صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بسیاری دانشگاه‌های کشور از فقدان آزمایشگاه استاندارد رنج می‌برند

۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۳۸
کد خبر: ۵۳۲۱۵۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از مهمترین شاخص‌ها در رتبه بندی دانشگاه ها، مربوط به آزمایشگاه است که در حال حاضر خیلی از دانشگاه‌های کشور فاقد آزمایشگاه‌های استاندارد هستند.

محمد تقی احمدیان، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به رتبه بندی دانشگاه‌ها توسط سازمان‌های بین المللی گفت: این رتبه بندی‌ها شاخص‌های مختلفی دارند که بخشی از آن‌ها علمی است و بخشی دیگر مربوط به امکانات و تجهیزات و همچنین ارتباطات بین دانشگاهی و خارج از دانشگاه است.

وی با ذکر چند نمونه از شاخص‌های اثرگذار در رتبه‌بندی خارجی اظهار کرد: در رتبه‌بندی حضور اساتید به نام خارجی برای سخنرانی در دانشگاه، وجود اساتید خارجی برای اقامت در دانشگاه و توزیع دانشجویان یک دانشگاه داخلی در دانشگاه‌های خارجی نقش اساسی دارند که البته متاسفانه در این زمینه با محدودیت‌هایی روبرو هستیم و اگر امکاناتی داشتیم که می‌توانستیم این شرایط را فراهم کنیم، قطعا رتبه دانشگاه‌های کشور بالاتر بود.

استاد دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: بعضی دیگر از شاخص ها، مربوط به آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها است که در حال حاضر خیلی از دانشگاه‌ها فاقد آزمایشگاه‌های استاندارد هستند. امروز رتبه دانشگاه شریف در جهان ۴۰۰ است و این صرفا نشان دهنده شرایط علمی دانشگاه نیست و فاکتور‌ها و شاخص‌های دیگری اثرگذار هستند که نبود آن‌ها باعث از دست رفتن بسیاری از امتیاز‌ها می‌شود؛ اگر این فاکتور‌ها وضعیت مناسبی داشتند، قطعا رتبه دانشگاه شریف نیز بهتر بود.

وی تصریح کرد: رتبه بندی دانشگاه تعیین کننده وضعیت علمی دانشگاه‌ها در هر سال است. رتبه بندی‌های خارجی توسط شرکت‌های مختلفی از سراسر جهان انجام می‌شود که برخی از آن‌ها چینی، برخی آمریکایی و برخی دیگر نیز اروپایی هستند و به همین جهت این رتبه‌بندی‌ها سیاسی نیستند.

احمدیان در ادامه با اشاره به ارتباط گسترده دانشگاه شریف با صنعت در مقایسه با دیگر دانشگاه‌های کشور، گفت: البته نمی‌توان انتظار داشت همه اساتید در تمام دانشگاه‌ها در این عرصه فعالیت کنند، زیرا باید هم در مرز‌های دانش فعال باشیم و هم در زمینه کمک به صنعت تلاش مضاعف داشته باشیم. حرکت در مرز‌های دانش سبب خواهد چند سال بعد در حوزه فناوری پیشرفت کنیم و از سوی دیگر باید صنعت کشور را فعال کنیم تا بتوانیم چرخ کشور را بگردانیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *