رشد ۴ برابری تولید نیروگاههای برق آبی در سه ماهه ابتدایی سال
وی افزود: پیشبینی میشود این میزان تولید در شهریور ماه سالجاری از ٧ هزار گیگاوات عبور کند و در پایان سال از مرز ٢٠ هزار گیگاوات بگذرد.
مرادی در ادامه بیان کرد: ظرفیت نصب نیروگاه برق آبی سردشت بالغ بر ١۵٠ مگاوات بوده و توان تولید ۴٢١ گیگاوات ساعت برق در سال را دارد که احتمالا اولین واحد این نیروگاه در زمان پیک مصرف برق وارد مدار شود.
وی در خصوص طرحهای دیگر شرکت افزود: عملیات اجرایی سد سرنی در استان هرمزگان در حال اتمام است و به زودی آبگیری میشود.
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران از ابتدای سال جاری بهرهبرداری و افتتاح طرحهای توسعه منابع آب در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت، این طرحها که در قالب ۶۱ طرح و ۱۲۰ پروژه و در ۱۲ استان کشور در حال اجرا است چشمانداز مناسبی را برای توسعه اقتصادی ایجاد کرده است و نقش مهمی در ارتقای معیشت و فقرزدایی، تأمین آب شرب و صنعت، بهبود استانداردهای زندگی مردم و توزیع درآمد مناسب ایفا خواهد کرد.
مردادی خاطرنشان کرد: در راستای اجرایی شدن اولین گام این بخش طرحهای شرکت آب و نیرو در این حوزه شامل تونل نوسود و قطعه اول سامانه گرمسیری سد اسکله در دو نیروگاه داریان، سد هیروی در استان کرمانشاه و سد سردشت و تصفیهخانههای مربوطه در استان آذربایجان غربی در ابتدای سال جاری تماماً توسط ریاست جمهوری به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: بهرهبرداری از خط ۲۳۰ کیلوولت دو مدار سیمره آبدانان به دهلران، آمادگی جهت بهرهبرداری از پل سه بلوطک، تأمین اساسی واحد دوم نیروگاه لوارک، اخذ مجوز شورای اقتصاد برای طرحهای بختیاری، چشمیر، خرسان ۳، تلمبه ذخیرهای رودبار و نیز گشایش اعتبار اسنادی و افزایش ۲۵ درصد طرح چشمیر از دیگر اقدامات شرکت آب و نیرو است.
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران با اشاره به سدو نیروگاه بختیاری گفت: مطالعات سد و نیروگاه بختیاری در حال تکمیل است و در حال حاضر وارد فاز دوم مطالعات شده و با مشارکت مشاوران ایرانی و خارجی با هزینه ۲ میلیارد یورویی احداث میشود.
مرادی در ادامه خاطرنشان کرد: امکان سرمایه گذاری در این طرح از طریق سرمایه و منابع عمومی و دولتی امکانپذیر نیست و باید از طریق فاینانس خارجی صورت گیرد.
وی افزود: قرارداد این طرح برای امضا آماده شده و در ابتدا باید مشکلات بین بانکی رفع شود تا طرح به مرحله اجرا برسد.