صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشکیل کانون وکلا یک امر قانونی است

۱۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹:۳۱
کد خبر: ۵۳۰۶۶
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب یزد گفت: تشکیل کانون وکلا یک امر قانونی است. همان قانونی که پروانه وکالت را ارائه می دهد بر تشکیل کانون وکلا تأکید و تصرح دارد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، غلامعلی دهشیری در جلسه تعامل و تفاهم با جامعه وکلای استان یزد، یکی از اهداف مهم تشکیل کانون وکلا را پشتیبانی و حمایت از وکلا ذکر و اظهار کرد: وقتی که وکلا دارای یک تشکل رسمی و قانونی باشند بدون شک حمایت و پشتیبانی از تک تک آحاد جامعه با وکالت بهتر و کاملتر محقق خواهد شد.

رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب یزد گفت: وکلا نماد صداقت و امانت هستند و باید این شأنیت و منزلت را در جامعه حفظ کنند.

این مقام قضائی مسئله دوم و هدف مهم دیگر تشکیل کانون وکالت را نظارت بر عملکرد بر وکلا دانست و افزود: در قرآن کریم نیز آیه « ولتكن منكم امة يدعون الى الخير يامرون بالمعروف و ينهون عن المنكر » اشاره به نظارت گروهی در جامعه دارد و چنانچه در هر مرحله از زندگی انسان بحث نظارت صحیح و کامل اجرا گردد عامل پیشرفت و تعالی انسان خواهد شد.

وی مردم استان یزد را به عنوان مردمانی اهل ذوق ، هنر و نجیب و پر کار معرفی کرد و بیان داشت: نباید شهری که موسوم به دار العلم و دارالعباده است و از وکلای خوش نامی برحوردار است از داشتن کانون وکلای مستقل و متناسب با شأن مردم محرم باشد.

دهشیری با اشاره به ادعای مخالفت بعضی از وکلا با عدم تشکیل این کانون در استان نیز گفت: چنانچه به صحبت های مخالفان نیز به دقت گوش داده شده و دغدغه های آنان رفع گردد آن عده نیز به موافقان محض تشکیل کانون بدل خواهند شد .

وی یکی دیگر از دلایل مهم و ضرورت های تشکیل کانون وکلا در استان را علاوه بر ضرورت و الزام قانونی ظهور و بروز این قشر علمی و فرهیخته را در همایش ها و جلسات عنوان کرد و گفت: عده‌ای از افراد صادق ، خادم و دانشمند در قشر وکیل به علت عدم وجود یک تشکیل منجسم صنفی فرصت ظهور و بروز خود را مجالس و محافل علمی استان از دست می دهند.

این عضو شورای قضایی استان یزد با اشاره به موضوع تحت نظارت کانون قرار گرفتن وکلا در صورت تشکیل این کانون در استان تصریح کرد: نظارت به خودی خود باعث پیشرفت و پیشگیری از خطا و لغزش خواهد شد و در ثانی هم اکنون بدون تشکیل کانون رسمی وکلا در استان به لحاظ بُعد مسافت ، وکلا عملاً از 4 رکن نظارتی درون تشکیلاتی خارج هستند.

وی ادامه داد : با توجه به قوانین و مقررات مربوط به وکالت 4 رکن ناظر بر اخلاق حرفه ای ، وکلا از سوی رئیس کانون وکلای مرکز ، دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا و موکلین متضرر از اقدام وکیل به صورت غیر مستقیم مورد نظارت قرار می گیرند و همچنین رئیس دادگستری و روسای محاکم نیز به موجب قانون بر عملکرد حرفه ای وکلا نظارت دارند.

وی پس از برشماری دلایل تشکیل کانون در استان به بیان دغدغه های برخی از وکلای استان در خصوص عدم تشکیل کانون در یزد پرداخت و گفت: این مسئله باعث می شود تا فرصت قبولی فارغ التحصیلن حقوق استان که به ناچار باید فارغ التحصیلان دانشگاه های دارای رتبه های علمی بالا در تهران رقابت نمایند تضییع شود.

رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب یزد گفت: عدم همت وکلای استان در راه اندازی کانون وکلای مستقل ضمن بی‌توجهی به ماده یک لایحه قانون استقلال کانون وکلا، یک موضوع حق الناسی نیز تلقی می‌شود و این مسئله نیز حق الناسی است که بر ذمه کسانی که با ایراد دلایل غیر متقن مانع تشکیل کانون وکلا می شوند، خواهد ماند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *