گلایه یک نویسنده از وضعیت امرار معاش اهل قلم/مگر چند نویسنده مطرح ارزشی داریم که دیده نمیشوند
وی در همین راستا ادامه داد: متاسفانه نه ارشاد و نه دستگاهای متولی به این امر مهم توجه ندارد، هیچ توجهی به بحث فرهنگ و ناشران نمی شود، در حالی که رهبر معظم انقلاب به مسئله فرهنگ و توجه به نویسندگان و ناشران نگاه ویژهای دارند.
مخدومی اظهار کرد: نویسندگان که عمر و سرمایههای خود را برای تولید فرهنگ و کتابهای با ارزش هزینه کرده اند نیازمند توجه و یاری بیشتری هستند در حالی که سهم این افراد از تبلیغات و حمایت از آثارشان بسیار ناچیز و اندک است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دغدغهای برای حمایت از ناشران و نویسندگان ندارد.
وی با اشاره به شرایط نامساعد معیشتی برخی نویسندگان و مولفان در کشور افزود: گزارشات جسته و گریخته از زندگی برخی از نویسندگان بیانگر شرایط نا مناسب این قشر فرهنگی است. یکی از نویسندگان مطرح که کتابش جزو کتابهای برتر و برگزیده سال بود و جایزه قلم زرین را از آن خود کرده است، هم اکنون از نظر معیشتی در شرایط نا مناسبی قرار دارد و با مشکل مالی مواجه است. مگر ما چه تعداد نویسنده خوب داریم که در بازار جنگ نرم در تلاش و تکاپو هستند.
مخدومی تاکید کرد: برای پرورش نیروی خوب و ترویج فرهنگ کتاب خوانی باید اقدامات اساسی انجام شود و صرف شعار نمیتوان شرایط را تغییر داد.
وی در خصوص نقش تبلیغات در حوزه کتابهای ارزشی اظهار کرد: تبلیغات یک صنعت پرهزینه است به همین منظور نمیتوان انتظار داشت که ناشران، موسسات فرهنگی هنری و یا نویسندگان اقدام به انجام این کار کنند، زیرا آنان صاحبان قدرت و ثروت نیستند و این در حیطه کاری رسانهها خصوصا رسانه ملی بوده و برای این کار باید یارانه پرداخت شود.
مخدومی با اشاره به کاهش میزان کتاب و کتاب خوانی در کشور ابراز کرد: چنانچه به فرهنگ توجه نشود و با دید منفعت طلبانه به فرهنگ نگاه شود و به موضوع کتاب مثل کالاهای تجاری با نگاه منفعت طلبانه نگاه کنند، در این عرصه دچار مشکل میشویم و حق کتاب در فرهنگمان ادا نخواهد شد.
وی نقش تولید فرهنگ را در یک جامعه مهم دانست و متذکر شد: توجه به کتاب به عنوان یک کالای ارزشمند و فرهنگ ساز جزو ضروریات زندگی هر فرد و جامعه است خصوصا در انقلاب اسلامی کتاب سالم جزو پایههای اساسی انقلاب فرهنگی محسوب میشود و نیاز تعلیم و تربیتی کشور را تولیدات و محصولات فرهنگی خوب تامین میکنند. با این همه متاسفانه سهم ترویج کتاب بسیار پایین و اندک است. برخی افراد خوش فکر طی رایزنیهایی توانستند مسیر هرچند کوچک، ولی تاثیر گذاری را برای تبلیغ و معرفی برخی کتابها فراهم کنند، اما این میزان کافی نیست.
این نویسنده درباره موضوع کتاب «پا برهنه» ابراز کرد: خاطرات خودم از دوران دفاع مقدس را در کتاب «پا برهنه» به رشته تحریر در آورده ام. رویکرد این کتاب توصیف شخصیتهای متنوع در دوران هشت سال دفاع مقدس است.
وی درباره نام کتاب «پا برهنه» افزود: کتاب «پا برهنه» که برخی آن را کتاب «پا برهنهها» میخوانند ریشه درحضور اکثریت افراد از قشرهای مختلف، خصوصا قشر محروم و مستضعف که امام خمینی(ره) آنان را، ولی نعمتان انقلاب میدانستند دارد.