صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد ۴ برابری تولید نیروگاه‌های برق آبی در سه ماهه ابتدایی سال

۱۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳:۰۱
کد خبر: ۵۳۱۵۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت آب و نیروی ایران گفت: در سه ماهه ابتدایی سال جاری تولید نیروگاه‌های برق آبی به ۴ هزار و ۴٠٠ گیگاوات رسید که نسبت به سال گذشته ۴ برابر رشد داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بهروز مرادی در نشست خبری صبح امروز در خصوص آخرین وضعیت تولید نیروگاه‌های برق آبی اظهار کرد: در سه ماهه ابتدایی سال جاری تولید نیروگاه‌های برق آبی به ۴ هزار و ۴٠٠ گیگاوات رسید که نسبت به سال گذشته ۴ برابر رشد داشته است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود این میزان تولید در شهریور ماه سال‌جاری از ٧ هزار گیگاوات عبور کند و در پایان سال از مرز ٢٠ هزار گیگاوات بگذرد.
 
مدیرعامل شرکت آب و نیروی ایران در توضیح اقدامات انجام شده از سوی شرکت گفت: با توجه به اتمام عملیات خط انتقال برق طرح سردشت پیش بینی می‌شود امکان اتصال نیروگاه سردشت به شبکه برق سراسری کشور در آینده نزدیک میسر شود.

مرادی در ادامه بیان کرد: ظرفیت نصب نیروگاه برق آبی سردشت بالغ بر ١۵٠ مگاوات بوده و توان تولید ۴٢١ گیگاوات ساعت برق در سال را دارد که احتمالا اولین واحد این نیروگاه در زمان پیک مصرف برق وارد مدار شود.

وی در خصوص طرح‌های دیگر شرکت افزود: عملیات اجرایی سد سرنی در استان هرمزگان در حال اتمام است و به زودی آبگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران از ابتدای سال جاری بهره‌برداری و افتتاح طرح‌های توسعه منابع آب در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت، این طرح‌ها که در قالب ۶۱ طرح و ۱۲۰ پروژه و در ۱۲ استان کشور در حال اجرا است چشم‌انداز مناسبی را برای توسعه اقتصادی ایجاد کرده است و نقش مهمی در ارتقای معیشت و فقرزدایی، تأمین آب شرب و صنعت، بهبود استاندارد‌های زندگی مردم و توزیع درآمد مناسب ایفا خواهد کرد.

مردادی خاطرنشان کرد: در راستای اجرایی شدن اولین گام این بخش طرح‌های شرکت آب و نیرو در این حوزه شامل تونل نوسود و قطعه اول سامانه گرمسیری سد اسکله در دو نیروگاه داریان، سد هیروی در استان کرمانشاه و سد سردشت و تصفیه‌خانه‌های مربوطه در استان آذربایجان غربی در ابتدای سال جاری تماماً توسط ریاست جمهوری به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: بهره‌برداری از خط ۲۳۰ کیلوولت دو مدار سیمره آبدانان به دهلران، آمادگی جهت بهره‌برداری از پل سه بلوطک، تأمین اساسی واحد دوم نیروگاه لوارک، اخذ مجوز شورای اقتصاد برای طرح‌های بختیاری، چشمیر، خرسان ۳، تلمبه ذخیره‌ای رودبار و نیز گشایش اعتبار اسنادی و افزایش ۲۵ درصد طرح چشمیر از دیگر اقدامات شرکت آب و نیرو است.

مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران با اشاره به سدو نیروگاه بختیاری گفت: مطالعات سد و نیروگاه بختیاری در حال تکمیل است و در حال حاضر وارد فاز دوم مطالعات شده و با مشارکت مشاوران ایرانی و خارجی با هزینه ۲ میلیارد یورویی احداث می‌شود.

مرادی در ادامه خاطرنشان کرد: امکان سرمایه گذاری در این طرح از طریق سرمایه و منابع عمومی و دولتی امکانپذیر نیست و باید از طریق فاینانس خارجی صورت گیرد.

وی افزود: قرارداد این طرح برای امضا آماده شده و در ابتدا باید مشکلات بین بانکی رفع شود تا طرح به مرحله اجرا برسد.

مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران در خصوص آخرین وضعیت طرح انتقال آب خزر به سمنان گفت: این طرح در سال جاری با ایجاد ردیف مطالعه و اجرا در دستور کار قرار گرفته است
 
وی افزود: هزینه این انتقال طبق برآورد‌های صورت گرفته به قیمت سال ۹۸، ۹۲۰۰ میلیارد تومان است و قرار است ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب و صنعت از خزر به سمنان منتقل شود و در نهایت در سه فصل باید این پروژه انجام شود.
 
مرادی با بیان اینکه فصل اول طرح اکوسیستم دریایی است عنوان کرد: باید در ابتدا پساب را مدیریت کرد که در این مورد مطالعات عمیقی صورت گرفته است به طوری که در خصوص انتقال و حفاری برای لوله‌گذاری از خط انتقال نفت و گاز نکا و ری استفاده خواهیم کرد.
 
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران با اشاره به اینکه در خصوص اقتصاد آب با وزارت صنعت جلسات متعددی برگزاری شده اظهار کرد: برای انتقال آب به بخش صنعت باید تضمین خرید از سوی صنایع صورت گیرد و برای بخش شرب دولت و وزارت نیرو تضمین خرید آب شرب را می‌دهند.
 
وی افزود: در مطالعات تکمیلی شرکت توسعه منابع آب و جلساتی که با محیط زیست داشتیم تمام اقدامات و پیش‌بینی‌ها صورت گرفته است و اگر محیط زیست تأییدیه نهایی خود را برای این پروژه اعلام کند پروژه به عملیات اجرایی می‌رسد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *