صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لوزارتان موجود در داروخانه‌ها سالم است/ تهدید سلامت بینایی کودکان در اثر استفاده زیاد از تبلت و آی پد

۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۱:۱۸
کد خبر: ۵۳۱۱۹۹
لوزارتان موجود در داروخانه‌ها سالم است، تهدید سلامت بینایی کودکان در اثر استفاده زیاد از تبلت و آی پد، سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم آغاز به کار کرد، ۲۰ میلیون زن ایرانی واجد شرایط اهدای خون هستند و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، لوزارتان موجود در داروخانه‌ها سالم است، تهدید سلامت بینایی کودکان در اثر استفاده زیاد از تبلت و آی پد، سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم آغاز به کار کرد، ۲۰ میلیون زن ایرانی واجد شرایط اهدای خون هستند و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیده‌ای از آن را می‌خوانید.

 

• لوزارتان موجود در داروخانه‌ها سالم است
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه لوزارتان در ۸کارخانه داخلی تولید می‌شود گفت: تنها لوزارتان یک شرکت داخلی از ماده موثر هندی دارای ناخالصی تولیدشده و موارد دیگر هیچ منع مصرفی ندارد. به گزارش مهر، شهرام شعیبی اظهار کرد: گروه دارو‌های ضد فشارخون (والزارتان، لوزارتان، ایربزارتان) در حین تولید ماده اولیه، ناخالصی‌هایی تولید می‌کند که کارخانه تولیدکننده موظف است از سلامت فراورده اطمینان حاصل کرده و سپس آن را عرضه کند، البته باقی‌مانده ناخالصی باید در محصول نهایی کنترل شود که سازمان غذا و دارو در این خصوص نظارت‌های لازم را اعمال کرده است. وی افزود: بر همین اساس سازمان غذا و دارو در این خصوص طی دو نوبت؛ دستور ریکال داروی والزارتان را یکی در سال گذشته اعلام کرده و در نوبت دیگر نیز اوایل سال جاری ورود ماده اولیه والزارتان دارای ناخالصی مذکور را متوقف کرده است.

 

• تهدید سلامت بینایی کودکان در اثر استفاده زیاد از تبلت و آی پد
رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، نسبت به آسیب بینایی کودکان در اثر استفاده از موبایل و صفحات دیجیتالی از قبیل «تبلت» و «آی پد» هشدار داد. به گزارش مهر، علی میرزاجانی گفت: یکی از مشکلات جامعه در استفاده نادرست از وسایل رایانه‌ای و دیجیتالی، این است که بدون توجه به عوارض این قبیل وسایل بر سلامت افراد، آن‌ها را بطور بی رویه در اختیار کودکان قرار می‌دهیم. وی با اشاره به عوارض استفاده طولانی مدت از موبایل و دستگاه‌های دیجیتالی، افزود: یکی از سوالات والدین در هنگام مراجعه به کلینیک‌های اپتومتری، وضعیت سلامت بینایی فرزندانشان در اثر استفاده از این قبیل وسایل است. میرزاجانی ادامه داد: والدین، نگران عینکی شدن بچه‌های خود هستند و همه مشکلات را در استفاده از عینک می‌بینند. در حالی که فقط این مشکل نیست که می‌تواند سلامت بینایی کودکان را تهدید کند و تأثیر این وسایل می‌تواند حتی در پردازش تصویر در مغز نیز تأثیر گذار باشد.

 

• سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم آغاز به کار کرد
مدیرکل امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، از آغاز به کار سامانه آنلاین غربالگری اوتیسم به آدرس http://autism.behzisti.net خبر داد و از تمام خانواده‌های کودکان ۲ تا ۵ ساله خواست به این سامانه مراجعه کنند. به گزارش ایرنا، افروز صفاری فرد افزود: حتی پدر و مادرانی که سابقه ژنتیکی اوتیسم در خانواده خود ندارند نیز باید در غربالگری اوتیسم شرکت کنند، چون اوتیسم یک اختلال چندعاملی است. وی یادآور شد: غربالگری اوتیسم از سال ۹۵ آغاز شد، اما این غربالگری در مهد‌های کودک اجرا می‌شد و خانواده‌ها با مراجعه به مهدها، پرسش نامه‌ای شامل ۱۰ سوال را تکمیل می‌کردند و اگر پاسخ‌های مشکوک در این پرسشنامه زیاد بود، بعد از آن باید به پایگاه‌های بهزیستی مراجعه می‌کردند.

• ۲۰ میلیون زن ایرانی واجد شرایط اهدای خون هستند
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: زنان با اختصاص ۴.۵ درصد از اهدای خون در کشور سهم اندکی از اهدای خون را بر عهده دارند؛ این در حالی است که ۲۰ میلیون زن ایرانی واجد شرایط اهدای خون هستند. به گزارش ایرنا، بشیر حاجی بیگی افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که تمایل زنان برای اهدای خون بسیار کم است؛ سهم اهدای خون بانوان در همه استان‌های کشور، کمتر از ۱۰ درصد است، در حالی که مردان چهار بار و زنان سه بار در سال می‌توانند بدون هیچ مشکلی خون اهدا کنند. وی اعلام کرد: بر اساس آمار، اهدای خون بانوان در کشور ما در سال ۱۳۸۲ از ۷۵.۱۲ به ۳۸. ۴ در سال ۱۳۹۴ رسیده است که کاهش چشمگیری را طی ۱۲ سال نشان می‌دهد.

 

• سقط مکرر درمان‌پذیر است
یک متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری، گفت: سقط مکرر و شکست مکرر درمان ناباروری تجربه‌ای تلخ است که فشار زیادی به زوجین وارد می‌کند. به گزارش مهر، سهیلا انصاری‌پور، درباره علل سقط مکرر و راه‌های تشخیص و درمان‌های آن، اظهار داشت: سقط مکرر یعنی ۲ یا ۳ بار پیاپی از دست دادن خودبه‌خودی محصول بارداری در سه ماهه نخست بارداری. سقط مکرر می‌تواند اولیه، یعنی بدون سابقه بارداری منجر به تولد، یا ثانویه، یعنی پس از بارداری موفق پیشین باشد. وی افزود: البته، شکست مکرر درمان ناباروری هم در همین دسته قرار می‌گیرد. یعنی اگر زوجی بیش از دو یا سه بار انتقال ناموفق جنین داشته باشند، باید پیش از درمان مجدد، از نظر فاکتور‌های مرتبط با سقط مکرر بررسی شوند.

• اینستکس انتظارت دارویی کشور را برآورده نمی‌کند
نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه اینستکس ترفند اروپایی‌ها برای قانع کردن افکار عمومی است، گفت: این اتفاق همان بلایی است که اروپا و آمریکا بر سر لیبی و عراق آوردند. به گزارش فارس، محمدحسین قربانی درباره بدعهدی اروپا در زمینه اجرایی کردن اینستکس اظهار داشت: فضایی که آمریکا در زمینه برجام ایجاد کرده است اوج ناباوری و بی‌اعتمادی مردم و نظام جمهوری اسلامی را برانگیخته و راه را به سمتی برده که اگر یک روزنه کوچک برای ادامه همکاری با اروپا و آمریکا وجود داشت این راه در حال بسته شدن است. وی در خصوص اجرایی شدن اینستکس نیز توضیح داد: ما باید نفت خود را به فروش برسانیم تا منابع مالی را از مسیر اینستکس وارد مجموعه بانکی کنیم، اما متأسفانه اروپا در این زمینه نیز عملکرد خوبی نداشته است و در کنار آمریکا قرار گرفته وقتی ایران نتواند نفتی را بفروشد چگونه منابع مالی به کشور وارد خواهد شد.

• گام دوم "شفافیت" در سازمان غذا و دارو
سازمان غذا و دارو در راستای شفافیت بیشتر در روند جاری امور، اقدام به بارگذاری زمان و روند ثبت و بررسی تمام فرایند‌های اداره کل دارو بر روی سایت این سازمان کرد. به گزارش ایسنا، تمام روند اداری انجام فعالیت‌های شرکت‌های تولیدکننده دارو، مواد اولیه، توزیع و وارداتی از این پس به‌صورت فلوچارت تعریف و زمان موردنیاز انجام آن مشخص‌شده است که بر روی سایت سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد. بر این اساس مراجعه‌کنندگان به سازمان می‌توانند بر اساس نمودار‌های مشخص، مسیر طی شدن روند اداری خود به همراه زمان انجام و اتمام امور خود مطلع شوند.

• درمان هپاتیت C با دارو‌های ایرانی
عضو شبکه هپاتیت کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر درمان کامل هپاتیت C در ایران از طریق دارو‌های تولید داخل طی ۳ تا ۴ ماه انجام می‌گیرد، گفت: این دارو‌ها تحت پوشش بیمه است. به گزارش مهر، مهدی صابری فیروزی اظهار داشت: مهم‌ترین انواع هپاتیت که در ایران افراد را گرفتار می‌کند نوع B و C هپاتیت است که نوعی بیماری مزمن کبدی به شمار می‌رود و عوارضی همچون ابتلاء به سیروز کبدی و سرطان کبد را به همراه دارد. وی افزود: ابتلاء به این بیماری قابل پیشگیری است و می‌توان با پیشگیری از ابتلاء به هپاتیت B و C می‌توان از بروز سرطان کبد و سیروز کبدی نیز جلوگیری به عمل آورد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *