صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصول آستان قدس نسبت به گذشته تغییری نخواهد کرد/گام‌های موفق گذشته را ادامه خواهیم داد

۲۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۲۵۳۳
تولیت آستان قدس رضوی گفت: با بهره گیری از خرد جمعی که شعار و سیره ما در آستان قدس است، گام‌های موفق گذشته را ادامه خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، حجت الاسلام و المسلمین احمد مروی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما که به صورت زنده از صحن انقلاب اسلامی حرم مطهر رضوی پخش شد، با بیان اینکه بهره‌گیری از خرد جمعی شعار و سیره ما در آستان قدس است و در این راستا گام‌های موفق گذشته را ادامه خواهیم داد، اظهار کرد: کلیات و اصول آستان قدس نسبت به گذشته تغییری نخواهد کرد، از جمله اصل زائر محوری و توجه به زائران بویژه محرومان که در حکم رهبری مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به ساخت دو زائرسرا توسط آستان قدس رضوی در مشهد، ابراز کرد: در مثبت بودن این اقدام که در راستای خدمت به زائران به ویژه محرومان و تسهیل زیارت است، به هیچ عنوان بحثی نیست و ادامه می‌یابد، اما ممکن است در نوع ارائه خدمت آن‌ها بازنگری کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در آستان قدس رضوی دو نوع خدمت رفاهی و فرهنگی را برای زائران و مجاوران تعریف کرده‌ایم عنوان کرد: معتقدیم زائران باید از فضای نورانی بارگاه امام رضا (ع) معرفت دینی را همراه خود ببرند.

وی ارائه خدمات مطلوب رفاهی به زائران را از دیگر دغدغه‌های جدی آستان قدس رضوی دانست و عنوان کرد: موضوع ظرفیت پارکینگ‌های اطراف حرم مطهر که در دورانی پاسخگوی نیاز زائران بود، اما امروز با توجه به افزایش وسایل نقلیه شخصی دیگر پاسخگوی این نیاز‌های نیست از موضوعات مد نظر ما است، در این رابطه با مسئولان شهری و استانی جلسات متعددی را برگزار کردیم و تلاش داریم دغدغه زائران را در خصوص مشکلات ترافیکی اطراف حرم مطهر و پارکینگ‌ها با همکاری و کمک مسئولان کمتر کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه بافت فرسوده اطراف حرم باید نوسازی شود، گفت: اطراف حرم مطهر باید با فضای ملکوتی این حرم تناسب داشته باشد، طرح نوسازی اطراف حرم آغاز شده و باید با سرعت بیشتری دنبال شود، در این رابطه دولت باید کمک کند و این قول را نیز به ما داده است.

وی افزود: نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم باید به گونه‌ای صورت گیرد که متناسب با فضای معنوی آستان حضرت رضا (ع) باشد. کشورما در حوزه معماری ایرانی- اسلامی صاحب سبک است و این بسیار جای تأسف دارد که بازسازی‌ها و ساخت و ساز‌های ما از معماری‌های غربی الگو می‌گرند، تلاش ما بر این است تا از این پس نوسازی‌های اطراف حرم مطهر متناسب با فضای معنوی حرم امام رضا (ع) باشد.

وی در ادامه با اشاره به طرح خادمیاری رضوی گفت: خادمیاری رضوی از طرح‌های خوبی بوده که در دوران قبل آغاز شده است. خدمت به امام رضا (ع) را نمی‎توان تنها به صحن و سرای رضوی محدود کرد، در هر کجا می‌توان به نام امام رضا (ع) از نیازمندان و محرومان دستگیری کرد و این مهم در قالب طرح خادم یاران رضوی قابل اجرا است.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: هم‌اکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر در این طرح نام نویسی کرده‌اند و حدود ۸۰ هزار نفر گزینش شده‌اند، اما بخش زیادی از این افراد بدون در نظر گرفتن هدف اصلی این طرح، تنها انتظار توفیق خدمت در حرم مطهر را دارند. شاید اگر سایت نام نویسی خادمیاران رضوی را باز بگذاریم چند میلیون نفر متقاضی خدمت در این حرم نورانی شوند، با توجه به محدود بودن رواق‌ها این امکان وجود ندارد، بنابراین باید این موضوع سیاست گذاری و مدیریت شود.

وی بیان کرد: یکی از مسئولیت‌هایی که بر دوش ماست و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید داشتند، استفاده از امکانات آستان قدس در جهت رفع محرومیت است، ما مسئول محرومیت‌زدایی در کشور نیستیم، این مهم وظیفه دولت است، اما می‌توانیم در این حوزه کمک کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه در کمک رسانی به مردم و نهاد‌های انقلابی در حوادث غیرمترقبه هیچ تعللی نخواهیم کرد. خاطرنشان کرد: آستان قدس در حوادث و بلا‌های طبیعی با قدرت به میدان خواهد آمد، همچون سیل اخیر که آستان قدس با کمک خادمان و خادمیاران رضوی با قدرت ورود پیدا کرد، در سیل اخیر روزانه حدود ۱۰ هزار غذای گرم توسط آستان قدس میان سیل زدگان توزیع شد.

وی بیان کرد: موضوع محرومیت زدایی را تنها در توزیع غذای گرم میان محرومان نمی‌بینیم. این کار را در مواقع ضروری انجام خواهیم داد، اما هدف اصلی ما در حوزه محرومیت‌زدایی توانمندسازی است.

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا شرکت‌های آستان در جهت رفع مشکلات مردم و کشور قرار بگیرند. بخشی از فعالیت اقتصادی آستان قدس مربوط به حوزه کشاورزی است، زیرا آستان قدس در این حوزه موقوفات دارد. تلاش ما رفع نیاز‌های کشور در حوزه کشاورزی به میزان توان است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: فعالیت‌های اقتصادی آستان قدس را به سمت رفع نیاز‌ها و گره‌گشایی از مشکلات مردم هدایت می‌کنیم. سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی در حوزه تولید دارو انجام شده است و بنا داریم در این حوزه سرمایه‌گذاری بیشتری به اندازه توان خود با هدف خدمت به مردم داشته باشیم.

وی ابراز کرد: به همکاران حوزه اقتصادی آستان قدس تأکید کرده‌ام که به هر قیمتی به دنبال کسب سود اقتصادی نباشند. در بخش کشاورزی با مصرف یک کود شمیایی ممکن است سالی چند بار برداشت داشته باشیم، اما اگر آن کود برای سلامت مردم مضر باشد، این کار را نخواهیم کرد.

تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: تأکید ما پیوست فرهنگی برای تمام فعالیت‌های اقتصادی است و باید کار‌های اقتصادی با فرهنگ دینی و ارزش‌های جامعه مطابقت داشته باشد.

وی با تأکید بر ضرورت شفاف سازی اظهار کرد: در تمام زمینه‌ها مثل موضوع پرداخت مالیات شفاف سازی می‎کنیم. یکسری از بخش‌های آستان قدس بنا بر فتوای رهبری و مصوبه مجلس از مالیات معاف هستند، اما برخی از بخش‌ها مالیات پرداخت می‌کنند که باید شفاف سازی شود.

تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: بلااستثاء در همه حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی آستان قدس باید نظارت و حسابرسی انجام شود. این به معنای بی‌اعتمادی نیست بلکه به معنای استمرار اعتماد است.

وی گفت: موقوفات، امانت‌هایی در دست ما هستند، عمل به نیات واقفان همواره در آستان قدس رضوی یک اصل است. ما شرعا موظف هستیم که هیچ تغییری در نیت واقف ایجاد نکنیم و به نیت آن عمل کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین مروی با بیان اینکه مردم برای وقف اهتمام بیشتری داشته باشند. اظهار کرد: وقف‌های اجتماعی امروز خیلی مهم است، وقف برای ساخت مدرسه و درمانگاه بسیار خوب است. مثلا به نام امام رضا (ع) وقف کنند و بگویند که درآمد آن صرف کار‌های خیر اجتماعی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *