صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنامه وزارت بهداشت برای درمان "فشارخونی‌ها"/ آلودگی هوا مانع جذب ویتامین D می‌شود

۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸:۵۷
کد خبر: ۵۳۳۴۰۵
برنامه وزارت بهداشت برای درمان "فشارخونی‌ها"، آلودگی هوا مانع جذب ویتامین D می‌شود، راه‌های کاهش مصرف نمک برای کودکان و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، برنامه وزارت بهداشت برای درمان "فشارخونی‌ها"، آلودگی هوا مانع جذب ویتامین D می‌شود، راه‌های کاهش مصرف نمک برای کودکان و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیده‌ای از آن را می‌خوانید.

• برنامه وزارت بهداشت برای درمان "فشارخونی‌ها"
مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری‌ها با اشاره به مشارکت ۲۸ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در کشور در کمپین فشارخون، گفت: برخی از بیمارانی که ابتلا به فشار خون در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، ممکن است امکان درمان در سطح یک ارائه خدمات را نداشته باشند و بر همین اساس ۵۳۰ بیمارستان برای ارجاع بیماران فشارخونی به سطح دو و ۸۹ بیمارستان هم برای ارجاع این بیماران به سطح سوم ارائه خدمات مشخص شدند. به گزارش ایسنا، جمشید کرمانچی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کمپین فشار خون و نحوه پیگیری درمان بیماران، افزود: بیماری فشار خون یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیرواگیر بوده که در حال افزایش است و شیوع آن خصوصا در کشور‌های در حال توسعه بیشتر است و در ایران هم روند افزایشی دارد. وی با بیان اینکه تقریبا در دنیا بیش از یک میلیارد بیمار مبتلا به فشار خون وجود دارد، افزود: سالانه ۱۰ میلیون نفر از این بیماران به دلیل این بیماری از بین می‌روند. بیماری فشار خون در ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد منجر به سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

• آلودگی هوا مانع جذب ویتامین D می‌شود
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عوارض آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا از جمله عواملی است که مانع سنتز ویتامین D توسط نور خورشید در بدن می‌شود. به گزارش ایرنا، گلبن سهراب اظهار داشت: در مورد افراد ساکن در کلان‌شهر‌ها که عموماً هوای آلوده‌ای دارند، هم باید به امکان کمبود ویتامین D توجه شود. وی درباره عوامل تأثیرگذار بر ساخته شدن ویتامین D در بدن گفت: برخی عوامل بر امکان تولید ویتامین D در اثر تابش نور خورشید تأثیرگذارند؛ افرادی که پوست تیره دارند یا در مناطقی دور از خط استوا زندگی می‌کنند، افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند یا پوشش کامل در برابر نور خورشید دارند (استفاده از ضد آفتاب، لباس‌های پوشیده، دستکش، کلاه و عینک) و افراد مسن، نمی‌توانند به مقدار کافی ویتامین D از طریق نور آفتاب به دست بیاورند بنابراین برای این دسته از افراد، استفاده از مکمل ویتامین D ضروری است.

• راه‌های کاهش مصرف نمک برای کودکان
یک کارشناس تغذیه گفت: برای کودکان حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک، کمتر از ۳ گرم در روز یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری بوده و باید دقت کرد که این مقدار شامل کل میزان نمکی است که از طریق غذا وارد بدن می‌شود، حتی میوه‌ها و سبزی‌ها، نان، پنیر و به طور کلی همه چیز‌هایی که خورده می‌شود حاوی نمک (سدیم) است. به گزارش ایلنا، فاطمه تقوی توصیه کرد: در دوره تغذیه کمکی یعنی ۶ تا ۱۲ ماهگی نباید به غذای کودک نمک اضافه شود و در صورت تمایل به افزودن چاشنی به غذای کودک در دوره تغذیه تکمیلی می‌توان از آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت به غذای کمکی اضافه کرد و برای کودکان بالای یک سال اگرچه افزودن نمک مجاز است، ولی باید دقت کرد که از مقدار کم نمک ید دار در تهیه و پخت غذا استفاده شود.


• ناظران دانشگاه‌های علوم پزشکی سرزده و شبانه از اورژانس‌های بیمارستانی بازدید می‌کنند
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تیم‌های نظارتی اداره‌های نظارت بر درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی ملزم شدند که به صورت ادواری و مستمر، بازدید‌های سرزده و شبانه از اورژانس‌های بیمارستانی انجام دهند. به گزارش ایرنا، قاسم جان بابایی درباره اورژانس‌های بیمارستانی افزود: معاونت درمان با تاکید بر انجام بازدید‌های میدانی و مدیریتی توسط رؤسا و معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور سعی در نظارت بر فرایند‌های درمانی برای تطابق روند درمان موجود با استاندارد‌های ابلاغی وزارت بهداشت و رسیدگی به حقوق بیماران دارد تا ضمن ارزشیابی فرایند‌های درمانی جاری در مراکز، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات قرار بگیریم. وی ادامه داد: اورژانس بیمارستان‌ها به دلیل بار مراجعه زیاد و به عنوان محل پاسخگویی به نیاز‌های حیاتی و شرایط و مشکلات حاد بیماران و نیز محل هدایت مناسب بیماران در مسیر درمان صحیح، یکی از حساس‌ترین و پر اهمیت‌ترین بخش‌های موجود در مراکز درمانی است.


• تهیه نقشه ژنتیکی بیماری MPS برای اولین بار در کشور
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت از تهیه نقشه ژنتیکی بیماری MPS برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت: با تشخیص تعداد دقیق بیماران MPS، این امکان فراهم شده تا دولت از این بیماران حمایت بیشتری انجام دهد. به گزارش ایلنا، مهدی شادنوش درخصوص موفقیت کشور در زمینه انجام آزمایش‌های تشخیصی بیماران MPS اظهار کرد: همانطور که می‌دانید، درمان بیماران MPS، جزو درمان‌های پرهزینه است و بیماران باید ماهانه دارو‌های گران قیمتی را تهیه و مصرف کنند تا بتوانند به زندگی ادامه داده و از پیشروی بیماری شان جلوگیری کنند. وی افزود: در سال‌های قبل، برای تشخیص آزمایشگاهی و شناسایی بیماران MPS، نمونه‌های ژنتیکی این بیماران به خارج از کشور ارسال می‌شد، اما در سال گذشته با همت جمعی از متخصصان ژنتیک کشور، انجام این آزمایش‌ها در داخل کشور ممکن و میسر شد، این در حالی است که تا پیش از این، در داخل کشور چنین اقدامی انجام نشده بود و این قبیل خدمات توسط شرکت‌های واردکننده دارو به بیماران ارائه می‌شد.


• علت ترس زوجین برای داشتن بچه دوم
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، در مورد تکنیک‌های تشخیص و غربالگری ژنتیک برای زوجین نابارور، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، مریم رفعتی با عنوان این مطلب که در تشخیص به دنبال یک بیماری یا معلولیت خاص هستیم تا بتوانیم درمان آن را انجام دهیم، گفت: در غربالگری، بعد جمعیتی یک بیماری شایع که قابل پیشگیری است، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. وی افزود: به عنوان مثال، می‌توان به بیماری سندروم دان به عنوان یک بیماری شایع دوران بارداری اشاره کرد که غربالگری برای پیشگیری از آن انجام می‌شود. وی با عنوان این مطلب که با ناباروری در هر دو گروه زوجین مواجه هستیم، ادامه داد: متاسفانه زوجین زیادی هستند که می‌توانند بچه دار شوند، اما نگران هستند که بچه آن‌ها معلول یا مبتلا به بیماری باشد. چون بچه اول آن‌ها معلول یا مبتلا به بیماری بوده، در نتیجه برای داشتن بچه دوم اقدام نمی‌کنند. رفعتی تاکید کرد: از همین رو، اول مشکل ژنتیکی را برای این زوجین تشخیص می‌دهیم و بعد از شناخت علت ایجاد عارضه برای فرزند اول آنها، راهکار‌های پیشگیری را ارائه می‌دهیم.

• علل ابتلا به نارسایی کلیه
متخصص کلیه گفت: اگر نارسایی کلیه در مراحل اولیه کشف شود می‌توان با دارو و رژیم غذایی سرعت پیشرف آن را کم کرد. به گزارش برنا؛ فتوحی درباره نارسایی کلیه اظهار کرد: این اختلال یک بیماری خاموش و کشنده است که با کاهش شدید عملکرد کلیه رخ می‌دهد، از آنجایی که کلیه نقشی مهم در دفع مواد زائد و تعادل آب و الکترولیت‌های بدن دارد، این بیماری با عوارضی خطرناک برای بدن همراه خواهد بود. وی با اشاره به دیابت و فشارخون به عنوان شایع‌ترین علل ابتلا به نارسایی کلیه درباره علائم این بیماری گفت: نشانه‌های نارسایی کلیه مانند کاهش شدید ادرار، تجمع اوره، افزایش حجم برون سلولی و اِدِم است که از نقص در پرفیوژن خون (خونرسانی به کلیه)، آسیب به پارانشیم (بافت) کلیه (انسداد مسیر ادراری) ناشی می‌شود. متخصص کلیه ادامه داد: سنگ، بیماری پوستی، مسمومیت دارویی، مصرف زیاد آنتی بیوتیک، از دست دادن آب بدن و خونریزی شدید ممکن است از علل نارسایی کلیوی باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *