صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزانه ۱۰ هزار واحد خون و فرآورد‌های آن توزیع می‌شود/ آرتروز با افزایش سن شایع‌تر می‌شود/ توزیع دارو‌های درمان و ترک اعتیاد نشتی دارد

۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵:۱۵
کد خبر: ۵۳۰۹۱۵
روزانه ۱۰ هزار واحد خون و فرآورد‌های آن توزیع می‌شود، آرتروز با افزایش سن شایع‌تر می‌شود، توزیع دارو‌های درمان و ترک اعتیاد نشتی دارد، شناسایی قاتل خاموش ایرانی ها، بخش عمده‌ای از عوارض شیمی درمانی قابل کنترل است، شیوه نوین ایمپلنت دندان بدون جراحی و خونریزی و... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، روزانه ۱۰ هزار واحد خون و فرآورد‌های آن توزیع می‌شود، آرتروز با افزایش سن شایع‌تر می‌شود، توزیع دارو‌های درمان و ترک اعتیاد نشتی دارد، شناسایی قاتل خاموش ایرانی‌ها، بخش عمده‌ای از عوارض شیمی درمانی قابل کنترل است، شیوه نوین ایمپلنت دندان بدون جراحی و خونریزی و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

• روزانه ۱۰ هزار واحد خون و فرآورد‌های آن توزیع می‌شود
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: روزانه ۱۰ هزار واحد خون و فرآورده‌های آن (گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما) بین مراکز درمانی و بیمارستانی در کشور توزیع می‌شود. به گزارش ایرنا، بشیر حاجی افزود: مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور، سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد خون از سازمان انتقال خون دریافت می‌کنند. وی ادامه داد: در سراسر کشور بیش از ۹۰۰ مراکز درمانی فعال وجود دارد که از این تعداد ۱۷۰ مرکز در کلانشهر تهران مستقرند. وی در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند؛ به طوری که از هر سه نفر در دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده‌های خونی پیدا می‌کند.

• آرتروز با افزایش سن شایع‌تر می‌شود
یک جراح ارتوپد گفت: آرتروز با افزایش سن شایع‌تر شده و این بیماری به طور زودرس در وزنه برداران، فوتبالیست‌ها و کارکنان ارتش به دلیل ضربات مکرر به بافت مفصل مشاهده می‌شود. به گزارش ایرنا، مرتضی کاظمی افزود: استئوآرتریت یا آرتروز یک بیماری تحلیل برنده مفاصل است که دست، ستون فقرات لگن و زانو را درگیر می‌کند، در صورتی که ابتلا به این بیماری ناشی از صدمات فیزیکی یا بیماری‌ها نباشد، آرتروز اولیه نامیده شده و به دلیل افزایش سن ایجاد می‌شود. وی اظهار داشت: با افزایش سن، پروتئین موجود در غضروف مفصلی از بین رفته که سبب لایه لایه شدن آن‌ها و ایجاد شکاف‌های ریز در ناحیه غضروف شده و منجر به تخریب کامل غضروف می‌شود.

• توزیع دارو‌های درمان و ترک اعتیاد نشتی دارد
معاون مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت، از اصلاح پروتکل درمانی مراکز ترک اعتیاد خبر داد. به گزارش مهر، جمشید کرمانچی گفت: دیدگاه ما در وزارت بهداشت همان دیدگاه سازمان بهداشت جهانی است. این دیدگاه بر سه رکن به قوت خود باقی می‌ماند. در ابتدا هر درمان و بسته خدمتی که تدوین می‌شود، باید در دسترس تمام افراد به ویژه افراد نیازمند قرار گیرد. ثانیاً محافظت مالی از بیمار در مراکز ارائه خدمت از اولویت‌های جدی ما خواهد بود و در پایان ارتقا کیفی درمان و به‌روزرسانی خدمات نیاز به توجه ویژه دارد.

• افراد عصبانی در معرض ریسک بالای زوال حافظه قرار دارند
مطالعات نشان می‌دهد فشار‌های عصبی، عصبانیت بیش از حد و پرخاشگری در سنین جوانی منجر به ضعف حافظه در کهنسالی می‌شود. به گزارش مهر، در این تحقیقات با بررسی رفتار‌های جوانان پرخاشگر و عصبی مشخص شد که به طور خاص در دهه‌های بعدی زندگی این افراد مشکلاتی نظیر فراموشکاری در آن‌ها بیشتر متجلی می‌شود.

• شناسایی قاتل خاموش ایرانی‌ها
بر اساس تحقیقاتی که انستیتو تحقیقات تغذیه کشور انجام داده است، شورترین نان مصرفی ایرانی ها، بربری است. این نان، اغلب مورد تقاضای آحاد مردم قرار دارد و کمتر فردی است که روزانه یک وعده نان بربری نخورد. به گزارش مهر، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با اشاره به اهمیت مقدار نمک دریافتی در ایجاد بیماری پرفشاری خون، افزود: بیشترین مقدار نمک دریافتی از طریق موادغذایی در کشور، مربوط به نان است و در بین انواع نان‌ها، نان بربری بیشترین مقدار نمک را دارد. هدایت حسینی ادامه داد: البته با توجه به سرانه مصرف بالای نان لواش در کشور و بالا بودن مقدار نمک در تولید این نان بیشترین مقدار نمک را از بین موادغذایی نان لواش به سبد مصرف غذایی ایرانی‌ها وارد می‌کند. وی یادآور شد: بر این اساس، کاهش نمک در انوع نان به ویژه لواش و بربری می‌تواند نقش مهمی در کاهش دریافت نمک روزانه و پیشگیری از پرفشاری خون داشته باشد.
• بخش عمده‌ای از عوارض شیمی درمانی قابل کنترل است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: بخش عمده‌ای از عوارض شیمی درمانی قابل پیشگیری است. به گزارش مهر، محمد بابایی با بیان اینکه از طریق برخی از درمان‌های دارویی حین و بعد از شیمی درمانی می‌توان از عوارض شیمی درمانی پیشگیری کرد، گفت: آشنایی پزشکان با این عوارض و ارتقاء دانش ایشان سبب می‌شود که تیم درمانی عوارض را پیش‌بینی و بر اساس آن پیشگیری‌های لازم را انجام دهند. وی خاطرنشان کرد: در بخش زیادی از بیماران می‌توان از طریق پیش‌بینی عوارض، آن‌ها را پیشگیری و یا با تجویز دقیق دارو و شناخت عوارض، آن را کنترل کرد بنابراین می‌توان گفت که بخش عمده‌ای از عوارض شیمی درمانی قابل پیشگیری است.

• شیوه نوین ایمپلنت دندان بدون جراحی و خونریزی
یک شیوه نوین ایمپلنت دندان به بیمارانی که به دلیل ترس از جراحی و خونریزی یا نگرانی از فرآیند طولانی درمان از کاشت دندان امتناع می‌کنند کمک می‌کند در یک روز و بدون خون‌ریزی صاحب دندان شوند. به گزارش مهر، مهدی سمیعی، ایمپلنتولوژیست اعلام کرد: بیمارانی که به دلیل ترس از جراحی، خونریزی یا نگرانی از فرآیند طولانی مدت درمان از کاشت دندان امتناع می‌کردند می‌توانند از این پس با شیوه‌های درمانی ایمپلنت دیجیتال در یک روز صاحب دندان جدید شوند. وی تصریح کرد: ایمپلنت دیجیتال یکی از جدیدترین تکنیک‌های درمانی در دنیا محسوب می‌شود که خوشبختانه این روش در ایران همگام با پیشرفته‌ترین کشور‌های جهان به شکل کاملاً حرفه‌ای انجام می‌شود، روشی که در آن دیگر نیازی به جراحی باز، خونریزی و بخیه نیست.

• فعالیت ۱۶۹ بیمارستان گردشگری سلامت در کشور
مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۱۶۹ بیمارستان کشور موفق به کسب استاندارد‌های گردشگری سلامت شده‌اند. به گزارش فارس، علیرضا عسگری درباره وضعیت بیمارستان‌های گردشگری در کشور توضیح داد: تاکنون ۱۶۹ بیمارستان با رعایت استاندارد‌ها توانستند مجوز گردشگری سلامت را کسب کنند. وی افزود: تلاش می‌کنیم اعتباربخشی فعلی که در سطح کشور انجام می‌شود را با معیار‌های بین‌المللی منطبق کنیم تا بیمارستان‌های گردشگری سلامت تفاوتی با بیمارستان‌های سراسر دنیا نداشته باشد.
• استخر‌ها از گاز کلر استفاده نکنند
رئیس اداره آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت با اشاره به نقش گاز کلر در مسمومیت شناگران، گفت: توصیه می‌شود استخر‌ها از گاز کلر استفاده نکنند. به گزارش فارس، غلامرضا شقاقی درباره استاندارد‌های آب استخر‌ها توضیح داد: آب استخر از جنبه‌های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد تا سلامت آ‌ن تایید شود. وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین نکات در زمینه سلامت آب استخر میزان کلر موجود در آب است، افزود: استاندارد میزان کل در آب بین یک الی سه میلی‌گرم در هر لیتر است. شقاقی گفت: میزان کلر توسط متصدیان استخر و بازرسین وزارت بهداشت رسیدگی می‌شود و اگر استاندارد کلر کم یا زیاد باشد شاهد آلودگی‌های میکروبی یا سوزش چشم افراد خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *