صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختصاص ٥٠٠ ميليارد ريال از بودجه‌های قوه قضاییه برای رفع مشکلات واحدهای قضایی استان مرکزی/ آيت الله رئیسی: مشکلات شرکت‌های اراک به عنوان قطب صنعتی کشور باید رفع شود/ درخصوص مسائل قضایی شرکت‌های صنعتی استان، تیمی را مامور بررسی پرونده‌ها و روند خصوصی‌سازی می‌کنیم/ پیگیری مسائل مربوط با موضوع اوقاف و اصناف در بازار اراک/وقتی واگن‌سازی اعلام می‌کند برای تامین واگن مورد نیاز کشور آمادگی داریم، نباید بحث واردات مطرح شود/حفظ محیط زیست بر هر تصمیمی در حوزه اقتصادی مقدم است

۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۹:۰۷
کد خبر: ۵۳۲۰۷۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت الله رئیسی به منظور بررسى مسائل قضایى و دیدار با مسئولان، قضات و کارکنان دادگسترى و مردم استان مرکزی نوزدهم تیرماه به این استان سفر کرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه به منظور بررسى مسائل قضایى و دیدار با مسئولان، قضات و کارکنان دادگسترى و مردم استان مرکزی نوزدهم تیرماه به این استان سفر کرد.

بیشتر ببنید:

اختصاص ٥٠٠ ميليارد ريال از بودجه‌های قوه قضاییه برای رفع مشکلات واحدهای قضایی استان مرکزی
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۲۳:۳۰

آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه در نشست خبرى پایان سفر خود به استان مرکزى، گفت: سفر به استان مرکزى توفیقى بود. در اول این سفر زیارت قبور مطهر شهداى این خطه که براى همه مسئولان و مردم الهام بخش هستند، انجام شد.

وی ادامه داد: برنامه بعدى نشست با نمایندگان کارگران در شرکت‌ها و کارخانجات مهم و مشکل دار این منطقه بود. نشستى با نمایندگان کارگران در شرکت هپکو، شرکت واگن سازى، شرکت آلومینیوم و شرکت هاى دیگرى مثل ماشین سازى برگزار شد که در ابتداى ورود به همراه استاندار و مسئولین مربوطه سخنان این افراد را شنیدیم که از مشکلات واگذارى بعضى از شرکت ها، هم در مقدمات کار، هم در نوع واگذارى و هم در مشکلاتى که براى شرکت‌ها، کارگران و تولید بوجود آمده است گله‌های فراوانی داشتند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در جریان جزئیات مشکلات شرکت هاى بزرگ در این استان قرار گرفتیم.

وی ادامه داد: پیگیرى‌هایى باید در دولت صورت گیرد که استاندار دنبال مى‌کند و چون نمایندگان مجلس هم حضور داشتند، کارهایى را هم باید مجلس دنبال کند. طبیعتا پرونده‌هایى را که در مورد مشکلات مطرح شده، در دادگستری استان وجود دارد، حتما انشاءالله پیگیرى مى‌کنیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: جلسه بعدى ما در جمع نخبگان، دانشگاهیان و روحانیون و اساتید دانشگاه بود که در این جلسه هم من با دیدگاه‌هاى این عزیزان بیشتر آشنا شدم و این نشست براى ما مغتنم بود و نکاتى را درباره ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت و بخش‌هاى اجرایى کشور مطرح کردیم تا همواره بتوانیم از موقعیت و ظرفیت دانشگاه در حوزه کارهاى پژوهشى و تحقیقاتى بهره‌مند شویم که این هم امر بسیار مهمى است.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: در ارتباط با حوزه، دستگاه قضایى چند ارتباط جدى دارد. یکى موضوع علم است. ما کارمان کار علمى است؛ هم در حوزه افتاء و هم در حوزه قضا همواره باید با مجامع علمى در ارتباط بود و این ارتباط على الدوام با حوزه‌هاى علمیه یک ضرورت براى قوه قضاییه است.

وی گفت: نکته دوم در ارتباط با کادرسازى است. حوزه‌ها و دانشگاه‌ها در تامین نیروی دستگاه قضایی نقش بسیارى دارند. ما از نیروهایی که در قوه قضاییه استفاده مى‌کنیم، یا فارغ التحصیلان دانشگاه هستند و یا دانش آموختگان حوزه و این‌ها نقش بسیار مهمى در کادرسازى براى ما دارند و از این جهت هم ارتباط عمیق تری با دانشگاه و حوزه باید همواره برقرار بماند.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نشست سومى که داشتیم، با همکاران قضایى خودمان بود. در این نشست بنده با شنیدن مطالب نمایندگان همکاران اداری و قضایی در جریان مشکلاتى که براى همکارانمان چه در حوزه ادارى و چه در حوزه قضایى وجود داشت، قرار گرفتم. همچنین مشکلات استان هم از لسان رئیس کل دادگسترى استان مطرح شد و این هم نکته دیگرى بود براى ما که در جریان مسائل قضایى استان قرار بگیریم که قابل توجه بود.

وی ادامه داد: برنامه دیگر این سفر نشست با مدیران ادارى استانى و شوراى اقتصاد مقاومتى استان بود که در استاندارى با حضور استاندار و همکارانشان انجام شد. در این نشست که شاید بیشترین زمان ما در آن گذشت و نزدیک به سه ساعت طول کشید، در جریان دیدگاه‌هاى کارآفرینان و سرمایه گذاران قرار گرفتیم.

وی ادامه داد: تمام نكات و مسائلى كه در حوزه توليد و موانع توليد بود، در این جلسه شنيديم. يكسرى از موانع توليد مربوط است به تصميم سازى و تصميم گيرى در سطح كلان كشور كه عبارت است از ضرورت جذب نقدينگى به مراكز توليدى و مساله ماليات بر ارزش افزوده. اینها مسائلى است كه در سطح کلان بايد مورد بررسى قرار گيرد كه چون جمع بندى خوبى را از قبل داشتند، آنجا قرار شد این مطالب منتقل شود تا ما انشاءالله در جلسات مركز این مسائل را هم از طريق قوه قضاييه، هم دولت و هم مجلس دنبال کنیم.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: نكته دوم در ارتباط با موانع توليد بود كه در حوزه اختيارات خود قوه قضاييه مى‌تواند دنبال شود؛ مثل موضوع خصوصى سازى كه در اينجا مطرح شد، اين‌ها مواردى است كه ما مى توانستيم دنبال كنيم. در آنجا من كارگروهى را اعلام كردم كه بايد متشکل از نماينده معاونت پيشگيرى از وقوع جرم قوه قضاييه، نماینده بازرسى كل كشور و نماینده دادستانى تشكيل شود و با همكارى استاندارى و مسئولين اقتصادى استان پرونده هايى كه در اين رابطه تشكيل شده و مسائلى كه در حوزه کار قضایی مرتبط با مقوله تولید مطرح مى شود، در این کارگروه استانی دنبال شود.

وی افزود: شايد بيشترين وقت ما در اين جلسه گرفته شد كه كاملا جلسه كارى بود و استاندار و همكارانشان ساعت ها كار كرده بودند تا مقدمات اين جلسه و مطالب مطرح شده در آن آماده شود.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: جلسه پايانى ما نشست مسئولان عالى قوه قضاييه بود. ما ١١ نفر از مسئولان قوه قضاييه را ديروز به تمام مناطق استان اعزام كرديم و عملكرد قضایی تمام شهرستان هاى استان مورد بررسى قرار گرفت. مسئولان عالی قضایی که به شهرستانهای مختلف استان اعزام شده بودند، نشستهایی با شوراى تامين و شوراى ادارى و همكاران قضايى شهرستانها داشتند که حاصل مجموعه اين نشست ها امشب در جلسه اى كه قبل از اذان مغرب و بعد از اذان داشتيم، كاملا مورد بررسى قرار گرفت. در این جلسه مقرر شد مبالغى از بودجه هاى استان جذب شود و مبالغى را هم از مركز اختصاص دهيم تا برخی مشکلات رفع شود. قريب ٥٠٠ ميليارد ريال از بودجه هاى قوه قضاييه به بعضى از مشكلاتى كه در شهرستان هاى استان مركزى داريم، اختصاص پيدا كرد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: انشاءالله اين مبالغ اختصاص پيدا مى كند كه بيشتر آن مربوط به ساختمان ها، اجاره برخى از ساختمان ها و تكميل برخى از پروژه هاست. در مجموع فكر مى كنم كه اين سفر هم به لحاظ ديدار با خانواده معظم شهيدان و مردم عزيزمان و هم نشست هایی که با مسئولين عالى، ادارى و به ويژه با كارآفرينان و سرمايه گذاران داشتیم و هم ديدار و نشست كارى با همكاران قضايى، سفر بسيار خوب و موثرى بود و انشاءالله آثار آن در پيگيرى مصوبات سفر در قوه قضاييه دنبال شود.

جلسه مسئولان عالی قضایی در استان مرکزی برگزار شد
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۲۱:۱۵

در ادامه سفر آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه به استان مرکزی، جلسه مسئولان عالی قضایی برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه در جمع علما، دانشگاهیان و نخبگان استان مرکزی: حفظ محیط زیست بر هر تصمیم اقتصادی مقدم است
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۲۰:۲۱

آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در جمع علما، دانشگاهیان و نخبگان استان مرکزی اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که حوزه‌های علمیه منابعی غنی برای کادرسازی در قوه قضاییه هستند؛ لذا ارتباط دستگاه قضایی با حوزه‌های علمیه را یک ارتباط ضروری می‌دانیم.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه برای تصمیم‌گیری در حوزه‌های مختلف به دانش به روز شده نیازمند است، گفت: فقه پویا و اجتهاد تمدن‌ساز می‌تواند برای مفتی در مقام افتاء و قاضی در مقام قضا تاثیرگذار باشد؛ لذا صاحبان خرد و محققان همواره به برقراری ارتباط با حوزه‌های علمیه توجه دارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه فقه ما دارای چنان غنایی است که قادر به پاسخگویی به همه سوالات در حوزه‌های مختلف می‌باشد، گفت: تمام علما و اساتیدی که با فقه و حوزه‌های علمیه مرتبط هستند، به ویژه ائمه جمعه و اثرگذاران در سنگر‌های مساجد و مدیریت حوزه علمیه استان مرکزی که خود از فرهیختگان و نیرو‌های انقلابی می‌باشد، می‌توانند با ارتباط موثر با دستگاه قضایی در راستای پیشبرد امور همکاری داشته باشند.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به موضوع تنقیح قوانین که موضوع سخنان یکی از حضار مراسم بود، گفت: تنقیح قوانین از موضوعاتی است که دغدغه دولت و مجلس و قوه قضاییه و شاید همه بخش‌های کشور می‌باشد. حجم زیاد قوانین یکی از مشکلات کشور است و در برنامه‌های توسعه پنجم و ششم نیز بر ضرورت تنقیح قوانین اشاره شده است.

وی گفت: ما در همین دوره کوتاه با پیگیری‌های معاونت محترم حقوقی قوه قضاییه جلساتی را در رابطه با موضوع تنقیح قوانین با نمایندگان دو قوه دیگر برگزار کردیم و در آن جلسات تصمیم بر آن شد که در حوزه تنقیح قوانین کار مشترکی از سوی سه قوه صورت گیرد و ما در این رابطه پیگیر هستیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به گسترش ابعاد کاری پژوهشگاه قوه قضاییه در دوره جدید گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه در دوره قبل فعال شد و دوستان در این رابطه گام‌های خوبی برداشتند. ما نیز قصد تقویت پژوهشگاه دستگاه قضایی را داریم و در این رابطه موضوع ارتباط‌گیری با نخبگان و پژوهشگران را در بخش‌های مختلف دنبال می‌کنیم.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در دوره جدید جایگاه پژوهشگاه قوه قضاییه مطلوب‌تر شده و گستره حوزه‌های فعالیتی آن نیز افزایش یافته، گفت: در دوره جدید قصد داریم پژوهشگاه قوه قضاییه را به تمام دانشگاه‌های کشور مرتبط کنیم.

وی با اشاره به مطرح شدن بحث لایحه مرتبط با امنیت زنان در این جلسه گفت: لایحه مرتبط با امنیت زنان در بیرون از قوه قضاییه تهیه شده بود و وقتی من در دوره جدید مسئولیت دستگاه قضایی را عهده‌دار شدم، لایحه مذکور در دستور کار بود. در این رابطه ما بخش‌های مختلف در قوه قضاییه را برای نظردهی پیرامون این لایحه فعال کردیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یکی از اقدامات ما در این رابطه این بود که از دانشگاهیان از سراسر کشور خصوصا دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته حقوق در رابطه با لایحه مرتبط با امنیت زنان نظرخواهی کردیم و نشست‌هایی را در این خصوص با جوامع نخبگان به ویژه بانوان صاحب‌نظر در حوزه و دانشگاه برگزار کردیم. همچنین همه بانوان فعال در دستگاه قضایی در بخش‌های تخصصی در رابطه با این لایحه به ارائه نظر پرداختند؛ بنابراین کار بدیعی در این دوره در رابطه با این لایحه انجام شد.

آیت‌الله رئیسی بیان داشت: روند کاری پیرامون لایحه مورد اشاره در موارد حقوقی، نظرخواهی و فرهنگی کامل شده و شاید همین روز‌ها روند پایانی این لایحه با یک تلفیق و تنظیم دنبال شود.

وی با اشاره به موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان که از سوی یکی از سخنرانان حاضر در جلسه مطرح شد، گفت: امروز تاکید رهبری نظام نیز حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بدون تردید باید از مقوله علم و فناوری حمایت‌های لازم صورت گیرد. مقوله اقتصاد فضای مجازی یکی از موضوعات مهم و مورد توجه در دنیاست. در حال حاضر در هند شاید بیش از درآمد‌های نفتی ما، در حوزه اقتصاد دیجیتالی و فضای مجازی، درآمد کسب می‌شود. همچنین پاکستانی‌ها نیز فعالیت‌های خود را در حوزه اقتصاد فضای مجازی شروع کرده‌اند.

آیت الله رئیسی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد دریا، اظهار کرد: ما ۳ هزار کیلومتر با دریا ارتباط و ساحل داریم؛ اما سهم ما از اقتصاد دریا سه درصد و یا در خوشبینانه‌ترین حالت چهار درصد است؛ در حالیکه بسیاری از کشور‌های اروپایی که ارتباط آن‌ها با دریا از ما کمتر است، گاهی تا ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی‌شان مربوط به اقتصاد دریاست.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: اینکه استان مرکزی که جایگاه مفاخر و بزرگان اهل علم و دانش و فرهنگ است و یک قطب صنعتی و صنایع سنگین به شمار می‌رود و غیر از شهرک‌های صنعتی، هزاران واحد تولیدی و فعال در حوزه اقتصاد خرد و متوسط دارد، در اداره برخی شرکت‌ها به مشکلاتی برخورده است، ارتباط با دانشگاه یکی از راه‌های برون رفت مشکلات این شرکت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه صنعت در ارتباط با دانشگاه می‌تواند کار را پیش ببرد، ادامه داد: بسیاری از مشکلاتی که واحد‌های صنعتی و تولیدی به آن مبتلا شده‌اند، با نگاه‌های علمی، پژوهشی، ابتکاری و تحقیقاتی دانشگاه‌ها می‌توانند رفع شوند.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه در دستگاه قضایی وظیفه‌ای را که به عهده ماست دنبال می‌کنیم، به وظایف این قوه در دو بخش نظارت و قضاوت اشاره و خاطرنشان کرد: در بخش نظارت و بازرسی، بازرسی‌های سازمان بازرسی و پیگیری‌های دیوان عدالت اداری بسیار می‌تواند در اجرای قانون و مصوبات نقش داشته باشد و فعال شدن بخش‌های نظارتی نقش مهمی در اجرای قانون دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آلودگی هوا به عنوان یکی از مشکلات این منطقه گفت: مسئله آلایندگی، این نیست که در مقابل آن پولی داده شود؛ بلکه جان انسان‌ها مطرح است و وقتی جان انسان‌ها با آلودگی در خطر باشد، با کدام پول قابل جبران است؟

وی با اشاره به اینکه امروز مسئله آلودگی و آلایندگی‌هایی که حیات انسانی را تهدید می‌کند و موضوع محیط زیست بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: قانون اساسی هر نوع توسعه اقتصادی را فرعی از حفظ محیط زیست می‌داند؛ یعنی توسعه اقتصادی بر حفظ محیط زیست مبتنی است. به این معنا که اگر بخواهیم شرکتی تاسیس کنیم و یا کارخانه‌ای ایجاد شود، باید از منظر اینکه محیط زیست و انسان‌ها و موجودات زنده را مورد خطر قرار ندهد، بررسی شود.

آیت الله رئیسی افزود: هر اقدام اقتصادی در این منطقه فرع بر حفظ محیط زیست است و اگر محیط زیست آلودگی پیدا کند، اگر واحد‌هایی که دارای آلایندگی هستند، مشکلات زیست محیطی خودشان را نتوانند حل کنند، این امر تهدید برای حیات انسانی به شمار می‌رود که با هیچ چیز قابل معاوضه نیست.

رئیس قوه قضاییه مسئله حفظ محیط زیست را از مسائل بسیار مهم و در زمره قوانین آمره عنوان کرد و یادآور شد: این موضوع بر هر قانون و تصمیمی در حوزه اقتصادی مقدم است.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

آیت الله رئیسی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتى و شوراى ادارى استان مرکزى: وقتی واگن سازی اعلام می‌کند که برای تامین واگن مورد نیاز کشور آمادگی داریم، نباید بحث واردات مطرح شود
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۱۵:۳۰

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه عصر امروز (چهارشنبه) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: خداوند را شاکریم که امروز توفیقی حاصل شد در جمع مدیران، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در استان مرکزی باشیم.

وی ادامه داد: گزارش استاندار نسبت به افزایش سرمایه‌گذاری، اشتغال و کاهش بیکاری در استان مسرت‌بخش است و نوید گام‌های بهتری را برای رونق اقتصادی در استان می‌دهد.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: از کار منسجمی که قبل از تشکیل جلسه انجام شده، تشکر می‌کنم. در این نشست گروهی پیش از برگزاری موضوعات را بررسی و با پیشنهاداتی مشخص در جلسه حضور پیدا کردند که در اینجا از مسئولین، استاندار، معاون استاندار و معاون اقتصادی دادگستری در این مورد تشکر می‌کنم.

وی افزود: نکاتی که در جلسه به آن اشاره شد، برخی به موانع تولید مربوط است که باید در این رابطه به صورت ملی رفع مانع و تصمیم‌گیری کرد و برخی دیگر نیز موارد بسیار مهمی بود که حتما باید پیگیری شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: ممکن است شما در جایگاهی نباشید که تصمیم‌گیری‌های کلان در دست شما باشد؛ اما می‌توانید در تصمیم‌سازی‌ها، کلان فکر کنید. بسیاری از بحث‌هایی که امروز مطرح شد، کاربردی بود؛ خصوصا افرادی که از میدان کار اقتصادی صحبت کردند، راهکار‌هایی که از سوی آن‌ها ارائه شد، قابلیت پیگیری دارد.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: محدودیت در تصمیم‌گیری در استان وجود دارد؛ اما مطلقا در تصمیم‌سازی محدودیت وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اندیشه‌های بلند و تجربیات بسیار نیرو‌های نخبه و صاحب‌نظر در این جلسه می‌تواند به نگاه‌های راهبردی، کاربردی و اجرایی در میدان تبدیل شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه موضوع بهره بانکی، مالیات بر ارزش افزوده و کاهش نقدینگی واحد‌های تولیدی از جمله مباحثی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد، گفت: در این کشور هیچ کس تردید ندارد که یکی از مسائل جدی ما افزایش نقدینگی است که راه این است که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود. اگر نقدینگی به سمت دلالی برود، معضلی چند برابری برای کشور ایجاد می‌شود.

آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: ما برای رونق تولید در کشور نیازمند این هستیم که نقدینگی به سمت تولید هدایت شود و به رونق تولید تبدیل شود و این رونق منجر به کاهش مشکلات اقتصادی، کاهش رکورد و تورم و بسیاری از معضلاتی که امروز گریبانگیراست، بشود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: بحث نقدینگی مساله مهمی است. آقایان به رونق تولید اشاره کردند که با مساله قاچاق کالا هیچ سازگاری ندارد. اگر ما بخواهیم رونق تولید را مطرح کنیم، باید حتما با مساله قاچاق کالا برخورد کنیم؛ خصوصا قاچاق کالای سازمان یافته. سخن از کوله بری نیست؛ سخن از قاچاق سازمان یافته است که در این کشور باید با آن برخورد بسیار سریع و حساب شده انجام شود. در این مورد قانون و سازو کار قانونی وجود دارد و دست اندرکاران باید در میدان واقعا با قاچاق سازمان یافته برخورد کنند. اگر با قاچاق سازمان یافته در کشور برخورد نشود، در رونق تولید مشکل خواهیم داشت و رونق تولید شکل نمی‌گیرد و این یکی از همان موانع مهم تولید است.

وی با اشاره به مساله واردات کالا به کشور عنوان کرد: صبح خدمت آقای استاندار جلسه بودیم و کارگران چند شرکتی که مساله داشتند، جمع شده بودند. یکی از آقایان گفت که ما در حالیکه برای واگن سازی آمادگی داریم، اقدام به واردات این محصول از خارج از کشور می‌شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه عنوان کرد: وقتی واگن سازی اعلام می‌کند که برای تامین واگن مورد نیاز کشور آمادگی داریم، نباید بحث واردات مطرح شود؛ البته من نرفتم بررسی کنم که این توانایی تا چه حد وجود دارد؛ اما اجمالا می‌دانم توانایی دراین کشور و توانایی در دستان توانای کارگران و مهندسان در کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد و بسیاری از گره‌ها را می‌توانیم بدست توانای صنعتگران و مدیران و دست اندرکاران بازکنیم و برای من این موضوع روشن است.

وی بیان داشت: معلوم است جا‌هایی که ما وارد میدان شدیم و به مردم میدان دادیم و مردم را در صحنه آوردیم، مشکلات حل شده است. اگر کار در بحث‌های اقتصادی به مردم واگذار شود، گره‌ها را باز می‌کنند. امام (ره) این را فرمودند و رهبر انقلاب هم این را می‌فرمایند و تدبیر نیز این را اقتضاء می‌کند که کار در دست مردم و افراد توانمند و نه مدعی توانایی باشد؛ البته توانایی‌ها باید احراز شود و بعد واگذاری انجام شود. اگر کارخانه‌ای را خصوصی سازی کردید و به دست یک فرد ناتوان دادید، طبیعی است که بعد از مدتی هر بخشی را باید از یک طرف جمع کنید؛ کما اینکه در بعضی از گزارش‌های آقایان این بحث مطرح بود.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

رئیس قوه قضاییه در نشست با قضات و کارکنان دادگستری استان مرکزی: شرکتی که روی پاست و کارگران در آن مشغول به کار هستند، نباید دچار اخلال گردد
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۱۴:۱۱

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در نشست با قضات و کارکنان دادگستری استان مرکزی اظهار کرد: توفیقی است که در ایام ولادت با سعادت حضرت ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) در جمع همکاران گرامی باشم. انشاءالله همه همکاران، همه اجزاء کشور و نظام مقدس و امت اسلامی از برکات این دهه و ایام بهره‌مند شویم.

آیت‌الله رئیسی افزود: از نکات و نقطه نظرات ریاست کل دادگستری استان مرکزی و نماینده محترم قضات و کارکنان اداری و شورا‌های حل اختلاف بهره‌مند شدیم و از همه مدیران، قضات و کارکنان در رسیدگی به پرونده‌ها، خدمتگزاری و گره گشایی از کار مردم تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی تصریح کرد: همچنین انشاءالله شما عزیزان مراتب تقدیر و تشکر صمیمانه بنده را به نیرو‌های اداری و خدماتی که در حال حاضر در جمع ما نیستند و در حال خدمت در دادگستری‌ها هستند، برسانید.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وضعیت میزان پست‌های سازمانی، اداری، قضایی و نیروی انسانی با آنچه مصوب است، تفاوت دارد، گفت: این موضوع از موارد مورد اشاره دوستان بود که به نظر بنده سه نگاه در رابطه با تشکیلات باید داشت: یک نگاه وضع موجود است و یک نگاهِ مصوب و دیگری نگاه وضع مطلوب است.

آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: آمار عملکرد مهم است؛ اما ملاک ما تنها آمار و عدد نیست. عدد یکی از شاخصه‌های کار و تلاش است؛ اما همه شاخص ما عدد نیست. برخی از دوستان آمارگرایی را به عنوان یک نقطه منفی مطرح کرده‌اند که حق نیز با آنهاست و اگر فقط محور آمار باشد، این از نظر ما منفی است؛ کیفیت نیز مورد توجه است. همچنین در این رابطه بهره‌وری نیز باید به فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف تعلق گیرد.

وی تصریح کرد: باور ما این است که باید ده درصد از بخش‌های ستادی در قوه قضاییه به بخش‌های صف بیایند ضمن اینکه ما وجود قضاتی که در بخش‌های مختلف ستادی هستند را مغتنم می‌دانیم و به تخصص و زحمات آن‌ها در این بخش نیاز داریم؛ اما در میدان رسیدگی به پرونده‌ها، محور، قاضی است و قضات باید در میدان کار کنند.

رئیس قوه قضاییه گفت: کسانی که به قاضی در جهت رسیدگی عادلانه کمک می‌کنند، باید مورد توجه باشند، اگر یک خانم تایپیست که رأی قاضی را تایپ می‌کند دقت لازم را نکند، کار بسیار با تأخیر مواجه می‌شود و از طرفی موجب آراء اصلاحی می‌شود؛ لذا دقت نظر در تایپ یک رأی ودقت در کار‌های خدماتی تأثیر گذار است.

آیت‌الله رئیسی بیان داشت: یقین بدانید هر کس در هر جایگاهی از حکومت و نظام اجرای عدالت کند، مأجور عندالله است و می‌تواند ثواب بسیاری داشته باشد لذا در مورد سختی کار که برخی از شما در صحبت‌هایتان به آن اشاره کردید من نیز قبول دارم و سخت‌ترین کار‌ها کار قضایی است؛ اما نسبت به این سختی اجر و پاداش الهی بسیار بالاست.

وی با ذکر مثالی در این زمینه گفت: دو فارغ التحصیل از یک دانشکده را در نظر بگیرید؛ یک نفر مسئول اداره حقوقی یک اداره و یا شرکت می‌شود و دیگری قاضی شده است که این دو منصب با هم تفاوت دارند و حقیقت قضاست که جایگاه خلیفه اللهی دارد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در همه رشته‌ها و فنون تخصصی انسان‌های نفوذناپذیر هستند؛ اما قضا جایگاهی است که انسان نه فقط باید از بیرون نفوذ ناپذیر باشد، بلکه نباید از خود نیز نفوذ پذیرد. یعنی قاضی حق ندارد حبّ و بغض شخصی خود را در رسیدگی‌ها دخالت دهد؛ چه برسد به اینکه بخواهد از بیرون نفوذ پذیر باشد.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

رئیس قوه قضاییه در دیدار با خانواده‌ شهدا، ایثارگران و اقشار مختلف مردم استان مرکزی: بررسی مسائل و مشکلات مربوط با موضوع اوقاف و اصناف در بازار اراک
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۱۲:۳۷

آیت الله رئیسی در دیدار خانواده‌ معظم شهدا، ایثارگران و اقشار مختلف مردم استان مرکزی ضمن تبریک ایام مبارک دهه کرامت و ولایت علی بن موسی رضا (ع) گفت: انشاءالله خداوند از برکات این ایام و این مولود با برکت و خواهر معصومه ایشان همه ما را بهره‌مند کند و این کشور، نظام و مردم مسلمان و دلداده به انقلاب را در سراسر عالم از برکات رضوی بهره‌مند کند.

وی ادامه داد: برای بنده و همکاران توفیقی است که در این ایام بسیار پربرکت در جمع باصفای خانواده معزز شهیدان، ایثارگران، نماینده مقام معظم رهبری، استاندار، فعالان اقتصادی و مسئولان و مدیران در استان باشیم و خداوند را بابت این توفیق سپاسگزارم و امیدواریم خداوند متعال برکات خود را بر جمع ما نازل فرماید.

رئیس قوه قضاییه ضمن تشکر از میزبانی استاندار استان مرکزی تصریح کرد: نکاتی پیرامون شرایط و وضعیت استان مطرح شد که از آن استفاده کردیم؛ همچنین یکی از خواهران گرامی به نمایندگی از طرف خانواده معزز شهدا در ذیل مطالب خود نکاتی را به عنوان خواسته‌های خانواده شهیدان و ایثارگران مطرح کرد که انشاءالله همکاران ما این نکات را برای پیگیری در دستور کار قرار خواهند داد.

آیت الله رئیسی ضمن قدردانی از ابراز محبت و لطف خانواده محترم شهدا به قوه قضاییه خاطرنشان کرد: بابت این ابراز لطف به قوه قضاییه و بنده حقیر به عنوان خدمتگزار در این قوه از همه خانواده‌های مکرم شهدا سپاسگزارم. انشاءالله آنچه مربوط به این حوزه و بخش‌های دیگراست پیگیری خواهد شد.

آیت الله رئیسی در ادامه عنوان کرد: عزیزمان که به عنوان نماینده اصناف دراینجا سخن گفت، نکاتی را نسبت به ، نقش بازار و خصوصا بازار تاریخی اراک اشاره کرد که امروز اصناف فعالیت و تلاششان در عرصه‌های اقتصادی تلاش بسیار اثر گذاری است و خصوصا اصناف در تاریخ کشورمان همیشه به عنوان یک فعال اقتصادی در عرصه سیاسی و در میدان سیاسی اهل نظر و اهل حضور و اعلام موضع بوده‌اند؛ چه در مبارزه با حکومت ستمشاهی و چه ایستادگی در مقابل خنّاسان و چه درعرصه‌های حضوری که لازم بود، اصناف با حضورشان و اعلام موضعشان از انقلاب و نظام طرفداری کرده، فرزندانشان را در راه خداوند متعال داده و در سراسر کشور نقش بسیار ارزشمندی ایفا کرده‌اند.

وی گفت: نکته دیگری در ارتباط با موضوع اوقاف در بازار اشاره شد و نکته‌ای از سوی آیت الله دری در رابطه با مشکلی که اصناف در بازار اراک دارند، اشاره شد که انشاءالله در نشستی که با حضور استاندار و نماینده مقام معظم رهبری در استان و مسئول سازمان اوقاف در اراک، خواهیم داشت به این مسائل خواهیم پرداخت.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اراک بدلیل دین داری مردمش، موقوفه‌های بسیاری دارد، عنوان کرد: بخش قابل توجهی از اراک و استان مرکزی موقوفه است که این دلالت بر تدین مردم می‌کند که همیشه در زندگیشان موقوفات مورد توجه قرار داده‌اند و در هر کوی و برزن و شهر و روستا در این استان وقتی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که استان مرکزی جزو استان‌هایی است که بیشترین موقوفه را دارد و دلیل آن را تنها می‌توان در تدین و تقوای مردم و دلدادگی آن‌ها به خدا دانست و طبیعتا این موقوفات را باید مسئولان سازمان اوقاف و یا بخش‌هایی که متولی هستند، خوب حفظ و حراست و نگهداری کنند و منافعشان در جهت آنچه که واقفان قرار داده‌اند، در سند وقفی به این موارد اختصاص دهند.

مشروح خبر را اینجا بخوانید.

دیدار رئیس قوه قضاییه با کارگران و نمایندگان شرکت‌های صنعتی استان مرکزی
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۱۰:۲۸

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به اراک با حضور در جمع کارگران و نمایندگان شرکت‌های صنعتی استان مرکزی، مشکلات و دیدگاه‌های نمایندگان این شرکت‌ها را شنید و سپس در سخنانی تصریح کرد: پرونده‌های مربوط به خصوصی سازی باید از سوی سازمان بازرسی، استانداری و بخش‌های دیگر به صورت جدی پیگیری شود و اگر در جایی تخلفی صورت گرفته است، برخورد قانونی صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وضعیت فعلی کارخانجات اراک اظهار کرد: وقتی ما یک کارخانه واگن سازی با چنین ظرفیت مطلوبی داریم، واقعا وارد کردن واگن از خارج چه معنایی دارد؟ اگر تصمیم گیران از ظرفیت‌های این کارخانه بی اطلاع هستند که خیلی بد است و اگر با وجود اطلاع از این توانمندی دست به واردات می‌زنند، کارشان عنوان دیگری دارد!

آیت الله رئیسی با تأکید بر لزوم اتخاذ راهکار‌های موقت برای خروج واحد‌های صنعتی اراک از وضعیت فعلی، خاطرنشان کرد: وضعیت اراک به عنوان قطب صنعتی کشور در سال رونق تولید واقعا شایسته نیست. بر همین اساس، دولت و مجلس باید مشکلات این شرکت‌ها را پیگیری کنند و ما هم در خصوص مسائل قضایی شرکت‌های صنعتی اراک، تیمی متشکل از دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی و ... را زیر نظر معاون اول قوه قضاییه مامور بررسی پرونده‌ها و روند خصوصی سازی می‌کنیم تا مشکلات تا حد امکان برطرف شود.

رئیس قوه قضاییه نسبت به طرح این مشکلات در جلسات سران قوا و سایر بخش‌ها نیز قول مساعد داد و بر حمایت کامل دستگاه قضایی از دستگاه‌های اجرایی استان برای رفع مشکلات شرکت‌های صنعتی تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه براى اداى احترام به مقام شامخ شهدا در گلزار شهداى اراک حاضر شد
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۰۸:۴۷

آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه پس از ورود به استان مرکزى براى اداى احترام به مقام شامخ شهدا در گلزار شهداى اراک حاضر شد.

وی در جریان حضور در گلزار شهدا، به گفت‌وگو و استماع اظهارات مردمی که در آنجا حضور داشتند، پرداخت.

 

رئیس قوه قضاییه اهداف سفر به استان مرکزی را تشریح کرد
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۰۸:۴۶

آیت الله رئیسی در بدو ورود به اراک در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سئوال که هدف و برنامه وى براى سفر به استان مرکزى چیست اظهار کرد: این استان، استان کار و تلاش و فعالیت است و یکى از قطب‌هاى مهم صنعتى کشور است و مردان و زنان سختکوشى دارد.

وی افزود: وظیفه ما اولا سر زدن به همکاران عزیزمان در استان مرکزى و همکاران قضایى خودمان است و دوما بررسى مشکلات دستگاه قضایى در استان مرکزى و دیدار با مردم عزیز، خانواده معظم شهدا، نخبگان استان و مطلع شدن از نگاه‌ها و دیدگاه‌هاى بلند آن‌ها است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: شرکت در شوراى ادارى و اقتصاد مقاومتى استان و سخن گفتن و سخن شنیدن از لسان مدیران پرتلاش و مشکلاتى از جمله مشکلات زیست محیطى و کارگرى و مسائل دیگرى که استان مرکزى با آن مواجه است، نیز از دیگر اهداف این سفر است.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: به برکت حضور مردم، وجود نخبگان و خانواده شهدا در این استان گام‌هاى بلندى برداشته شده؛ اما مواجه با مشکلاتى هم هست که ان‌شاءالله با حضور نماینده مقام معظم رهبرى در استان آیت الله درى نجف آبادى، استاندار و مسئولین محلى مسائل استان را مرور کنیم که وظیفه ما هم در پیگیرى مسائل استان بیشتر روشن شود.

رئیس قوه قضاییه وارد اراک شد
۱۳۹۸/۰۴/۱۹ - ۰۸:۱۶

لحظاتى پیش آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه به منظور بررسى مسائل قضایى و دیدار با مسئولان، قضات و کارکنان دادگسترى و مردم استان مرکزی وارد فرودگاه اراک شد.

محمدرضا شهریاری مدیرکل روابط عمومی قوه قضاییه روز گذشته با اشاره به سفر استانی رییس قوه قضاییه به استان مرکزی، بررسی مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی استان، دیدار با قضات وکارکنان دستگاه قضایی، دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم، علما، روحانیون و اساتید دانشگاه‌ها و نخبگان را برنامه‌های این سفر عنوان کرد.

شایان ذکر است حضور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای اداری استان نیز در دستور کار این سفر قرار دارد و در پایان این سفر یک روزه، رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای قضایی استان شرکت کرده و مسائل قضایی استان را مورد بررسی قرار خواهد داد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *