صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتراض‌ها علیه سرمایه‎داری در فرانسه با رنگ‌های دیگر آشکار شدند/مرکز تحقیقات علمی فرانسه: منشا خشم جلیقه زرد‌ها از بین نرفته است

۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۲۷۵۸
تحلیلگران مسائل فرانسه با اشاره به تداوم منشا خشم معترضان فرانسوی پیش بینی می‌کنند اعتراض‌ها به شکل‎های دیگر همچنان ادامه یابند.
 به گزارش گروه بین الملل ؛ با وجود بازگشت حالت عادی به بلوار «الیزه» در پاریس از یکشنبه هفته گذشته، دولت فرانسه همچنان با اعتراض‌های گسترده‌ای روبه رو است.

در پی آغاز تظاهرات‌ اعتراض آمیز در سراسر فرانسه و به ویژه در پاریس در پی افزایش مالیات بر سوخت که رفته رفته به اعتراض علیه نابرابری اجتماعی تبدیل شد، مغازه‎ها، ادارات و بانک‌های بلوار الیزه پاریس از ترس درگیری خشونت بار پلیس با معترضان اقدام به تعطیلی کسب و کار خود کرده بودند.
 
 
 

رسانه‌ها می‎گویند معترضان جلیقه زرد درصدد طراحی روش‌های جدیدی برای ابراز نارضایتی خود از دولت هستند.

در ماه گذشته حدود ۶۰۰۰ فعال از سراسر کشور برای سومین بار در نشستی راه‌های جدید اعتراض‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

تحلیلگران اعلام کردند با وجود کاهش شمار معترضان منشا خشم و حرکت اعتراضی در فرانسه به قوت خود باقی است.

موسسه نظرسنجی «اپینیون وی» نیز اعلام کرد که براساس بررسی‌های انجام شده حمایت عمومی از جلیقه زرد‌ها همچنان باقی مانده است. در آخرین نظرسنجی‌ها در اوایل ماه جولای مشخص شد که ۴۴ درصد مردم فرانسه اعلام کردند همچنان از جلیقه زرد‌ها حمایت می‌کنند.
 
 
 

این موسسه با انتشار نتایج این نظرسنجی اعلام کرد این میزان حمایت برای جنبشی که ظاهرا کمرنگ شده، رقم بالایی است. حمایت از این جنبش در روز‌های اوج آن نیز قابل توجه بوده است. افکار عمومی همواره از این اعتراض‌ها حمایت کرده و جلیقه زرد‌ها توانستند از سقوط جنبش به عرصه مخالفت‌های عمومی ممانعت به عمل بیاورند. علت این امر را می‌توان در خواسته‌های معترضان که شامل طیف وسیعی از اصلاحات در کشور از جمله افزایش میزان حداقل دستمزد‌ها می‌شد، یافت.

«لوک روبان» مدیر پژوهشی مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، گفت این اعتراض‌ها از ماه‌های ژانویه و فوریه به صورت سازمان یافته و حرفه‌ای برگزار شد. وی در ادامه کمرنگ شدن نمود ظاهری اعتراض‌ها را به معنای سرخوردگی معترضان ندانسته و گفت این اعتراضات همچنان وجود دارند و تنها به دلیل ضعف سازمان دهی، کمرنگ شده‎اند. این خشم قادر است در اشکال جدید و متفاوتی خود را نمایان کند.
 
 

فرانس ۲۴ نیز اخیر از آغاز شکل جدیدی از اعتراض‌ها در فرانسه با نام جنبش «جلیقه سیاه‎ها» خبر داد. صد‌ها مهاجر با تجمع در محله معروف «پانتئون» پاریس که نماد مبارزه با برده داری است، خواستار مذاکره در مورد وضعیت خود از جمله حق زندگی و کار شدند. این تجمع اعتراضی با حضور حدود ۷۰۰ مهاجر و حامیان آن‌ها از صبح جمعه آغاز شد و تا بعد از ظهر به طول انجامید.

این اعتراض‌ها در حالی برگزار شد که پلیس پاریس حضور چشمگیری در این محل داشت و ۳۷ نفر از معترضان را دستگیر کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *