صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازار داغ پایان نامه نویسی از انقلاب تا دانشگاه

۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۳۶۹۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
پایان نامه، مقاله، مقالات آی اس آی، تبدیل کتاب به پایان نامه، استخراج مقاله از پایان نامه، سرفصل‌هایی است که با گام گذاشتن به دانشگاه رو به روی هر یک از ما قرار می‌گیرد و برخی را به گلوگاه تالیف و تحقیق می‌کشاند و برخی را به سرشاخه‌های تالیف و تحقیق.

گروه جامعه | زهرا قاسمی: پایان نامه، مقاله، مقالات آی اس آی، تبدیل کتاب به پایان نامه، استخراج مقاله از پایان نامه، سرفصل‌هایی است که با گام گذاشتن به دانشگاه رو به روی هر یک از ما قرار می‌گیرد و برخی را به گلوگاه تالیف و تحقیق می‌کشاند و برخی را به سرشاخه‌های تالیف و تحقیق.

اگر مسیرتان به میدان انقلاب تهران بیافتد قطعا گمان می‌برید که به جاده ابریشم تالیف قدم گذاشته اید. خیابانی که اگر ۲۰ دقیقه در آن قدم بزنید و کارت بانکی فول داشته باشید قطعا نیازی به دود لب تاپ خوردن ندارید. مغازه‌هایی که پر است از فارغ التحصیان بیکار دانشگاه‌های مطرح کشور که به دلیل نبود شغل مجبور به کار در این مراکز شده اند و می‌نویسند و پول می‌گیرند تا سایرین هم به جمع فارغ التحصیلان بیکار کشور بپیوندند.

بازاری که تا چند ماه گذشته خیلی داغ بود و با ورود وزارت علوم ۲۵ واحد صنفی عرضه و فروش پایان نامه پلمب شدند.

حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اقدام پلیس امنیت در‌باره پلمپ ۲۵ واحد صنفی عرضه و فروش پایان‌نامه خبر داد و گفت: پس از چندماه پیگیری و پیرو پرونده‌های قضایی که علیه عرضه‌کنندگان پایان‌نامه تشکیل شده بود، بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه یک دستور قضایی موثر برای پیگیری این موضوع توسط پلیس امنیت صادر کرد.

وی افزود: پلیس امنیت هم از قبل با عملیات تجسس نسبت به شناسایی تعدادی از واحد‌های صنفی عرضه‌کننده پایان‌نامه اقدام کرده بود و امروز معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت علوم و پلیس امنیت، وارد میدان شدند و حدود ۲۵ واحد عرضه‌کننده را شناسایی کردند.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، گفت: سیستم‌های کامپیوتری این مراکز ضبط و درب واحد‌ها برای رسیدگی قضایی پلمپ شد. وی خاطرنشان کرد: منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از قوه قضائیه به‌خصوص دادسرای فرهنگ و رسانه، بازپرس این دادسرا و پلیس امنیت به دلیل انجام این اقدام و اجابت کردن درخواست وزارت علوم تشکر و تقاضا کرده است که پلیس امنیت به این اقدام موثر خود ادامه دهد.

به گزارش خبرنگار میزان، با گشتی در میدان انقلاب این روز‌ها متوجه خواهد شد که این بازار به فعالیت داغ خود در خفا ادامه می‌دهد. با این وجود می‌توان این اقدام و پلمب را فتح بابی در برخورد با این سرقت ادبی دانست، اما گزارش میدانی خبرنگار میزان و پرس و جو در میان دانشجویان و اساتید نشان می‌دهد که جاده ابریشم تالیف پایان نامه گویی جای دیگری است.

اساتید دانشگاه ها، کسانی که مرجع علم و علم اندوزی در کشور هستند؛ چندیست به این ورطه سوق پیدا کرده اند با این وجود نگارش پایان نامه توسط اساتید همه این قشر را شامل نمی‌شود.

آقای «م غ» در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: فوق لیسانس حقوق جزا هستم و پایان نامه ام را استاد راهنمایم به قیمت ۲ میلیون برایم نوشت.

خانم «م ب» نیز در گفتگو با خبرنگار میزان گفت: استاد راهنمایم هزاران اشکال به پایان نامه ام گرفت به این دلیل که پایان نامه ام را به دانشجوی دیگری سپردم را بنویسد.

معاون نظارت و ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره سوق پیدا کردن نگارش پایان نامه گفت: این قضیه را رد نمی‌کنیم و برخی اساتید این کار را انجام می‌دهند و برای دانشجویان پایان نامه می‌نویسند.

هیچ نظارتی در پایان نامه نویسی اساتید وجود ندارد

رضا کچوئیان، معاون نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، در پایخ به این سوال که میزان شیوع پایان نامه نویسی توسط اساتید به چه میزان است اظهار کرد: این مسئله را تائید می‌کنیم و متاسفانه برخی از همکاران اقدام به نوشتن پایان نامه برای دانشجویان خود می‌کنند. این مسئله را نمی‌توان رد کرد و در حال حاضر وجود دارد.

وی در ادامه تاکید بیان کرد: برخی به سرقت ادبی همچنان پایبند هستند.

تیم درست کردن پایان نامه‌ای در دانشگاه‌ها

وی در ادامه از تیم درست کردن پایان نامه‌ای در دانشگاه‌ها توسط اساتید خبر داد و گفت: برخی از اساتید دانشگاه‌ها تیم درست کرده اند به این صورت که فردی که استاد راهنما می‌شود با یکی دیگر از استاید تیم تشکیل می‌دهد و او استاد مشاور می‌شود و همین دور تکرار می‌شود. با وقوع این امر اصل ماجرا و جدیت و دقت و توان دانشجو رنگ می‌بازد و اساتید فقط به دنبال برگزار کردن یک جلسه تشریفاتی هستند و به محتوا توجهی نمی‌کنند.

کچوئیان در ادامه بیان کرد: هیچ نظارتی بر تالیف پایان نامه توسط اساتید وجود ندارد و اصلا این نظارت امکان پذیر نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: برخی از دانشجویان دکتری امروز از روش تحقیق چیزی نمی‌دانند. دانشجویان به دنبال علم اندوزی نیستند و فقط به دنبال گرفتن مدرک هستند. پایان و رساله و دکتری در کشور ما رنگ بوی دیگری دارد.

به گزارش خبرنگار میزان، با اقدام وزارت علوم و همکاری سایر دستگاه‌ها بعد از چندین سال از رونق پایان نامه فروشی در میدان انقلاب با این امر برخورد شد حال باید منتظر ماند و دید که بازار ثانویه پایان نامه نویسی و مقاله نویسی در دانشگاه‌ها چه زمانی و از رونق خواهد افتاد و شاهد کسادی بازار این جاده ابریشم خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *