صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"عهد مشترک"؛ نگاهی به مستندات قرآنی پیام تاریخی رهبر انقلاب در اولین سالگرد رحلت امام(ره)

۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹:۳۸
کد خبر: ۵۳۱۱۶
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان: «عهد مشترک» کتابی تازه‌منتشر شده از صهبا است که با نگاهی متفاوت به پیام تاریخی رهبر انقلاب در اولین سالگرد رحلت امام(ره) تدوین و منتشر شده است.
به گزارش گروه فرهنگی ، یکی از مهمترین دغدغه‌ها و اصلی‌ترین نیازهای مردم، دانستن تکلیف­ خود در زندگی عادی، نسبت به انقلاب و نظام و رهبر است؛ دل‌دادگان به ولایت مقام معظم رهبری، دوست دارند بدانند که معظم‌له، چه خواسته‌ها و توقعاتی از تک‌تک افراد جامعه، در هر لباس و جایگاهی دارند.

آرزوی هر رهروِ راه ولایت، این است که یک دور همه بیانات مهم و کلیدی رهبرش را خوانده، و کنار دستش داشته باشد. تا با مراجعه به آن، هم جهت حرکت خود را با قطب‌نمای منویات ایشان تنظیم کند، و هم بتواند دوستان و آشنایان و اطرافیان خود را در این راه همراه کند.

«عهد مشترک» نام کتابی است که در آن سعی شده، مبانی انقلاب اسلامی و تکالیف و تعهدات مردم نسبت به انقلاب و نظام از مجموعه بیانات و پیام‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گردآوری شود. همان‌گونه که امروز نامه‌های نورانی امیرالمؤمنین(ع) که در قالب «عهد» روانه مردم بلاد می‌کردند، نسل‌به‌نسل منتقل شده و به ما رسیده، ان‌شاءالله «عهد مشترکِ» بین مردم و مقام معظم رهبری نیز، دست‌به‌دست بین متعهدان به انقلاب بگردد و به اثری ماندگار، برای نسل‌های آینده تبدیل شود، تا آن را مبنایی بر تکالیف زندگی اجتماعی خود قرار دهند.

برای تولید این کتاب، از بین بیش از سه‌هزار سخنرانی دوران رهبری معظم‌له، بخش‌هایی که خطوط اصلی معارف انقلاب و توقعات نظام اسلامی از مردم را مشخص می‌کند، جدا شده است. در مقدمه این کتاب با اشاره به چرایی گردآوری «عهد مشترک» نوشته شده است: «خلف صالح امام، در امتداد این 26 سال، با قوت، به استمرار خط ولایت و تبیین پیام‌های انقلاب پرداخت؛ و با صحنه‌آرایی، مدیریت خواص و عوام، مهیا کردن سازوکارها و آماده ساختن عرصه‌ها، توانست بدون کوچک‌ترین لطمه و صدمه‌ای، تمام میراث امام را به نسل‌های بعدی انقلاب منتقل کند. تا نظام، روزبه روز مقتدرتر، و اندیشه‌اش روزبه روز فراگیرتر و حرکتش به سمت اهداف بلند، روز به روز پرشتاب‌تر شود.

او در تفسیر خط امام، هرگز دو پهلو سخن نگفت و کلام تأویل‌پذیر نداشت. آنچه در دل به آن یقین داشت را به زبان جاری، و به اذهان منقل کرد و با این کار فهم مشترک در جامعه تولید کرد، فهمی که موجب وحدت دل‌ها و تعالی افکار و اندیشه‌ها در جامعه شد. ...»

عنوان کتاب الهام گرفته از نامه‌هایی از امیرالمؤمنین(ع) است که در دوره حکومت علوی به بلاد مختلف ارسال می‌کردند و از آن با عنوان «عهد» یاد می‌شود. کتاب حاضر نیز تلاش دارد تا پیام و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را که در آن تعهدات مردم و مبانی انقلاب اسلامی ذکر شده همچون «عهدی مشترک» میان دوستداران انقلاب اسلامی گردآوری کند.

«عهد مشترک» محتوای کتاب را با «مبانی، خصوصیات و مواجهات انقلاب اسلامی» آغاز می‌کند و سپس در ادامه موضوعاتی چون معجزه اسلام انقلابی، اصلی‌ترین شاخص خط امام، انفعال دشمن، مصائب اسلام حداقلی و ... مطرح شده و سپس در ادامه، در فصل دوم کتاب موضوع «معارف، مقاصد و توقعات انقلاب اسلامی» با زیرعنوان‌هایی همچون پیوند مردم و مسئولان، وحدت کلمه، اسلامی شدن جامعه، جهاد علمی و ... مطرح می‌شود.

در بخش‌هایی از این کتاب در موضوع مصائب اسلام حداقلی می‌خوانیم: «اسلام صرفاً یک اعتقاد و یک عمل فردی نیست؛ بلکه برنامه‌ای برای اداره زندگی بشر است. ... صد و پنجاه سال است که در دنیای اسلام، قدرت‌های استعمارگر غربی، اصرار کرده‌اند که «دین از سیاست جداست» و اسلام نباید به سیاست کاری داشته باشد. چرا این را گفتند؟ چون استعمارگران غربی که انگلیس و غیر انگلیس، در قرن نوزدهم پیشروان آنها بودند، وقتی می‌خواستند ممالک اسلامی را- چه در آسیا، چه در خاورمیانه، چه در آفریقا و چه در هرجای دیگر- قبضه کنند، می‌دیدند اگر مسلمانان بخواهند همان‌طور که اسلام فرموده است در مسائل زندگی، در سیاست، در مقابله با دشمن و در مجاهدت فی سبیل‌الله وارد شوند، آنها نخواهند توانست کاری کنند. لازم می‌دانستند که مسلمانان را از صحنه زندگی و سیاست عقب برانند تا بتوانند وارد شوند. ...»

«عهد مشترک» در سه هزار مسخه به قیمت 90 هزار ریال از سوی نشر صهبا روانه بازار کتاب شده است.


برچسب ها: مشترک مشترک عهد عهد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *