صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۲۰ درصد جمعیت ایران در محدوده حریم کلانشهر تهران مستقر می‌شوند

۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۸:۴۶
کد خبر: ۵۳۰۹۸۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیر کل حریم شهر تهران گفت: ۲۰ درصد جمعیت کل ایران تا سال ۱۴۰۴ در محدوده ۶ هزار کیلومتری حریم کلان شهر تهران مستقر می‌شوند.

به گزارش گروه جامعه ، مجتبی شکری، مدیر کل حریم شهر تهران با بیان اینکه ۲۰ درصد جمعیت کل ایران تا سال ۱۴۰۴ در محدوده ۶ هزار کیلومتری حریم کلان شهر تهران مستقر می‌شوند، گفت: پروژه حریم پایتخت بر اساس اسناد و احکام فرادستی به شورای عالی برنامه ریزی محول شد و شهرداری تهران آن را مدیریت کرده است.

شکری افزود: دو فاکتور اقتصاد و جمعیت در برنامه ریزی‌های این چنینی تأثیرمهمی دارند و بنابراین باید مورد مطالعه ویژه قرار بگیرند.

شکری تأکیدکرد: اگر فقط به همین موضوع دقت کنیم، متوجه تأثیرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی آن بر شهر تهران می‌شویم، بنابراین مسأله حریم تهران باید مورد مطالعه و برنامه ریزی جدی قرار بگیرد که در این زمینه حتماً نظرات کلیه ذینفعان از جمله فرمانداران، شهرداران، بخشداران اخذ شده و در طرح ساختاری حریم کلان شهر تهران لحاظ می‌گردد.

مدیرکل حریم شهر تهران افزود: شاید به لحاظ بحث‌های مدیریتی و پایش اطلاعات مسائل محدوده ۶ هزار کیلومتری حریم، به شهرداری تهران ارتباط نداشته باشند، اما این بخش به شکل مستقیم و غیر مستقیم بر کلان شهر تهران تأثیر دارد.

وی با اشاره به قیمت مسکن گفت: کمترین قیمت آپارتمان در تهران حدود متری ۵ میلیون تومان است و خرید زمین در محدوده حریم با قیمت ۶۰۰ هزارتومان جاذب جمعیت خواهد بود. در نتیجه بروز مسائل اجتماعی، کانون‌های ناامن، مسائل اقتصادی، مهاجرت و ... پیامد‌های چنین وضعیتی خواهد بود.

شکری بیان کرد: متأسفانه یک سوءتعبیر در مدیریت کلان به وجود آمده بود مبنی بر اینکه قرار است شهرداری تهران در این پهنه حاکمیت داشته باشد و به همین دلیل با فعالیت در حوزه حریم به شدت مقابله می‌شد.

وی افزود: این سوءتفاهم درفرآیند کار ما خلل ایجاد کرده بود، اما در چند ماه گذشته توانستیم با شفاف سازی موضوع را حل کنیم.

مدیرکل حریم گفت: ما یک مستر پلان برای این شش هزار کیلومتر تهیه کرده ایم که درون آن ۲۶ شهر، ۸ فرمانداری و ۲۷ بخشداری حضور و حاکمیت دارند، یعنی در هر محدوده‌ای هر پهنه‌ای تعریف بشود، در همان محدوده خودشان مرجع صدور جواز خواهند بود و موضوعات را نظارت، پایش و مدیریت خواهند کرد، اما اکنون به دلیل عدم تبحر مدیران در حوزه شهرسازی و هم چنین وجود محدودیت‌های مالی مجوز‌های نادرستی صادر می‌شود.

وی افزود: سندطرح راهبردی مصوب سال ۹۵ از وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است و قرار است مسأله ابلاغ آن از استانداری رفع بشود تا فرمانداران، بخشداران و شهرداران در آینده‌ای نزدیک طی جلسه‌ای نقطه نظرات خود را اعلام کنند.

شکری گفت: نظر افرادی که در این جمع به عنوان نمایندگان تام الاختیار معاونت‌های شهرداری تهران، سازمان‌های مستقل و شرکت‌ها حضور دارند، موثر و سازنده خواهد بود لذا لازم است قبل از تهیه طرح نظرات کارشناسی خود را اعلام کنند چرا که در صورت گذشت زمان این نظرات قابل اعمال نخواهند بود.

مدیرکل حریم با بیان اینکه ما در حال تهیه طرح ساختاری هستیم، گفت: طرح ساختاری به مثابه طرح تفصیلی نسبت به طرح جامع است. یعنی در این طرح کدینگ هر قطعه، پارسل به پارسل با مقیاس یک پنج هزارم، یک ده هزارم، یک بیست هزارم در مناطق مختلف در حال تهیه است.

وی افزود: این مقیاس برای مناطقی که تراکم جمعیت بالایی دارند، در یک پنج هزارم و جا‌هایی که تراکم کمتر است در یک بیست هزارم تهیه می‌شود.

در پایان این نشست بر همگرایی مستمر و هماهنگی بین معاونت ها، ادارات کل و شرکت‌های تابع شهرداری در راستای روند طرح ساختاری به عنوان سند صیانت، هدایت و راهبری حریم کلان شهر تهران در فرآیند مدیریت شهری تأکید شد. هم چنین مقرر شدآراء و نظرات پیشنهادی در ارتباط با طر ح ساختاری از سوی مدعوین ارائه شود.

از سوی دیگر با توجه به ضرورت اطلاعات دقیق آماری، توصیفی و مکانی هر مجموعه به خصوص در حریم شهر تهران مقرر شدکلیه مجموعه‌ها نسبت به ارسال فهرست و بانک اطلاعات مورد نظر مشاور طرح ساختاری به اداره کل حریم اقدام کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *