تاثیر منفی گلخانهها بر اشتغال کشور/ تعداد گلخانهها در کشور باید به حداقل برسد
یک کارشناس کشاورزی گفت: با توجه به تاثیرات منفی که گلخانهها بر بخشهای مختلف کشاورزی و زیست محیطی دارند باید از گسترش آنها جلوگیری کرد و تعداد آنها را به حداقل رساند.
اسماعیل شهبازی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص گسترش گلخانهها در کشور اظهار کرد: در کشور زمینهای حاصلخیز زیادی وجود دارد که توانایی باردهی محصول در آنها تا سالیان زیاد وجود دارد، اما با این وجود شاهد رشد بی رویه گلخانهها در کشور هستیم و این موضوع تاثیرات منفی زیادی به بخشهای مختلف گذاشته است.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که بر اثر گسترش گلخانهها با آن مواجه هستیم، کاهش جمعیت روستاییان کشاورز است یعنی کشاورزی که از ابتدا اصلیترین شغل روستایین بوده، هم اکنون با گسترش گلخانه ها، کشاورزی معنای اصلی خود را در کشور از دست داده است.
این کارشناس کشاورزی تصریح کرد: نسبت گستردگی یک گلخانه به تعداد افراد مشغول در آن در مقایسه با کشاورزی بسیار کمتر است یعنی در گلخانهها بیشتر کارها مکانیزه و توسط رایانه صورت میگرد و کارکنان آن یک یا دو مهندس کشاورزی و رایانهای است، اما بخش کشاورزی این طور نیست و کارگران زیادی در این بخش مشغول به کار و فعالیت هستند در نهایت گلخانه به اشتغال در کشور نیز آسیب وارد کرده است.
شهبازی با بیان اینکه استهلاک تولید محصول در گلخانه بیشتر از کشاورزی است ادامه داد: با توجه به اینکه برای راه اندازی گلخانه سرمایه زیادی لازم است و همچنین هزینه تولید محصول در گلخانه بیشتر از کشاورزی است، اما با این وجود افرادی همچنان طالب فعالیت گلخانهای هستند که دلیل آن فروش گرانتر این محصولها در بازار است.
وی عنوان کرد: محصولاتی که در گلخانهها تولید میشود، به نسبت غیر ضروری است و نیازی که از محصولات گلخانهای در بازار داریم، توسط تعداد محدودی گلخانه در کشور برآورده میشود پس باید تعداد گلخانهها را در کشور به حداقل رساند.
این کارشناس کشاورزی در رابطه با دلیل گسترش گلخانه در کشور گفت: حمایتهای دولت و تسهیلات بانکی از جمله این دلایل اند، اما مهمترین آن تولید محصولاتی مانند گوجه فرنگی و خیار است که توانایی تولید آنها در فصول سرد سال وجود ندارد، اما با توجه به آسیبهای جبران ناپذیری که گلخانهها بر محیط زیست کشور گذاشته اند، لزومی برای مصرف خیار و گوجه فرنگی در تمام فصول سال نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *