جبرائیلی: برخی خاطرات رهبر انقلاب برای نخستین بار در کتاب «روایت رهبری» منتشر شده است
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، آیین معرفی کتاب «روایت رهبری» مناسبات جمهوریت و اسلامیت در انتخاب، ولی فقیه، روز یکشنبه ۱۶ تیرماه در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در این مراسم سعید اوحدی رییس و تعدادی از معاونان و مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، حجتالاسلام سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، سید حمید روحانی رییس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، محسن مؤمنی شریف رییس حوزه هنری، حجتالاسلام محسن قمی معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجلس خبرگان، سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب، ایمان عطارزاده معاون هماهنگی و رییس حوزه ریاست موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و جمعی از مدیران و چهرههای فرهنگی حضور داشتند.
ایمان عطارزاده معاون هماهنگی و رییس حوزه ریاست موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی نخستین سخنران این مراسم بود که عنوان کرد: این کتاب از تولیدات دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای است که امروز معرفی خواهد شد و میتواند برای پژوهشگران و فعالان تاریخ معاصر مفید باشد.
وی افزود: مناسبات تعیین رهبری موضوع اصلی کتاب است و برای نخستین بار بخشی از خاطرات مقام معظم رهبری که تا کنون منتشر نشده، در این کتاب به چاپ رسیده است. این کتاب اثری فاخر و ارزشمند است که امیدوارم به خوبی راه خودش را برای رسیدن به مخاطبان باز کند و جریان سازی موثری در حوزه رسانه و حوزههای پژوهشی داشته باشد.
جبرائیلی: برخی خاطرات مقام معظم رهبری برای نخستین بار در کتاب «روایت رهبری» منتشر شده است
سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب «روایت رهبری» نیز به معرفی کتاب پرداخت و گفت: اگر بخواهم در یک جمله کتاب را توصیف کنم، باید بگویم کتاب روایت رهبری پاسخ به دو سؤال است. سؤال اول اینکه رهبر در نظام جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد؟ سؤال دوم اینکه این رهبر چگونه باید انتخاب شود و چگونه نباید انتخاب شود؟ در کتاب سعی شده پاسخهای روشنی به این دو پرسش داده شود.
وی ادامه داد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، حضرت امام (ره) در جایگاهی بودند که رهبری انقلاب را داشتند، اما به لحاظ حقوقی و سیاسی هنوز جایگاه، ولی فقیه مشخص نشده بود. در فصل اول به رویدادهای تصویب اصل ولایت فقیه در مجلس خبرگان و تعیین امام (ره) به عنوان، ولی فقیه پرداختهایم. روایت این اتفاقات به ویژه برای خوانندگان جوان که در آن دوران حضور داشتهاند، اهمیت بالایی دارد.
جبرائیلی درباره فصل دوم کتاب گفت: در این فصل به مسئله آیتالله منتظری پرداختهایم. اینکه چرا ایشان به عنوان رهبر آینده انتخاب شد و فرایند عزل ایشان توسط حضرت امام (ره) چه بود. در این موضوع تلاش کردهایم روایت دست اولی ارائه دهیم و از خاطرات مقام معظم رهبری در این زمینه نیز برای اولین بار استفاده شده است.
وی افزود: فصل سوم نیز به انتخاب آیتالله خامنهای برای رهبری میپردازد و مروری بر مبارزات انقلابی ایشان نیز داشتهایم و در چند حوزه گوناگون، به بیان نقطه نظرات ایشان در سالهای دهه ۶۰ پرداختهایم. همچنین به دلایل پیشنهاد آیتالله خامنهای برای رهبری توسط امام خمینی (ره) اشاره کردهایم و درباره نقش خبرگان در انتخاب ایشان مطالبی آوردهایم.
سید یاسر جبرائیلی در پایان از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای برای اعتمادشان سپاسگزاری کرد و ابراز امیدواری کرد که کتاب روایت رهبری مورد توجه مردم و پژوهشگران قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین قمی: موضوع کتاب روایت رهبری مناسبت بین جمهوریت و اسلامیت است
حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجلس خبرگان سخنران پایانی این مراسم بود که با تبریک دهه کرامت و تشکر از برگزارکنندگان مراسم گفت: نویسنده کتاب روایت رهبری اطلاعات کافی و وافی را در این زمینه داشتهاند و دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای نیز اطلاعات و اسناد خوبی در اختیار نویسنده قرار داده که اقدام موثری است و امیدواریم الگوی همه نهادها واقع شود.
وی در ادامه درباره این کتاب عنوان کرد: موضوع کتاب، مناسبت بین جمهوریت و اسلامیت است که در واقع به زبان علوم سیاسی، رابطه بین دموکراسی و حقیقت را بیان میکند. در نظام جمهوری اسلامی، مشی حضرت امام (ره) از آغاز، توجه به مردم بود و برگزاری همهپرسی جمهوری اسلامی، رأی گیری برای انتخاب خبرگان قانون اساسی و پس از آن رأی به قانون اساسی نشاندهنده این مسئله است.
حجتالاسلام قمی اضافه کرد: نگاه امام (ره) به مردم به حدی بود که در طول این ۴۰ سال ما ۳۶ انتخابات برگزار کردهایم. در دوران دفاع مقدس گفتند انتخابات عقب بیفتد، امام (ره) فرمودند حتی یک روز هم نباید عقب بیفتد. مقام معظم رهبری نیز چنین نگاهی به مردم و انتخابات داشتند و دارند و معتقدند نظام جمهوری اسلامی با پشتوانه مردمی به چنین جایگاهی رسیده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از امتیازات نظام ما مبتنی بودن بر آرای مردمی است. دشمن سعی میکند این ارزش ما را نادیده بگیرد، اما باید هشیار باشیم و آب در آسیاب دشمن نریزیم. نباید برخی افراد طوری صحبت کنند که انگار نظام نیازی به رأی مردم ندارد، این ظلم به جمهوری اسلامی است.
تقدیر از سید یاسر جبرائیلی نویسنده کتاب روایت رهبری پایانبخش این مراسم بود. نمایش بخشهایی از مستند روایت رهبری، اجرای گروه سرود منتظران ظهور و شعرخوانی احمد بابایی بخشهای دیگر مراسم بود.