صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرای بی رویه دام، بزرگ‌ترین سد تولید عسل/ افزایش عسل تقلبی در بازار موجب بیماری شده است

۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱:۱۸
کد خبر: ۵۳۲۱۳۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
تولید عسل یکی از فرصت‌هایی است که در کشورما ایجاد شده و در رابطه با این محصول تولیدکنندگان زیادی مشغول به کار هستند تا با تولید این محصول علاوه بر تامین بازار‌های داخلی به ارز آوری در کشور نیز کمک کنند اما با ورود عسل های تقلبی به بازار، این فرصت از تولیدکنندگان واقعی عسل گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، عسل از خوراکی های رایج بین ایرانیان است که ضمن فراوانی آن در کشور با مشکل رواج عسل تقلبی در بازار مواجه شده ایم.
 
این محصول طبیعی با خاصیت هایی که دارد، درمان بسیاری از بیماری هایی است که برای درمان آنها سال ها باید داروهای شیمیایی استفاده شود.

کشور ایران با توانایی تولید مقادیر زیادی از عسل در رتبه‌ی سوم جهان و درخصوص تعداد کلونی در رتبه‌ی چهارم جهان قرار دارد.

زنبورداری یکی از مشاغلی سخت و پر دردسر در کشور است و همچنین آموزش در این شغل صورت حرفه‌ای در کشور وجود ندارد و آموزش های کاربردی در کشور باید بیشتر شود.
 
زنبور عسل غیر از تولید عسل رویال، ژله، گرده گل، بره موم و زهر زنبور برای جلوگیری از بیماری های صعب الاج بسیار مفید بوده و کاربرد بسیاری در طب سنتی و جدید دارد.
 
زنبور عسل با عمل گرده افشانی باعث ازدیاد محصولات کشاورزی، باغی و زراعی و حفظ منابع آب و خاک می شود همچنین میزان تولید دو سوم مواد غذایی در جهان ارتباط مستقیم با میزان گرده افشانی زنبور عسل دارد.

در این رابطه با عفت رئیسی، رییس کانون علم و دانش صنعت زنبور عسل کشور به گفت وگوی مشروح پرداختیم.

میزان: وضعیت تولید عسل در سال جاری در کشور به چه شکل است؟

رئیسی: با توجه به بارندگی‌هایی که در ابتدای سال جاری با آن مواجه بودیم پیش بینی می‌شود در سال جاری در خصوص برداشت عسل بسیار موفق باشیم، اما مشکلات زیادی نیز پیش روی زنبور داران بود از جمله افزایش قیمت نهاده ها، افزایش قیمت دارو و مشکلاتی که در بخش حمل و نقل و جابه جایی وجود داشت.

با تمام مشکلاتی که پیش روی زنبور داران قرار داشت، اما امیدوار هستیم که میزان تولید عسل نسبت به سال گذشته کاهش نداشته باشد.

میزان: با توجه به افزایش ارز‌های خارجی آیا صادرات این محصول افزایش داشته؟

رئیسی: باتوجه به اختلاف قیمت ارز‌های خارجی نسبت به ریال و باتوجه به کیفیت بالای عسل ایرانی در جهان، صادرات این محصول نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده و شاهد این هستیم که عسل‌های ایرانی با کیفیت ۲ و ۳ نیز صادر می‌شوند.

میزان: جایگاه عسل ایران در بین المل در چه رتبه‌ای است و کدام کشور‌ها طالب عسل ایرانی هستند؟
 
رئیسی: با توجه به وجود تعداد 8 میلیون و 400 هزار کلونی در کشور، از این نظر رتبه‌ی چهارم و تولید 91 هزار تن رتبه سوم جهان را ازآن خود کرده ایم، اما از نظر تولید فاصله‌ی زیادی با جایگاه خود در بین الملل داریم به این دلیل که از تمام توانایی‌های کشور در تولید عسل استفاده نمی‌شود.

ترکیه، مالزی و کشور‌های حاشیه خلیج فارس از جمله کشور‌های هدف ایران برای صادرات عسل است.

میزان: چرا عسل ایرانی به کشور‌های اروپایی صادر نمی‌شود؟

رئیسی: عسل ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است اما نمی‌توانیم آن را به کشور‌های اروپایی صادر کنیم و تنها دلیل آن اجباری نبودن استاندارد‌های عسل در کشور است و به همین دلیل اتحادیه اروپا، استاندارد‌های تشویقی را برای وارد کردن محصول به کشور‌های خود کافی نمی‌داند.

میزان: نبود استاندارد اجباری چه مشکلاتی را در صنعت تولید و بازار عسل ایجاد کرده است؟

رئیسی: متاسفانه تخلف‌های زیادی در خصوص استاندارد در محصول عسل دیده می‌شود به این صورت که تولید کنندگان از نشان استاندارد و علام سلامت کپی برداری کرده و بر روی شیشه محصولات خود چاپ می‌کنند.

نبود استاندارد اجباری و نظارت کافی باعث شده تا عسل‌های تقلبی در بازار زیاد شوند و بیماری‌های زیادی را بین هم وطنان مرواج دهد که از خطرناک‌ترین آن‌ها می‌توان به بیماران دیابتی اشاره کرد.

میزان: اتحادیه چه اقداماتی برای رفع این مشکل داشته؟

رئیسی: از ابتدای ورود عسل‌های تقلبی به بازار که حدود ۲۰ سال می‌گذرد، اتحادیه زنبورداران پیگیری‌های زیادی برای اجباری کردن استاندارد عسل کرده است، اما هیچ نتیجه‌ای نداشته و همچنان استاندارد عسل در کشور تشویقی است.

میزان: نظارت بر عسل ایرانی در کشور چه جایگاهی دارد؟

رئیسی: متاسفانه نظارت کافی نیز بر تولیدات و همچنین فروش عسل وجود ندارد و همین موضوع باعث شده تا تخلف در این بازار به حداکثر خود برسد.

همچنین بار‌ها خواستار این شدیم که وظیفه نظارت را برعهده‌ی اتحادیه مرکزی قرار دهند تا به وضعیت عسل‌های تقلبی رسیدگی شود و آن‌ها را از بازار خارج کرده تا به دست مردم نرسد.

اتحادیه مرکزی توانایی نظارت بر تمامی برند‌های تولیدکننده عسل را دارد و همچنین در آزمایشگاه‌های خود می‌تواند عسل‌های موجود در بازار را آزمایش و میزان خلوص آن را ارزیابی و برای مردم آشکار کند.

میزان: زنبور داران در کار تولید عسل با چه مشکلاتی مواجه اند؟

رئیسی: یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که زنبور داران با آن مواجه اند، چرای بی رویه دام است که آسیب بسیار زیادی به صنعت عسل و زنبور داران وارد کرده است.

زنبور داران به دلیل چرای بی رویه دام‌ها مجبور به کوچ و انتقال کندو‌های خود هستند، اما در این رابطه نیز با مشکل مواجه اند چراکه شورای روستا‌ها این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهند که در روستای آن‌ها تولید عسل صورت گیرد ویا در اضای آن درخواست پرداخت مبالغ سنگین از زنبور داران را دارند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *