ترک اعتیاد داوطلبانه، پاکی پس از ترک اعتیاد را ماندگار میکند/بهبود فرد معتاد باید با شناسایی دلایل اعتیاد وی صورت پذیرد
آزاده اولیایی، درمانگر و کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی در حوزه زنان در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه برای ترک اعتیاد باید دلایل اعتیاد فرد معتاد شناسایی شود، اظهار داشت: اگر فرد به صورت اختیاری برای بهبودی اقدام کند، احتمال بازگشت وی به سمت مواد مخدر تا حدود زیادی کاهش مییابد.
اولیایی با اشاره به فعالیتهای سازمان بهزیستی در حوزه اعتیاد، گفت: در سازمان بهزیستی ساماندهی و جمع آوری معتادین آخرین اولویت را در اختیار دارد، در حالی که فعالیتهای کارشناسی و حمایتی از معتادان در راس اولویتهای این سازمان است.
وی افزود: فرهنگ جامعه در مقابله با اعتیاد باید به گونهای مدیریت و هدایت شود که افراد معتاد به صورت خودجوش و با تصمیم خود برای ترک اعتیاد و بهبودی اقدام کنند.
کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی در حوزه زنان تصریح کرد: بدون شک فرد بیمار در درمانهای اجباری انگیزه و رغبت بهبودی را آنطور که باید، ندارد، در حالی که روحیه بیمار در درمان داوطلبانه میتواند روند بهبودی را سرعت ببخشد و پاکی پس از ترک را ماندگار کند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر گسترش امکانات و دسترسیها به مراکز ترک اعتیاد باعث شده معتادین با فرهنگ ترک داوطلبانه به سمت مراکز درمان اعتیاد گرایش پیدا کنند.
کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی در حوزه زنان افزود: دستگاههای متولی درمان اعتیاد و دولت امروزه بیشترین تمرکز خود را بر حوزه اعتیاد زنان معطوف کردهاند.
وی با اشاره به این که سازمان بهزیستی همیشه حمایت محور پیش میرود، اظهار داشت: سازمان بهزیستی در تلاش است تا پس از شناسایی دلیل گرفتاری با اعتیاد موانع موجود در زندگی افراد را حذف کند و مسیر درمان و ترک اعتیاد را برای معتاد فراهم کند.
کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی در حوزه زنان با اشاره به این که هر فرد بنا به دلایلی منحصر به فرد با اعتیاد درگیر میشود، تصریح کرد: سازمان بهزیستی همیشه سعی کرده تا به تناسب افراد مختلف برنامههای درمان خود را در قالبهای متنوعی تهیه و تنظیم کند.