صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حفظ محیط زیست بر هر تصمیم اقتصادی مقدم است/ بسیاری از مشکلات واحد‌های صنعتی و تولیدی با نگاه‌های علمی، پژوهشی، ابتکاری و تحقیقاتی دانشگاه‌ها می‌توانند رفع شوند

۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰:۵۸
کد خبر: ۵۳۲۳۷۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه صنعت در ارتباط با دانشگاه می‌تواند کار را پیش ببرد، گفت: بسیاری از مشکلاتی که واحد‌های صنعتی و تولیدی به آن مبتلا شده‌اند، با نگاه‌های علمی، پژوهشی، ابتکاری و تحقیقاتی دانشگاه‌ها می‌توانند رفع شوند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در جمع علما، دانشگاهیان و نخبگان استان مرکزی اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که حوزه‌های علمیه منابعی غنی برای کادرسازی در قوه قضاییه هستند؛ لذا ارتباط دستگاه قضایی با حوزه‌های علمیه را یک ارتباط ضروری می‌دانیم.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه برای تصمیم‌گیری در حوزه‌های مختلف به دانش به روز شده نیازمند است، گفت: فقه پویا و اجتهاد تمدن‌ساز می‌تواند برای مفتی در مقام افتاء و قاضی در مقام قضا تاثیرگذار باشد؛ لذا صاحبان خرد و محققان همواره به برقراری ارتباط با حوزه‌های علمیه توجه دارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه فقه ما دارای چنان غنایی است که قادر به پاسخگویی به همه سوالات در حوزه‌های مختلف می‌باشد، گفت: تمام علما و اساتیدی که با فقه و حوزه‌های علمیه مرتبط هستند، به ویژه ائمه جمعه و اثرگذاران در سنگر‌های مساجد و مدیریت حوزه علمیه استان مرکزی که خود از فرهیختگان و نیرو‌های انقلابی می‌باشد، می‌توانند با ارتباط موثر با دستگاه قضایی در راستای پیشبرد امور همکاری داشته باشند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به موضوع تنقیح قوانین که موضوع سخنان یکی از حضار مراسم بود، گفت: تنقیح قوانین از موضوعاتی است که دغدغه دولت و مجلس و قوه قضاییه و شاید همه بخش‌های کشور می‌باشد. حجم زیاد قوانین یکی از مشکلات کشور است و در برنامه‌های توسعه پنجم و ششم نیز بر ضرورت تنقیح قوانین اشاره شده است.

وی گفت: ما در همین دوره کوتاه با پیگیری‌های معاونت محترم حقوقی قوه قضاییه جلساتی را در رابطه با موضوع تنقیح قوانین با نمایندگان دو قوه دیگر برگزار کردیم و در آن جلسات تصمیم بر آن شد که در حوزه تنقیح قوانین کار مشترکی از سوی سه قوه صورت گیرد و ما در این رابطه پیگیر هستیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گسترش ابعاد کاری پژوهشگاه قوه قضاییه در دوره جدید گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه در دوره قبل فعال شد و دوستان در این رابطه گام‌های خوبی برداشتند. ما نیز قصد تقویت پژوهشگاه دستگاه قضایی را داریم و در این رابطه موضوع ارتباط‌گیری با نخبگان و پژوهشگران را در بخش‌های مختلف دنبال می‌کنیم.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در دوره جدید جایگاه پژوهشگاه قوه قضاییه مطلوب‌تر شده و گستره حوزه‌های فعالیتی آن نیز افزایش یافته، گفت: در دوره جدید قصد داریم پژوهشگاه قوه قضاییه را به تمام دانشگاه‌های کشور مرتبط کنیم.

وی با اشاره به مطرح شدن بحث لایحه مرتبط با امنیت زنان در این جلسه گفت: لایحه مرتبط با امنیت زنان در بیرون از قوه قضاییه تهیه شده بود و وقتی من در دوره جدید مسئولیت دستگاه قضایی را عهده‌دار شدم، لایحه مذکور در دستور کار بود. در این رابطه ما بخش‌های مختلف در قوه قضاییه را برای نظردهی پیرامون این لایحه فعال کردیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یکی از اقدامات ما در این رابطه این بود که از دانشگاهیان از سراسر کشور خصوصا دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته حقوق در رابطه با لایحه مرتبط با امنیت زنان نظرخواهی کردیم و نشست‌هایی را در این خصوص با جوامع نخبگان به ویژه بانوان صاحب‌نظر در حوزه و دانشگاه برگزار کردیم. همچنین همه بانوان فعال در دستگاه قضایی در بخش‌های تخصصی در رابطه با این لایحه به ارائه نظر پرداختند؛ بنابراین کار بدیعی در این دوره در رابطه با این لایحه انجام شد.

آیت‌الله رئیسی بیان داشت: روند کاری پیرامون لایحه مورد اشاره در موارد حقوقی، نظرخواهی و فرهنگی کامل شده و شاید همین روز‌ها روند پایانی این لایحه با یک تلفیق و تنظیم دنبال شود.

وی با اشاره به موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان که از سوی یکی از سخنرانان حاضر در جلسه مطرح شد، گفت: امروز تاکید رهبری نظام نیز حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بدون تردید باید از مقوله علم و فناوری حمایت‌های لازم صورت گیرد. مقوله اقتصاد فضای مجازی یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در دنیاست. در حال حاضر در هند شاید بیش از درآمد‌های نفتی ما، در حوزه اقتصاد دیجیتالی و فضای مجازی، درآمد کسب می‌شود. همچنین پاکستانی‌ها نیز فعالیت‌های خود را در حوزه اقتصاد فضای مجازی شروع کرده‌اند.

وی ادامه داد: استفاده درست از ظرفیت‌های فضای مجازی موجب ایجاد ثروت و اشتغال در جامعه می‌شود. مقوله اقتصاد فضای مجازی یکی از موضوعات مهم و موردتوجه در دنیاست. اشتغالی که اقتصاد فضای مجازی می‌تواند ایجاد کند چهاربرابر وضع موجود است و مطالعات نشان می‌دهد اگر اقتصاد فضای مجازی پیگیری شود می‌تواند برای حدود ۴۰۰ هزار نفر شغل ایجاد کند.

آیت الله رئیسی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد دریا، اظهار کرد: ما ۳ هزار کیلومتر با دریا ارتباط و ساحل داریم؛ اما سهم ما از اقتصاد دریا سه درصد و یا در خوشبینانه‌ترین حالت چهار درصد است؛ در حالیکه بسیاری از کشور‌های اروپایی که ارتباط آن‌ها با دریا از ما کمتر است، گاهی تا ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی‌شان مربوط به اقتصاد دریاست.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: اینکه استان مرکزی که جایگاه مفاخر و بزرگان اهل علم و دانش و فرهنگ است و یک قطب صنعتی و صنایع سنگین به شمار می‌رود و غیر از شهرک‌های صنعتی، هزاران واحد تولیدی و فعال در حوزه اقتصاد خرد و متوسط دارد، در اداره برخی شرکت‌ها به مشکلاتی برخورده است، ارتباط با دانشگاه یکی از راه‌های برون رفت مشکلات این شرکت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه صنعت در ارتباط با دانشگاه می‌تواند کار را پیش ببرد، ادامه داد: بسیاری از مشکلاتی که واحد‌های صنعتی و تولیدی به آن مبتلا شده‌اند، با نگاه‌های علمی، پژوهشی، ابتکاری و تحقیقاتی دانشگاه‌ها می‌توانند رفع شوند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه در دستگاه قضایی وظیفه‌ای را که به عهده ماست دنبال می‌کنیم، به وظایف این قوه در دو بخش نظارت و قضاوت اشاره و خاطرنشان کرد: در بخش نظارت و بازرسی، بازرسی‌های سازمان بازرسی و پیگیری‌های دیوان عدالت اداری بسیار می‌تواند در اجرای قانون و مصوبات نقش داشته باشد و فعال شدن بخش‌های نظارتی نقش مهمی در اجرای قانون دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آلودگی هوا به عنوان یکی از مشکلات این منطقه گفت: مسئله آلایندگی، این نیست که در مقابل آن پولی داده شود؛ بلکه جان انسان‌ها مطرح است و وقتی جان انسان‌ها با آلودگی در خطر باشد، با کدام پول قابل جبران است؟

وی با اشاره به اینکه امروز مسئله آلودگی و آلایندگی‌هایی که حیات انسانی را تهدید می‌کند و موضوع محیط زیست بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: قانون اساسی هر نوع توسعه اقتصادی را فرعی از حفظ محیط زیست می‌داند؛ یعنی توسعه اقتصادی بر حفظ محیط زیست مبتنی است. به این معنا که اگر بخواهیم شرکتی تاسیس کنیم و یا کارخانه‌ای ایجاد شود، باید از منظر اینکه محیط زیست و انسان‌ها و موجودات زنده را مورد خطر قرار ندهد، بررسی شود.

آیت الله رئیسی افزود: هر اقدام اقتصادی در این منطقه فرع بر حفظ محیط زیست است و اگر محیط زیست آلودگی پیدا کند، اگر واحد‌هایی که دارای آلایندگی هستند، مشکلات زیست محیطی خودشان را نتوانند حل کنند، این امر تهدید برای حیات انسانی به شمار می‌رود که با هیچ چیز قابل معاوضه نیست.

رئیس قوه قضاییه مسئله حفظ محیط زیست را از مسائل بسیار مهم و در زمره قوانین آمره عنوان کرد و یادآور شد: این موضوع بر هر قانون و تصمیمی در حوزه اقتصادی مقدم است.

وی در ادامه اظهاراتش با اشاره به سه محور به عنوان سه وظیفه مهم امروز جوامع علمی، دانشگاهی و حوزوی اظهار کرد: جامعه ما، جامعه رو به پیشرفت است و در گام اول علیرغم همه سختی‌ها و مشکلاتی که دشمن ساخت، پیشرفت‌های بسیاری داشت و اگر بخواهیم در این چهل سال یک سند جامع را که هم موفقیت‌ها در آن وجود دارد و هم تهدید‌ها و چالش‌ها و کاستی‌ها و باید و نباید‌ها در آن هست، نام ببریم، واقعا همین سند جامع گام دوم است که مقام معظم رهبری برای همه ما به عنوان یک سند بالادستی و منشور برای حرکت در گام دوم ابلاغ کردند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه جا دارد حوزه و دانشگاه روی این سند کار کنند، افزود: این سند، از سند‌های اساسی و راهبردی نظام است و یک سند عادی نیست و محور‌ها و بخش‌های این سند می‌تواند برای علم و فناوری، اجرای عدالت و آینده این کشور در همه حوزه‌ها نقش آفرین نباشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه امروز دانشگاه و حوزه و نخبگان در گام دوم بسیار می‌توانند نقش آفرین باشند، گفت: باید با یک دنیا امید حرکت کرد. دشمن می‌خواهد ایجاد یاس کند و دمیدن یاس از طریق امپراطوری رسانه‌ای دشمن فوق العاده وجود دارد؛ اما امروز باید تمام بخش‌های کشور امیدآفرین باشند.

وی یادآور شد: امید با سخنرانی ایجاد نمی‌شود؛ بلکه در میدان اقدام و عمل ایجاد می‌گردد و معتقدیم مسئولان در حوزه اجرا و عمل، در بخش‌های اجرایی، قانونگذاری، قضایی، نهادها، بخش‌های علمی و فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و در میدان عمل باید این امید را در جامعه روز به روز افزایش دهند و این حرکتی درست در جهتی است که دشمن مخالف آن است؛ چراکه دشمن دنبال ایجاد یاس در جامعه است.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: باید در عمل و میدان، مردم روز به روز امیدوارتر شوند به اینکه این نظام، نظامی است که می‌تواند آینده آن‌ها را تضمین می‌کند و پیگیری‌های شما در این رابطه بسیار مهم است.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در حوزه علم و دانش، نوآوری‌ها، ابتکارات، خلاقیت‌ها و آن فرمایش مقام معظم رهبری درباره کرسی‌های نظریه‌پردازی هم برای حوزه و هم برای دانشگاه ومیدان دادن به طلبه و دانشجو که نظریه بدهند، مهم است.

وی با اشاره به اینکه هر نظریه‌ای، نظریه صائبی نیست و نظریه باید بر یک اصول و مبانی قطعی مبتنی باشد، گفت: میدان دادن برای نظریه پردازی و سخنان و ابتکارات بسیار مهم است.

آیت الله رئیسی ادامه داد: پژوهش‌های امروز دانشگاه و حوزه و پایان نامه‌هایی که در سطح سه و چهار در حوزه تهیه می‌شود و آنچه در دانشگاه به عنوان پایان‌نامه دوره تحصیلات تکمیلی و دوره فوق لیسانس نوشته می‌شود، باید با یک پیشنهادات اجرایی همراه باشد؛ نه اینکه فقط در دانشگاه و مراکز آموزش عالی بایگانی شود؛ بلکه به میدان عمل آید و این پیشنهادات اجرایی شود و هم نیاز میدان اجرا به دانشگاه منتقل گردد و هم دانشگاه متناسب با آنچه نیاز مجریان و میدان داران اجراست، در حوزه علم و دانش و پژوهش کار کند.

 

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: برخورداری از علم و دانش می تواند برتری ایران اسلامی در همه حوزه‌ها را رقم بزند. پیشرفت‌ها و اقتدار امروز نظامی ما در سایه همین اندیشه و خلاقیت دانشمندان‌مان حاصل شده است. همچنین دستاوردهای کشور در حوزه هایی نظیر هسته ای و نانو نیز محصول همین اندیشه‌ورزی و خلاقیت دانشمندان و رونق علم و فناوری در کشور است.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در رأس پیمان شکنان قرار دارند، گفت: در همین قضیه هسته‌ای، شاهد بودیم که مقام معظم رهبری بارها فرمودند من به آمریکایی‌ها اعتماد ندارم و آمریکایی‌ها نیز پیمان شکنی کردند و اروپایی‌ها هم از خود بی‌عملی نشان دادند؛ اما ایران اسلامی با یک تصمیم اجماعی و ملی تعهدات خود را کاهش داد و غنی سازی در کشور افزایش پیدا کرد.

رئیس قوه قضاییه افزود: همینکه با تصمیم اتخاذ شده در کشور، مجددا بخش‌هایی از صنعت هسته‌ای راه‌اندازی شد، نشان دهنده بومی بودن این صنعت در کشور است؛ یعنی دانشمندان ما بعد از تعطیلی کار به سبب انجام تعهدات، دوباره کار را شروع کردند که همین امر اثبات می‌کند صنعت هسته‌ای در کشور ما به یک دانش بومی تبدیل شده است.

آیت‌الله رئیسی، تصریح کرد: ما می‌توانیم سطح غنی سازی را در کشور از میزان 3 درصد و 4 درصد و 5 درصد بالاتر ببریم؛ یعنی می‌توانیم محدودیتی برای خود در امر غنی سازی قائل نباشیم. البته ما ملتزم به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت شرعی تولید سلاح هسته‌ای هستیم و چه دیگران بخواهند و چه نخواهند ایران اسلامی پایبند به اصول شریعت و نظر مبارک مقام معظم رهبری است.

وی با اشاره به امر خطیر رساندن پیام دین به جامعه، اظهار کرد: علما و نویسندگان و به طور کلی همه صاحبان تریبون باید بدانند که امروز جامعه پذیرای سخن حق و تبیین معارف دین است؛ بنابراین استفاده از همه ظرفیت‌ها برای رساندن پیام دین به جامعه، یک ضرورت است.

رئیس قوه قضاییه، گفت: دشمنان در فضاهای مختلف در حال القاء شبهه در دل جوانان ما هستند تا این جوانان، سخن حق را استماع نکنند؛ لذا حوزویان و دانشگاهیان این مسئولیت خطیر و مهم را برعهده دارند که با قدرت و ضمن بهره گیری از همه ظرفیت‌ها، پیام دین و سخن حق را به جامعه منتقل کنند.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بعد از پایان دوره ریاست جمهوری‌شان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قصد تقبل کدام مسئولیت را دارید؟ فرمودند وظیفه من به عنوان یک عالم دینی رساندن پیام دین به دیگران و تبلیغ دین است. این امر بیانگر اهمیت کار تبلیغ دین می‌باشد. البته بعد از رحلت حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری به عنوان ذخیره‌ای برای امت اسلام، سکاندار نظام اسلامی شدند که این هم از عنایات خداوند متعال بود.

رئیس دستگاه قضایی گفت: حتی برخی از مراجع عظام، قبل از رسیدن به کهولت سن، با مراجعه به مساجد و حسینیه‌ها، کار تبلیغ دین را انجام می‌دادند؛ لذا نباید کسی تصور کند که جایگاه تبلیغ دین با مقام استادی منافات دارد.

وی تصریح کرد: امام رضا(ع) فرمودند: اگر مردم زیبایی‌های کلام ما را بدانند، دنبال ما حرکت می‌کنند؛ چه کسی باید این زیبایی‌ها را نشان دهد؟ قطعا این مسئولیت بر عهده اهل دانش است؛ البته در مقام عمل نیز باید زیبایی‌ها و عظمت کلام اهلبیت علیهم السلام از سوی همگان نشان داده شود؛ چرا که بالندگی جامعه در گروی تعهد عملی به فرمایشات اهلبیت علیهم السلام است.

آیت‌الله رئیسی، با اشاره به اهمیت مقوله اجرای دین گفت: همه آنچه می‌گوییم و می‌شنویم و می‌آموزیم برای آن است که دین در عرصه زندگی اجتماعی انسان معاصر پیاده سازی واجرایی شود. اجرای دین در جامعه نیازمند پیگیری و صبر و ظرفیت داشتن است؛ همانند کاری که امام راحل کردند و به عنوان یک دین شناس پرچم اجرای دین را به دست گرفتند.

آیت‌الله کاظم سپاسی آشتیانی، نماینده روحانیون استان مرکزی در دیدار با رئیس قوه قضاییه ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه (س)و امام رضا (ع) اظهار کرد: انتصاب حضرتعالی به عنوان رئیس قوه قضاییه برای ما مبارک است و برای کشور نیز برکات فراوانی دارد؛ چرا که شما آگاه بر مسائل قضایی اسلام هستید و از طرف دیگر انسانی انقلابی هستید که ثبات قدم خود را در این دوران طولانی انقلاب نشان دادید و این برای ما بسیار مهم است.

نماینده روحانیون استان مرکزی تصریح کرد: جنابعالی از متن قوه قضاییه بروز کردید و برای اولین بار این جایگاه را با حکم مقام معظم رهبری احراز کردید که اتفاق مبارکی است؛ چرا که نیاز نیست مدتی را بگذرانید تا نسبت به مسائل قوه قضاییه آ‌شنا شوید. امتیاز دیگری که دارید برنامه‌ای است که در خصوص قوه قضاییه دارید؛ چرا که برای اولین بار است که رئیس قوه قضاییه با برنامه مشخص در جهت تحقق گام دوم انقلاب در این جایگاه قرار می‌گیرد که این موضوع برای ما بسیار مهم است.

وی در ادامه با بیان اینکه حوزه استان مرکزی اساتید بزرگوار و روحانیون مبرزی دارد، گفت: این افراد برای تحقق سند تحول قوه قضاییه در خدمت شما و دستگاه قضایی هستند و هر برنامه‌ای که مد نظر شما باشد، عزیزان همکاری خواهند کرد.

آیت‌الله کاظم سپاسی آشتیانی با اشاره به سوءاستفاده مالی و چنگ‌اندازی برخی افراد به بیت‌المال اظهار کرد: تبلیغات سوء دشمن به بهانه این اقدام آنقدر به وجهه نظام و روحانیت ضربه زده که قابل احصاء نیست. درست است که این جرم در جامعه ما چندان زیاد نیست، اما همین کم برای نظام جمهوری اسلامی زیاد است و در نتیجه باید با قاطعیت جلوی آن گرفته شود.

نماینده روحانیون استان مرکزی تصریح کرد: اگر جلوی این قضیه با قاطعیت گرفته شود، فکر می‌کنیم که یکسری مفاسد را راحت‌تر در کف جامعه می‌توان اصلاح کرد.

وی با اشاره به آیین‌نامه رسیدگی به اموال مسئولین تصریح کرد: لازم است موضوع رصد اموال مسئولین با قاطعیت پیگیری شود و واقعا یک مسئول در نظام جمهوری اسلامی باید مسئول باشد و نه معذور و مسئولی به خود اجازه ندهد بیت‌المال را طعمه قرار دهد و از آن سوءاستفاده کند. این کار را با قدرت ادامه دهید و روحانیت پشتیبان و در خدمت شماست و قطعا حمایت می‌کند.

نماینده روحانیون استان مرکزی در ادامه با اشاره به انتصابات انجام شده در دستگاه قضایی اظهار کرد: گماردن عیون مورد اعتماد برای دستگاه قضا امر مهمی است. اگر دستگاه قضایی آنچنان که باید خوب عمل کند، مشکلات در قسمت‌های دیگر کم می‌شود و عیون شما باید گاه و بیگاه به محاکم سرکشی و نظارت کنند تا حتی یک قاضی به خود اجازه ندهد که خلاف موازین عمل کند؛ چرا که اگر دستگاه قضایی مشکلی داشته باشد، ما نمی‌توانیم پاسخگو باشیم.

در ادامه حسین کاویان، نماینده اساتید دانشگاه و عضو هیئت علمی در رشته حقوق خصوصی دانشگاه اراک، ضمن خیر مقدم به رئیس دستگاه قضایی اظهار کرد: رشته حقوق در حال حاضر صرفا یک علم نیست و هم فن هم علم و هم هنر است و استان مرکزی یک استان چند بعدی و استراتژیک است و دعاوی کارگر و دعاوی‌ دیگری نیز در ان وجود دارد؛ لذا رشته حقوق باید پاسخگوی همه دعاوی باشد.

نماینده اساتید دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه اراک این رشته را تازه تاسیس کرده و نیاز به همکاری دستگاه قضایی دارد.

وی در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران قوه قضاییه اظهار کرد: ایشان هم در دیدار هفته قوه قضاییه و هم در حکمی که در انتصاب رئیس قوه قضاییه صادر کردند، هشت محور را توصیه کردند که دانشگاه در عمل به یکی از این محورها، خود را موظف می‌داند در تربیت نیروی انسانی صالح و در همکاری و هم‌افزایی دستگاه قضایی تعامل داشته باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 9600 قانون لازم‌الاجرا و بالغ بر 12 هزار مقرره داریم، گفت: برخی از کشورها که به نظام حقوقی ما نزدیک هستند، این تعداد قانون را ندارند.

نماینده دانشگاهیان با بیان اینکه برخی از قوانین ما فرسوده هستند، گفت: این الزاما بدان معنا نیست که آن قانون، قانون بدی باشد. برای مثال قانون مدنی ما فرسوده است؛ اما قانون بدی نیست. برخی از قوانین فرسوده لازم است اصلاح شوند.

کاویان با طرح این سوال که چرا دادگستری معاونت پژوهش ندارد، گفت: من خواهش می‌کنم معاونت پژوهشی را در دادگستری تاسیس کنید.

نماینده دانشگاهیان استان مرکزی درادامه افزود: میزان تبصره برخی از قوانین ما بیش از مواد است و در قانون‌نویسی خواهش می‌کنم یک مکانیزم عالمانه‌ با کمک دانشگاه اتخاذ شود.

وی بیان کرد: در جلسه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد دعاوی که از شئون آموزشی، پژوهشی و علمی نشات می‌گیرد، از صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج شود و من خواهش می‌کنم وضعیت مصوبه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شود.

کاویان در ادامه با ارائه پیشنهادی به رئیس قوه قضاییه برای جلوگیری از طرح دعاوی واهی گفت: باید مکانیزمی برای جلوگیری از این اقدام مدنظر قرار گیرد.

در ادامه نیما همتا نماینده نخبگان در جایگاه قرار گرفت و با بیان اینکه شرط رفع چالش‌ها و موانع کشور باز کردن راه جوانان به حوزه‌های تصمیم‌گیری است، گفت: باید از نخبگان مجرب در سند تحول قوه قضاییه استفاده شود.

وی در ادامه سخنان خود به استفاده از فناوری‌های مجازی و ظرفیت‌های ان در اقتصاد دیجیتال تاکید کرد و با اشاره به معضلات زیست محیطی شهر اراک گفت: در این خصوص دستور مساعد جنابعالی در مورد برخورد بدون اغماض طلب می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *