آیا فرش های بافته شده توسط بانوان در داخل کشور در اعتاب مقدسه استفاده می شود؟/حضور خادمان خانم در مراسم پیاده روی اربعین حسینی سال ۹۸
فرناز بیگی، مسول امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره حضور خادمان خانم در مراسم پیاده روی اربعین حسینی سال ۹۸ اظهار کرد: در بحث اربعین امسال هم مانند سال گذشته ثبت نام موکب داران را داریم. موکب داران در این سامانه ثبت نام میکنند و خانمها میتوانند به عنوان موکب دار در این سامانه ثبت نام کنند.
وی در ادامه گفت: سال گذشته ۵۰ موکب بانوان وجود داشت که صفر تاصد کار را بانوان انجام میدادند و امسال با توجه به احتمال افزایش زائران این تعداد موکب نیز قاعدتا افزایش پیدا خواهد کرد.
بیگی در ادامه گفت: خادمین خواهر سالهای گذشته نیز به خدمات رسانی به زوار اربعین پرداخته اند که امسال پیش بینی میشود تعداد آنها بیشتر نیز بشود.
مسئول امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه بیان کرد: طی سالهای گذشته مشارکت بانوان بسیار بیشتر شده است.
بیگی در ادامه بیان کرد: فعلیت بانوان طی سال های گذشته بیشتر روی جمع آوری نذورات بوده است.
وی در ادامه درباره اقدامات خواهران برای کمک به ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: استانها با ظرفیت قالی بافی هر ساله بیشتر میشوند و به این طرح می پیوندند. به عنوان مثال در استان خراسان جنوبی ۱۳ هزار نفر در طرح قالی بافی ثبت نام کرده اند. سال گذشته چهارمحال و بختیاری به جمع استانهای ما پیوسته و از صفر تا صد کار را خیرین انجام داده اند.
مسئول امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه افزود: به عنوان مثال حوله بافی در کرمان، پته بافی در اصفهان، مونجق دوزی و ملیله دوزی را بانوان انجام داده اند که باعث اشتغال زایی هم شده است به این صورت که افرادی که مهارت انجام این کارها را ننداشته اند به جمع بانوان دیگر در استان پیوسته اند و مدتی کار کرده و آموزش های لازم را فرا گرفته اند و توانسته اند بعد از مدتی برای خودشان شروع به کار کنند.
وی در ادامه بیان کرد: ستاد بازسازی جز کار مهندسین مستقر در عراق که کارگر و مهدنسین برای انجام کار می فرستند در بحث اشتغال زایی مطرح نیست. محور فعالیت ما بحث خیری و نذوراتی است.
بیگی در ادامه بیان کرد: در کارگاه ها برای این افراد کارآفرینی شده ولی ما بازار کاری برای آنها نداریم. ین افراد در کارگاه ها کار یاد میگیرند و بعد میتوانند خودشان به صورت شخصی شروع به فعالیت کنند.
مسئول امور بانوان ستاد بازسازی عتبات عالیات در ادامه درباره فرش های بافته شده توسط بانوان در داخل کشور و اینکه این فرش ها در اعتاب مقدسه استفاده می شوند یا خیر؟ گفت: فرشهای بافته شده در داخل کشور توسط بانوان بافته و سپس فروخته میشود و پول حاصل از آن هزینه بازسازی عتبات عالیات میشود. فقط برای صحن حضرت الزهرا (س) فرش از داخل کشور به عراق صادر میشود.