دریافت گواهی اعتبار بخشی برنامه آموزش پزشکی عمومی از فدراسیون جهانی آموزش پزشکی
به گزارش گروه جامعه ، باقر لاریجانی در نشست خبری که به منظور تشریح برنامههای آموزشی وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به موفقیت ایران در تأیید نحوه اعتبار بخشی مراکز آموزش پزشکی کشور از سوی فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، اظهار کرد: براساس قانون سازمان فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، چنانچه دانشکدههای پزشکی تا سال ۲۰۲۰ مورد اعتبار بخشی قرار نگیرند، مدارک فارغ التحصیلان این دانشکدهها مورد تایید قرار نخواهد گرفت.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مدل اعتبار بخشی برنامه آموزش پزشکی ایران مورد تایید قرار گرفته است، اظهار کرد: براساس این برنامه، تا ۱۰ سال آینده اقدامات وزارت بهداشت در اجرای اعتبار بخشی مراکز مورد تایید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی قرار میگیرد و امیدواریم تمامی دانشکدههای پزشکی این مسیر را به خوبی طی کنند.
وی افزود: برنامه وزارت بهداشت در حوزه اعتبار بخشی در تمامی رشتهها اعم از داروسازی و دندانپزشکی با جدیت اجرا میشود و بر این اساس، تمامی رشتههای تخصصی و فوق تخصصی مورد اعتبار بخشی قرار خواهند گرفت.
اعتباربخشی برنامه آموزش پزشکی عمومی در ۶۳ دانشکده پزشکی انجام شده است
معاون آموزشی تصریح کرد: در حال حاضر، اعتباربخشی برنامه آموزش پزشکی عمومی در ۶۳ دانشکده پزشکی انجام شده و دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و اصفهان در این زمینه مشارکت خوبی داشته اند. همچنین، برای اولین بار ۵۹ دانشگاه با ۴۲ شاخص استاندارد الزامی و توجیهی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و تمام بیمارستانهای آموزشی با ۹۱ سنجه مورد سنجش قرار گرفتند.
لاریجانی در ادامه با تاکید بر ضرورت ایجاد کارآفرینی در کشور، خاطرنشان کرد: در این زمینه آموزشهای مهارتی بسیار مهم است و از سال گذشته به منظور کاهش مدرک گرایی و افزایش حرفه گرایی نیز، آموزشهای مهارتی را سازمان دهی جدیدی کرده ایم و ۲۲ مهارت جدید و ۵۵ مرکز مهارت اندوزی نیز ایجاد شد که از این تعداد، ۳۱ مرکز غیر دولتی و ۲۴ مرکز دولتی هستند.
فعالیت ۲۰ هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور
معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد تعداد اعضای هیات علمی فعال در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: در حال حاضر ۲۰ هزار هیات علمی داریم، اما نیاز ما به هیات علمی کم نبوده و بنا است بیش از هزار نفر در قالب هیات علمی، در دانشگاههای علوم پزشکی و بیش از ۳ هزار متخصص و فوق تخصص به اعضای هیات علمی نیز افزوده شوند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به برگزاری بیش از ۷۰ درصد آزمونهای وزارت بهداشت به صورت مجازی یا مجازی-حضوری، گفت: در حال حاضر، بیش از هزار نفر در ۳۰ مرکز الکترونیکی با ۴ هزار ایستگاه کاری با وزارت بهداشت همکاری میکنند و به دانشگاهها اجازه داده شده که تزهای خود را به صورت مجازی ارائه کنند. در حال حاضر، تمامی آزمونهای جامع علوم پایه و پیش کارورزی به صورت مجازی برگزار میشود.
افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای علوم پزشکی در ده سال گذشته
معاون آموزش وزارت بهداشت درخصوص افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای علوم پزشکی در ده سال گذشته، بیان کرد: طی ده سال گذشته، ۷۵ درصد در رشته پزشکی، ۲۷ درصد در رشته دندانپزشکی، ۴۹ درصد در بخش داروسازی، ۱۳۷ درصد در رشته پرستاری و ۱۴ درصد در رشته مامایی، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو داشته ایم و در رشتههای تخصصی مانند، ارتوپدی نیز ۱۰۵ درصد و آسیب شناسی، ۴۹ درصد رشد ظرفیت را شاهد بوده ایم. این در حالی است که در سال جاری، ۸۰ درصد صندلیها برای پذیرش در رشته اورژانس خالی بود.