آغاز بهره برداری از واحد یک بخار و راه اندازی واحد دوم بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان
وی افزود: ظرفیت هر واحد گازی ١۵٩ مگاوات و ظرفیت واحدهای بخار ١۶٠ مگاوات است که به طور کلی ظرفیت آن به هزار و ۴٣۴ مگاوات خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی در زمینه صرفه جویی مصرف سوخت با ورود این واحدها به مدار گفت: با ورود هر واحد بخار نیروگاه به مدار حدود 250 میلیون متر مکعب در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.
طرز طلب با بیان اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان یکی از بزرگترین پروژهها در شمال شرق کشور است عنوان کرد: واحد اول بخار ۹۹.۸ درصد، واحد دوم بخار ۹۶.۱۶ درصد، واحد سوم بخار ۸۹.۵۶ درصد، مشترکات بخش بخار ۹۶.۳۴ درصد و به طوری کلی نیروگاهها در بخش بخار ۹۶ درصد پیشرفت داشته است.
وی افزود: درحال حاضر واحد اول بخش بخار سنکرون شده و آماده افتتاح است از طرفی واحد دوم بخار نیز پس از سنکرون افتتاح خواهد شد پیشبینی میشود واحد سوم تا پایان سال جاری وارد مدار شود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در خصوص تاخیر در تکمیل پروژه گفت: این پروژه در سال ۹۰ تا ۹۲ به سهام عدالت واگذار شد که براساس آن پیمانکاران از نیروگاه خارج شدند و ۷۶۰ روز تاخیر ایجاد شد از طرفی دلیل دیگر طولانی شدن پروژه عدم تامین نقدینگی بوده است.
طرز طلب در ادامه خاطرنشان کرد: اعتبار این پروژه با منابع داخلی، فاینانس خارجی و منابع عمومی تامین میشود.
وی در خصوص جزئیات پروژههای در دست احداث گفت: پنج واحد بخار در اختیار بخش خصوصی بوده که تا به حال وارد مدار شده است و پیش بینی میشود تا پایان سال جاری پنج واحد جدید مربوط به بخش خصوصی به این ظرفیت افزوده شود که شامل واحد اول نیروگاه بخار گلگهر، عسلویه، واحد دوم نیروگاه پرند، فردوسی و نیروگاه سبلان میشود که در مجموع یک درصد راندمان نیروگاههای کشور را افزایش میدهد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه با این پنج واحد بخار مجموعا ۱۶۰۰ مگاوات تا پایان سال سنکرون میشوند عنوان کرد: تا پیک ۱۴۰۰، ۳۵۰۰ مگاوات دیگر نیز به این رقم اضافه خواهد شد و به طور کلی ۷۵۰۰ مگاوات در قالب بیع متقابل طرح تبدیل نیروگاهها به بخش بخار اجرایی میشود.
طرزطلب در بخشی از صحبتهای خود به بدهی و مطالبات شرکت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بدهی عمدهای به بانکهای کشور نداریم و تنها هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهی داریم از طرفی ۵ هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی بابت خرید تضمینی برق بدهکاریم که در مجموع حدود ۷ هزار میلیارد تومان بدهی ۱۳ هزار میلیارد تومانی باقی مانده است.
وی درخصوص فرسودگی نیروگاهها اظهار کرد: بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور وجود دارد که باید از دور خارج شوند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه در هفته آینده یک واحد ۲۵ مگاواتی نیروگاه طرشت با شبکه برق سنکرون میشود خاطرنشان کرد: سال آینده این نیروگاه ۶۰ ساله ۴۰ مگاواتی که مصرف آب بالایی دارد با یک نیروگاه ۴۰ مگاواتی جایگزین خواهد شد.
طرز طلب در خصوص نیروگاه قدیمی ری گفت:قرار بود این نیروگاه با استفاده از منابع ژاپن بازسازی شود که به دلیل تحریمها فعلا این امکان وجود ندارد و احتمالا هفته آینده قراردادی با پیمانکار پروژه امضا شود.
وی افزود: مراحل اخذ قانونی پروژه در حال پیگیری است و قرار است در مقابل تبادل نفت، پروژه اجرا شود که میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای این پروژه ۵۰۰ میلیون یورو خواهد بود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در صبتهای خود به میزان صادرات برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر روزانه هزار و ۴۰۰ مگاوات صادرات برق انجام میشود که نسبت به سال گذشته رقم صادرات افزایش داشته است.