صاحبنظران روس: اس۴۰۰ روابط ترکیه و آمریکا را بحرانی کرده است

۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴:۲۶
کد خبر: ۵۳۳۲۰۷
صاحبنظران روس معتقدند که آغاز تحویل نخستین محموله تسلیحات پدافند موشکی اس۴۰۰ به ترکیه، روابط این کشور با آمریکا را بیش از هر زمانی بحرانی کرده است مخصوصا اینکه فشارهای واشنگتن بر آنکارا هم نتوانست مانع تجارت ترکیه با روسیه شود.

 

به گزارش گروه بین الملل ، رسانه های روسیه اعلام کردند که نخستین محموله اس ۴۰۰ به دست ترکیه رسیده است و با وجود اعلام نگرانی ناتو و آمریکا، روسیه و ترکیه به اجرای توافق خود ادامه می دهند.

شبکه تلویزیونی راشاتودی با تهیه گزارشی در این زمینه اعلام کرده است: آمریکا بارها ترکیه شریک خود در ناتو را تهدید به اعمال تحریم هایی کرده بود که در صورت خرید تسلیحات پدافند موشکی روسی اعمال می کند. در پاسخ وزارت دفاع ترکیه اعلام کرده بود که خرید تسلیحات اس -۴۰۰ ترجیح دادن صرف نیست بلکه یک ضرورت است.

راشاتودی به نقل از کارشناسان افزود: کاخ سفید به رغم تهدیدها ترکیه، فشار بر مردم این کشور را افزایش نخواهد داد چرا که می ترسد یکی از مهمترین متحدان خود در خاورمیانه را از دست بدهد.


**کرملین نظاره گر تشدید تنش ها بین ترکیه و آمریکا است

ستون نویسان روزنامه پیروزی روسیه نیز امروز با اشاره به ارسال محموله تسلیحات اس ۴۰۰ به ترکیه نوشته اند: ترکیه از اعضای ناتو سازمانی است که هدف اصلی آن مقابله با روسیه است. به همین دلیل فروش تسلیحات به این کشور به معنی ایجاد اختلاف بین آنکارا و واشنگتن به حساب می آید.

براساس این تحلیل، آمریکا از سال ۲۰۱۷ که قرارداد فروش اس ۴۰۰ به مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار بین روسیه و ترکیه امضا شد نارضایتی خود را بارها اعلام کرد و ترکیه را تهدید به خارج کردن از برنامه ساخت بمب افکن های اف ۳۵ کرد.

براساس جمع بندی نگارنده، دولت آمریکا نگران آن است که ارسال تسلیحات روسی به ترکیه امنیت این بمب افکن ها را به خطر بیندازد. این در حالی است که ترکیه سفارش خرید ۱۱۶ فروند از این نوع هواپیماها را به آمریکا داده است.

در ادامه گزارش روزنامه پراودا گفته شد با وجود تمام مشکلات چنین بنظر می رسد که رجب طیب اردوغان معتقد است که وی از بازی مسکو علیه بروکسل و واشنگتن برنده خواهد شد و هیچ خطری برای اخراج ترکیه از ناتو وجود ندارد.
رسانه روسی افزود: در این شرایط کرملین از این مشاجره بین اعضای ناتو فاصله گرفته و نظاره گر اختلافی است که با ارسال تسلیحات پدافند موشکی بین آنها بوجود آمده است.

**آمریکا فقط به فکر فروش تسلیحات خود است
کانال تلویزیونی مسکو ۲۴ در گزارشی خاطرنشان کرد که آمریکا فقط به فکر فروش تسلیحات خود است.
در این گزارش به نقل از کنستانتین کاساچوف رئیس کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون گفته شد: طرف آمریکایی در همه بیانیه های خود فروش تسلیحات آمریکایی را پیش می برد و برای دولت آمریکا هر قراردادی که با سلاح های این کشور ارتباط ندارد، از دست دادن درآمد و موقعیت محسوب می شود.
کاساچوف در ادامه به اهمیت همکاری های فنی-نظامی روسیه و ترکیه اشاره کرد و افزود: دولت ترکیه مستقل است و می تواند با فشارهای خارجی مقابله کند.

**بحران در روابط آمریکا و ترکیه
شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه نیز در گزارشی با اشاره به ارسال نخستین محموله تسلیحات پدافند موشکی اس -۴۰۰ به ترکیه گفت: آمریکا بلافاصله پس از اعلام توافق روسیه و ترکیه برای فروش این تسلیحات فشارها بر آنکارا برای لغو این قرارداد و امضای قرارداد جدید با واشنگتن را آغاز کرد.
رسانه روسی در اهمیت این قرارداد گفت: برای نخستین بار کشوری از بلوک ناتو سیستم موشکی را از کشور غیر عضو ناتو خریداری کرد و این موضوع عصبانیت و خشم مقام های آمریکایی را برانگیخت.
شبکه دوم روسیه با اشاره به تهدید مقام های آمریکایی ازجمله سفیر آمریکا در ناتو که گفته بود این اقدام ترکیه پیامدهایی به همراه خواهد داشت، گفت: پیامدها واقعاً وجود داشت و پنتاگون اعلام کرد که آموزش خلبانان ترکیه ای برای پرواز با بمب افکن های اف -۳۵ را متوقف می کند.
رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه انستیتو پژوهش های راهبردی روسیه به شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه گفت: با تشدید فشارهای امریکا بر ترکیه، اخیراً لحن رسانه های ترکیه نیز تغییر کرده است و آنها آمریکا را متهم می کنند که مانند فیل در مغازه ظرف فروشی (غیرمحتاطانه) رفتار می کند و واشنگتن فقط کشورهایی را متحد خود می داند که از خواسته های آن به طور کامل پیروی کند.
ولادیمیر فیتین خاطرنشان کرد: ملت ترکیه کاملاً مخالف چنین روابطی با دیگر کشورها هستند.
رسانه روسی در ادامه گزارش با اشاره به بحران در روابط ترکیه و آمریکا افزود: اردوغان تسلیم فشارهای شدید آمریکا نشد و بر اجرای قرارداد اس -۴۰۰ تاکید کرد.
شبکه دوم با اشاره به تاکید اردوغان بر همکاریهای نظامی با روسیه در دیدار با پوتین در اوزاکای ژاپن افزود: در حاشیه اجلاس جی ۲۰ ترامپ هم اقدام ترکیه در خرید اس -۴۰۰ را منصفانه خواند و افزود: دولت اوباما درخواست ترکیه برای خرید سیستم های پدافند موشکی پاتریوت را رد کرده بود.

**انگلیسی ها هم از موضع ترکیه حمایت کردند
کانال تلویزیونی روسی تسارگراد هم در گزارشی اعلام کرده است ک انگلیسی ها هم به طور ناگهانی و غیرمنتظره از خرید اس -۴۰۰ توسط ترکیه حمایت کرده و اعلام کردند که برای دفاع نیاز به بهترین سیستم موشکی است.

رسانه روسی با بیان اینکه جنجال پیرامون فروش اس ۴۰۰ روسی به ترکیه از مدت‌ها پیش جریان داشت، افزود: به رغم اعلام محدودیت ها و اخطارهای آمریکا، ترکیه که عضو ناتو است از خرید این تسلیحات صرف نظر نکرد.
تسارگراد با اشاره به ارسال تسلیحات اس ۴۰۰ به پایگاه مورتد ترکیه در استان آنکارا گفت: در این رابطه شبکه بی بی سی انگلیس گزارشی با عنوان ترکیه با خرید اس ۴۰۰ آمریکا را به چالش کشید، منتشر کرده است.
در ادامه گزارش به نقل از بی بی سی آمده است: ترکیه برای نخستین بار انتخاب می کند که چه چیزی را باید بخرد و چه چیزی را نخرد.
رسانه روسی به چند اظهارنظر کاربران انگلیسی شبکه توییتر در دفاع از خرید سیستم های پدافند موشکی اس ۴۰۰ توسط ترکیه اشاره کرد که یکی از آنها این تسلیحات را بهترین سیستم پدافند موشکی خوانده است.

**قرارداد اس ۴۰۰ مطابق معیارهای بین المللی است
خبرگزاری تاس در گزارشی به نقل از دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه درباره فروش اس ۴۰۰ به ترکیه نوست: قرارداد فروش اس ۴۰۰ به ترکیه مطابق با معیارهای بین المللی صورت گرفته است.
رسانه روسی به نقل از پسکوف افزود: همه اقدامات مطابق با توافق های به دست آمده در قرارداد امضا شده اجرا می شود و طرف های روسی و ترکیه ای تعهدات خود را اجرا می کنند.

**به رغم تهدیدهای واشنگتن تحویل اس ۴۰۰ به ترکیه آغاز شد
روزنامه کامرسانت چاپ مسکو هم امروز نوشت: نخستین محموله تسلیحات پدافند موشکی اس -۴۰۰ به رغم تهدیدها و فشارهای بی سابقه واشنگتن به آنکارا آغاز شد تا آمریکا و ترکیه در آستانه یکی از بزرگترین بحران ها در تاریخ روابط دو کشور قرار بگیرند.

در ادامه این گزارش آمده است: مقام های آمریکایی در ماه های اخیر بارها تکرار کردند که تسلیحات روسی با سیستم های ناتو غیرسازگار است و تحویل اس ۴۰۰ پیامدهای ناگوار به همراه خواهد داشت.
کامرسانت نوشت: اما کارشناسان معتقدند که کار به اتخاذ تدابیر سخت نخواهد کشید زیرا که به طور اجتناب ناپذیری باعث روی برگرداندن ترکیه از آمریکا خواهد شد.
به گفته طغرل اسماعیل کارشناس دانشگاه اقتصاد و تکنولوژی آنکارا، طرف روسی می باید به این مساله فکر می کرد که ارسال اس ۴۰۰ به ترکیه کشور عضو ناتو منجر به آن خواهد شد که طرف ترکیه ای امکان برای تحویل اطلاعات این سیستم ها به آمریکا را خواهد داشت.
وی در مصاحبه با کامرسانت افزود: اما در این مورد روابط توام با اعتماد مسکو و آنکارا نقش مثبت خود را بازی کرد به ویژه اینکه ترکیه وعده داده از این سیستم ها برای دفاع از خود استفاده کند.
کارشناس ترکیه ای معتقد است که این قرارداد با توافقنامه های ناتو مغایرت ندارد و آمریکا از مدت‌ها پیش در جستجوی بهانه ای برای اعمال تحریم های اقتصادی بر ترکیه بود.
واسیلی کاسین یک کارشناس روس با بیان اینکه سیستم پاتریوت چندان هم از اس ۴۰۰ در ویژگی های فنی عقب نیست، افزود: موضوع عدم تمایل ترکیه برای افزایش وابستگی به دولت آمریکا مطرح است.
یوری ماوشف مدیر مرکز مطالعه ترکیه معاصر هم معتقد است که ترکیه از منافع ملی خود پیروی می کند و دولت این کشور دیدگاه های خود درباره مصالح کشور را اجرا می کنند.
وی به کامرسانت گفت: آنکارا از دهه ۸۰ میلادی قرن در تلاش برای تنوع بخشیدن به روابط بین المللی خود است.
کارشناس روس معتقد است که واشنگتن در موقعیت بسیار نامناسب قرار دارد و با توجه به این واقعیت که با ترکیه همکاری ها در عرصه ها و سطوح مختلف از جمله در عرصه اجتماعی دارد. دولت آمریکا سعی دارد تحریم های اقتصادی وضع نکند تا ترکیه را به سوی دیگر سوق دهد.
رسانه روسی در پایان نوشت: حتی تهدید به اعمال تحریم های اقتصادی امریکا بر اقتصاد ترکیه تاثیرات قابل توجه خواهد گذاشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *