دسترسی افبیآی به اطلاعات شناسایی و تشخیص چهره شهروندان آمریکایی/اطلاعات آمریکایی ها بدون اطلاع و رضایتشان به سرقت میرود
واشنگتن پست در گزارشی از نتایج بررسی سوءاستفاده از اطلاعات افراد دارای گواهینامه رانندگی در آمریکا پرده برداشته و از آن به عنوان اقدام غیرقانونی رو به رشد یاد کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه دولتی دادههای گواهینامه رانندگی به معدن طلای تشخیص چهره برای آژانسهای اداره تحقیقات فدرال (افبیآی) و اداره اعمال مهاجرت و گمرک آمریکا (آیسیای) تبدیل شده است. این سازمانها و ادارات از این طریق عکس میلیونها آمریکایی را بدون رضایت و آگاهی آنان اسکن میکنند.
واشنگتن پست در گزارشی فاش میکند: بررسیهای محققان «جورج تاون» و واشنگتن پست مشخص کرد که هزاران درخواست تشخیص چهره، درخواست اسناد داخلی و ایمیل در پنج سال گذشته با عنوان درخواست سابقه عمومی افراد توسط افبیآی از پایگاه دولتی اطلاعات وسایل نقلیه موتوری دریافت شده و این پایگاه را به زیرساخت اطلاعاتی بی نظیری مبدل کرده است.
سامانه جستوجوی تشخیص هویت افبیآی به ۶۴۱ میلیون تصویر در پایگاههای اطلاعاتی محلی، دولتی و فدرال دسترسی دارد و پلیس از مدتها پیش دسترسی نامحدودی به اثر انگشت، دیاِناِی و دیگر دادههای بیومتریک مظنونان جنایی داشته است. اما سامانه دیاموی که دربردارنده تصاویر شمار زیادی از ساکنان آمریکا و غالبا افراد فاقد سابقه جنایی است، در سالهای اخیر به صورت گسترده مورد استفاده پلیس قرار گرفته است.
این اتفاق در حالی رخ میدهد که ظاهرا کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا چنین سامانهای را مجاز ندانسته و تعداد روافزونی از نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه از آن به عنوان ابزار خطرناک و فراگیر نظارت با درصد خطای بالا یاد میکنند.
با وجود شک و تردید در صحت کارایی این سامانه و خدشه به اعتماد عمومی، کارشناسان تشخیص چهره این سازمان آن را به ابزار روزمرهای در شناسایی افراد تبدیل کردهاند.
از سال ۲۰۱۱ تاکنون افبیآی بیش از ۳۹۰ هزار جستوجو در سامانه دیاموی داشته است. استفاده از این سامانه برای تشخیص چهره در ایالت «یوتا» توسط دفاتر افبیآی و آیسیای طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ بیش از ۱۰۰۰ مورد بوده است.
پایگاه دیاموی ایالت یوتا بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ تقریبا ۲۰۰۰ جستجو تشخیص چهره برای سازمانهای انتظامی انجام داده است. در برخی از روزها شمار این جستوجوها به درخواست سازمانهای مختلف به دهها مورد میرسید. براساس آمارها نیمی از این درخواستها از سوی افبیآی مطرح شدهاند. این در حالی است که اطلاعاتی در مورد اسامی افراد مظنونی که اطلاعاتشان درخواست میشود یا نتیجه پرونده منتشر نمیشود.
در بررسی موارد بهره گیری از این سامانه مشخص میشود، که این فناوری در حال حاضر برای اجرای جرایم سطح پایین مانند سرقتهای کوچک و نقد کردن چکهای گمشده نیز مورد استفاده قرار میگیرند؛ و نکته قابل تامل دسترسی به اطلاعات این پایگاه با ارسال تنها یک ایمیل از سوی نماینده افبیآی و بدون طی مراحل قانونی است.
بیشتر بخوانید: وقتی کوچکترین تحرکات مجازی آمریکاییها رصد میشود
استفاده از این سامانه همچنین بحثهای گستردهای میان مقامات دولتی و فدرال در زمینه شناسایی و اخراج مهاجران را نیز در پی داشته است.
در حالی که مقامات افبیآی استفاده گسترده از این سامانه را در راستای حفظ آزادی کشور و اطمینان از آزادی و امنیت مردم توصیف و از آن دفاع میکنند، درصد خطای بالای آن و نیز خدشه دار کردن اعتماد عمومی از جمله مواردی است که این ادعاها را زیر سوال میبرد.
مدافعان حقوق مدنی اعلام کردند اشتباه در تشخیص چهره خطری جدی در شناسایی اشتباه و دستگیری متعاقب آن است. دقت این نرم افزار به شدت وابسته به روشنایی چهره و کیفیت تصویر است و این تکنولوژی در افراد دارای پوستهای تیره دقت بسیار پایین تری دارد.
این گروهها با اشاره به این که مردم آمریکا راهی برای کنترل آن دسته از اطلاعاتشان که در اختیار دولت این کشور است، ندارند، اعلام کردند استفاده از این فناوری به سرعت در حال فراگیری است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *