جدیدترین اخبار پیشرفت های اورژانس کشور به روایت رئیس این سازمان
پیر حسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه میزان با بیان اینکه در یکی از کشورهای اروپایی تحقیقی انجام شد که اگریک دقیقه زودتر به مصدم رسیدگی شود، میتواند از هزینههای اضافی جلوگیری کند و مصدوم را زودتر نجات دهند، افزود: اتوماسیون ۱۱۵ مرکز و سیستمهای بیسیم دیجیتال، میتواند امدادگران را یک دقیقه زودتر به مصدوم برساند. این اقدامات یک گام برای اقتصاد مقاومتی است.
وی ادامه داد: کار مهم در اورژانس این است که بدانیم چه کسی و از کجا با ما تماس گرفته است، تا بتوانیم هرچه سریعتر خود را به مددجو برسانیم این مستلزم تلاش بسیار است؛ که در این راه به هماهنگی بیشتر با پلیس راه نیازمندیم.
رییس سازمان اورژانس تصریح کرد: وقتی قرار است جان انسانی را نجات دهید هیچ چزی قابل قیاس با این امرنیست. خوشبختانه یکی از کارهای خوبی که در سطح کشور انجام شد در قسمت حوادث ترافیکی است. در سالهای گذشته سازمان بهداشت جهانی ما رابا کشورهای ۸ دنیا مقایسه میکرد. در سال گذشته با کمک اورژانس و پلیس راهور در سازمان و سایر دستگاههای کمک کننده در بهداشت جهانی خود را از کشور ۸ به کشور اول رساندیم یعنی ما با فرانسه و انگلیس در خدمات کمبودی نداریم. در حال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس و ۴۲ فروند بالگرد داریم و در آینده تعداد تجهیرات ما اضافه خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در بحث امداد هوایی، امداد هوایی قم از شاخصترین مراکزاورژانسی است. ماموریتهای ما در چند سال گذشته افزایش یافته است. دو خدمت خیلی خوب به اورژانس اضافه شد که یکی در خصوص بیماران قلبی و دیگری در خصوص بیمارانی که سکته مغزی میکنند.
ریس اورژانس کشور بیان کرد: امروز ما در مدیریت سکتههای قلبی نسبت به چند سال قبل پیشرفت کره ایم به طوری که بیمار را کمتر از ۶۰ دقیقه به مرکز درمانی میرسانیم. حدود ۱۲ هزار نفر تاکنون توسط تیم اورژانس نجات پیدا کرده اند. این یکی از تحولات نظام سلامت است که این مسیر روبه رو رشد در راستای گام دوم انقلاب هماهنگ است.
وی در خصوص خدمت رسانی توضیح داد:خدمت رسانی فقط مختص به شهر نیست به روستاها ارائه میشود و با این ۴۲ فروند بالگرد ما تا ۱۵۰ شعاع کیلومتری هوایی را پوشش میدهیم. درمناسبتها اربعین، نیمه شعبان، ۱۴ و ۱۵ خرداد نیروهای قم و مرکز پزشکی این استان با توجه به این که در این ایام خودشان هم مهمان داشتند بسیار خوش درخشیدند. قم شهری است که مهمان بسیاری از کشورهای مختلف دارد و مسافران خارجی که به قم میآیند ممکن است باعث ایجاد بیماریهای جدیدی باشد که در اینجا از سازمان علوم پزشکی قم تقدریر و تشکر میکنم.
پیر حسین کولیوند در ادامه اضافه کرد:مشکل اصل ما منابع انسانی است، در صدد هستیم دانشکده فوریتهای پزشکی داشته باشیم. با یکی از دانشگاهها هماهنگ خواهد شد. اعتقاد ما این است که تکنسسینهای فوریتهای پزشکی از پراکنده بودن جمع شوند و به صورت خیلی تخصصیتر وارد کار شوند. از گروههایی که بدون مجوز میتوانند وارد خانههای مردم شوند، نیروهای اورژانس هستند. مردم خیلی راحت به آنها اعتماد میکنند به خاطر این اعتماد ما باید نیروهای خود را افزایش دهیم. در پایان سال آزمون استخدام خواهیم داشت. مجموعا ۳ هزار نیرو استخدام خواهیم داشت که باز هم ۱۵ هزار نیرو کمبود داریم.
وی در پایان گفت: ظرف دو سه هفته آینده ۲۸۰ دستگاه آمبولانس به اورژانس اضافه خواهد شد و تعدادی از این دستگاهها به استان قم تحویل خواهد داده شد. آمبولانسها از مارکهای برند خریداری میشود. امروز به نسبت سال ۹۵ ما پیشرفت چشم گیری در زمینه اورژانس داشتیم. مذاکراتی در زمینه بالگردها داریم. بحث پروازهای دید در شب را در اورژانس داریم که فعلا در مرحله آزمایشی است. اگر این مورد اجرای شود مدد جویان میتوانند از اورژانس هوایی در ساعات شب استفاده کنند.