صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تنش‎های آمریکا و ایران و تاثیر آن بر جدایی بیشتر واشنگتن و اروپا

۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۳۲
کد خبر: ۵۳۳۳۸۸
وبسایت «دیلی اف‌ایکس» در گزارشی ضمن اشاره به تنش‎های اخیر میان آمریکا و ایران می‌نویسد که این تنش می‌‎تواند به شکاف بیشتر و جنگ تجاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا را در پی داشته باشد.

به گزارش گروه بین الملل ؛ وبسایت آمریکایی «دیلی اف‌ایکس» می‌نویسد: در نروژ و سوئد، مبادلات اقتصادی در سطح کمی ثبت می‌شوند که این موضوع «کرون» این ۲ کشور را به دلیل تحولات مربوط به برخی مسائل بنیادین در معرض تهدیدات ضد تبادل ارز قرار می‌دهد. بزرگترین تهدید برای کرون در این هفته_ و فراتر از آن_ افزایش تنش‌ها با ایران است که می‌تواند به یک منازعه گسترده‌تر میان آمریکا و اتحادیه اروپا و در نهایت ایجاد یک جنگ تجاری فرا_آتلانتیک تبدیل شود.

 

در ادامه این گزارش ضمن اشاره به به برخی تحولات در منطقه مانند هدف قرار گرفتن پهپاد آمریکایی «گلوبال هاوک» از سوی ایران، آمده است: بیشترین تشدید تنش در ماه ژوئن و زمانی روی داد که پهپاد آمریکا نیز از سوی ایران هدف قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: آشکار شدن شکاف‌های روزافزون اروپا و آمریکا در مهم ترین نشست امنیتی جهان

این وبسایت اقتصادی آمریکایی می‌افزاید: اتحادیه اروپا اقدام به ایجاد یک کانال مالی ویژه با ایران (اینستکس) کرده که با اجازه دادن به شرکت‌های اروپایی برای تجارت با ایران بدون استفاده از دلار، تحریم‌های آمریکا را دور می‌زند. این اقدام راهکاری است برای ایجاد برخی معافیت‌های اقتصادی برای ایران با هدف متقاعد کردن این کشور برای ماندن در توافق هسته‌ای.

 

 

در ادامه این گزارش آمده است: افزون بر این وضعیت حساس، هشدار آمریکا به بروکسل است که اتحادیه اروپا نیز اگر به زیر سؤال بردن راهبرد‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران ادامه دهد ممکن است گرفتار تحریم و یک جنگ تجاری فرا آتلانتیک شود.


دیلی اف ایکس می‌نویسد: اتحادیه اروپا و آمریکا علاوه بر این در روند حل تنش ۱۴ ساله خود از طریق سازمان تجارت جهانی هستند که احتمالا در آینده نزدیک به نتیجه خواهد رسید_، اما نه به طریقی که بازار‌ها از آن استقبال کنند. اوایل ماه جولای دفتر نماینده تجاری آمریکا لیستی از کالا‌های اروپایی به ارش ۴ میلیارد دلار تهیه و اعلام کرد مشتاق به اعمال تعرفه علیه این کالا‌ها در پاسخ به اقدام اروپا در اختصاص دادن یارانه به شرکت هواپیمایی «ایرباس» است.

این وبسایت آمریکایی در بخش دیگری می‌نویسد: اتحادیه اروپا همچنین پرونده دیگری با آمریکا دارد که علیه بوئینگ است. هر ۲ طرف در تدارک تعرفه‌های تلافی جویانه هستند. اروپا ترجیح می‌دهد تا این موضوع را با دیپلماسی حل کند هرچند که آمریکا به دنبال اتخاذ تدابیر سخت مانند اعمال تعرفه است. با این وجود اتحادیه اروپا نیز ابزار خود را دارد و بروکسل آماده است تا در صورت اقدام واشنگتن مبنی بر اعمال تعرفه، محصوالات کشاورزی وارداتی از آمریکا را مشمول تعرفه کند. کشاورزان به عنوان بخشی از هواداران ترامپ که در انتخابات ۲۰۲۰ به آن‌ها نیاز دارد یک هدف کلیدی_ و آسیب پذیر_ هستند. زمانی که اقتصاد جهانی شکننده‌تر می‌شود سیاست به عنوان یک موضوع عمده تعیین کننده است.

 

 

این وبسایت در بخش دیگری به حساسیت ارز کشور‌هایی مانند نروژ و سوئد پرداخته و می‌نویسد: کرون صادرات محور نروژ و سوئد در برابر هرگونه تنش در روابط تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا آسیب پذیر هستند، به خصوص که اتحادیه اروپا مقصد اولیه ۶۰ درصد از تمامی صادرات نروژ و سوئد است. کرون به طور خاص به این تغیییرات حساس است، زیرا نروژ برای حمایت از اقتصاد خود به شدت وابسته به صنعت سوخت است؛ بنابراین کرون نروژ اغلب تحت کنترل نوسان در این تهدیدات است.

 

بیشتر بخوانید: شکاف میان واشنگتن و بروکسل در نشست ورشو

 

در پایان این گزارش آمده است: علاوه بر این در صورت درگیر شدن آمریکا و اتحادیه اروپا در یک تنش تجاری، رشد اقتصادی اتحادیه اروپا ضعیف خواهد شد. مشکلات داخلی از برگزیت گرفته تا تهدید‌های اقتصادی ایجاد شده به دلیل بدهی ایتالیا، سیاست‌گذاران انتظارات رشد اقتصادی خود را کاهش می‌دهند. این موضوع با حقیقتی که سوئد احتمالا به دلیل افزایش بدهی‌های خانگی در لبه یک پرتگاه بحران اقتصادی قرار دارد، ترکیب می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *