صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از بی‌توجهی به احضار کمیته اخلاق تا اعلام حکم در رسانه‌ها/ اختلاف مسئولان فدراسیون فوتبال در انتظار کدخدامنشی!

۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۱۲۴۷
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
برخی کارشناسان حقوقی هم معتقدند که مطابق اساسنامه فدراسیون فوتبال، کمیته‌انصباطی باید به اتفاقات فینال جام حذفی رسیدگی می‌کرد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، برخی کارشناسان حقوقی با استناد به اساسنامه فدراسیون‌فوتبال معتقدند پرونده جام حذفی باید در کمیته‌انضباطی بررسی می‌شد نه کمیته‌اخلاق. مسئولان سازمان لیگ هم به همین دلیل در کمیته‌اخلاق حاضر به ادای توضیح نشده‌اند.

انتشار خبر محرومیت سنگین مسئولان سازمان‌لیگ فدراسیون‌فوتبال و مدیران باشگاه داماش به دلیل اتفاقات رخ داده در فینال جام‌حذفی واکنش‌های زیادی به همراه داشت که سرانجام سخنگوی فدراسیون مجبور به واکنش و شفاف‌سازی شد. اما نکته کلیدی و مهم این ماجرا، دلیل حاضر نشدن مسئولان سازمان لیگ در کمیته اخلاق است. ایراد برخی کارشناسان و صاحبنظران حقوقی هم به رای صادره از سوی کمیته اخلاق وارد می‌دانند و معتقدند رسیدگی به این موضوع در حیطه وظایف کمیته‌انضباطی است.

طبق اساسنامه فوتبال ایران، کلیه اتفاقاتی که در زمین چمن و پیست کنار زمین فوتبال در جریان یک مسابقه رخ می‌دهد، به داور مسابقه مربوط است. اتفاقات بیرون پیست، به ناظران فدراسیون و کمیته داوران مربوط می‌شود که همه آنها بعد از بازی گزارش خود را می‌نویسند و در اختیار فدراسیون می‌گذارند.

گزارش‌های تیم داوری و ناظران پس از ارجاع به فدراسیون فوتبال، در صورتی که اتفاق خاصی در آن مسابقه رخ داده باشد، برای رسیدگی به کمیته‌انضباطی ارسال می‌شود به همین دلیل کمیته‌انضباطی به عنوان یکی از سه رکن قضایی فدراسیون فوتبال به تخلفات و مشکلات رخ داده در جریان یک مسابقه رسیدگی و در صورت نیاز برای متخلفان حکم صادر می‌کند.

مطابق آیین نامه و مقررات، برخی احکام قابل تجدیدنظرخواهی است و برخی دیگر قطعی. قانون‌گذار کمیته‌انضباطی را دارای صلاحیت برای رسیدگی به تخلفات داخل زمین تعیین کرده است.

بر این اساس، ورود کمیته‌اخلاق به این حوزه مرسوم نیست. در اساسنامه فدراسیون فوتبال، حیطه اختیارات و وظایف کمیته اخلاق مشخص شده است که براساس آن، کمیته‌اخلاق اغلب مسئول رسیدگی به مسائل خارج از زمین فوتبال است. مسائلی نظیر تبانی، فساد، نفوذ در ثبت نتیجه و.. که به صراحت در اساسنامه فدراسیون مشخص شده است.

نکته مهم دیگری که کارشناسان حقوقی و صاحبنظران به آن اشاره می‌کنند این است که قانون‌گذار برای جلوگیری از تداخل‌های کاری، این مساله را نیز یاد آور شده که در صورت بروز اختلاف میان کمیته انضباطی و اخلاق اولویت با کمیته‌انضباطی است که در خصوص پرونده متخلفان رای صادر کند. با نگاه به آئین‌نامه فدراسیون فوتبال به این نتیجه می‌رسیم که به تخلفات صورت گرفته در دیدار پایانی جام حذفی در ورزشگاه شهدای فولاد شهر اهواز باید کمیته‌انضباطی رسیدگی می‌کرد.

البته اینکه چرا کمیته اخلاق به این پرونده ورود کرده بسیار مبهم و عجیب است. شاید مسائلی وجود دارد که مسئولان کمیته اخلاق از آن مطلع هستند. البته با صحبت‌های سخنگوی فدراسیون مشخص شد که بی‌توجهی مسئولان سازمان لیگ به احضار از سوی کمیته اخلاق باعث پیش آمدن کدورت و لجبازی شده است. این موضوع با وساطت رئیس فدراسیون و کدخدامنشی‌های مرسوم در فوتبال حل و فصل خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *