پس از اعلام نظر رییس سازمان بازرسی کل کشور درخصوص غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها، رییس و سخنگوی شورای شهر به این موضوع واکنش نشان داده و مطالبی رابیان کردند که آخرین آن‌ها مربوط به علی اعطا سخنگوی شورای شهر است.

مخاطب نامه رییس سازمان بازرسی، شورای شهر نیست

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در چهارمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز برگزار شد، درباره نامه رییس سازمان بازرسی کل کشور درخصوص انتخابات شورایاری‌ها گفت: مخاطب این نامه، شورای شهر نیست بلکه سران سه قوا از طریق اختیارات ویژه‌شان باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنند تا امکان برگزاری انتخابات به صورت قانونی فراهم شود.

اعطا با بیان اینکه در بحث شورایاری‌ها در این دوره تغییراتی در اساسنامه شورایاری و آیین‌نامه انتخابات از سوی شورای شهر انجام شده است، از عزم شورای شهر برای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها خبر داده است.

درحال رایزنی با معاون اول رئیس جمهور برای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها هستیم

محسن هاشمی، رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز در رابطه با نامه سراج، در جلسه روز یکشنبه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران از رایزنی با معاون اول رئیس جمهور برای برگزاری انتخابات شورایاری‌ها خبر داده بود.

 

اگر نظر جمع مبنی بر غیرقانونی بودن باشد انتخابات را برگزار نمی‌کنیم

موضع شهردار تهران درخصوص برگزاری انتخابات شورایاری‌ها، اما کمی متفاوت با شورای‌شهری‌هاست. حناچی شهردار تهران گفته که نمی‌توان در خصوص قانونی بودن یا نبودن انتخابات قطعی صحبت کرد، اما اگر نظر جمع مبنی بر غیرقانونی بودن باشد انتخابات را برگزار نمی‌کنیم.

موضع سازمان بازرسی در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها مورد تایید مجلس است

ابوترابی، عضو کمیسیون شورا‌های مجلس با یادآوری رد طرح استفساریه شورایاری‌ها در این کمیسیون موضع سازمان بازرسی در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها را مورد تایید مجلس دانسته است.

وی گفته رد استفساریه، موضع حقوقی بازرسی کل کشور در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها را تایید و تقویت می‌کند. در کمیسیون شورا‌ها استفساریه‌هایی در مورد رسمیت دادن به شورا‌های محلی و شورایاری‌ها مطرح که پس از بررسی رد شد بنابراین رد این استفساریه نظر حقوقی بازرسی کل کشور در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاری‌ها را تایید و تقویت می‌کند.

نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس دهم، اعلام کرده که بر اساس رد طرح مورد نظر در کمیسیون شوراها، نظر مجلس با نظر سازمان بازرسی همسو و موضع سازمان بازرس منطقی و مورد تایید است.

با وجود اصرار شورای شهر بر برگزاری انتخابات از یک سو و مخالفت سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر، باید منتظر ماند و دید آیا انتخابات شورایاری‌ها در روز چهارم مردادماه برگزار خواهد شد یا طبق گفته شهردار تهران در صورت مخالفت جمعی با این انتخابات شورای شهر از سنگر شورایاری عقب نشینی خواهند کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *