همای سعادت دختران ایران زمین
یکم ذی العقده سال ۱۳۷ ه. ق زاده شد ستارهای از خانه باب ا لحوائجی که، چون پا به دنیا گذاشت برادر او را «معصومه» لقب داد و به اعتبارش ایران زمین و دخترانش نیز اعتبار گرفتند.
اُخت الرضا اگرچه معصومه (س) نام گرفت، اما صدفی گرانبهایی بود که هم نام حضرت زهرا (س) و فاطمه کبری (س) نامیده شد.
معصومه زاده شد برای قداست دختران پاک سرشت سرزمینی، چون ایران زمین و آموزگار عصمت و تقوا نام گرفت تا لطف او بر سائلان بی بدیل باشد و در احسانش جمیل.
معصومه (س)؛ او که بارگاه زیبایش پناهگاه دلهای عاشقی شد تا در پناه جمکران از کرامتش برای شکوفه دادن درخت اجابت استمداد طلبند، چراکه او هم مانند جدهاش حضرت فاطمه زهرا علیها السلام به مقام شفاعت آراسته است.
آری در آسمان تاریخ، ستارهای از وجود تابناک باب الحوائج، موسی بن جعفر علیه السلام تابیدن گرفت که نه تنها زائران حرم شریفش در جوار او مهر، سخاوت و وفا را از دامن سخاوتش انتخاب میکنند که بیگانگان نیز در آستان حضرتش زانوی ادب مینهند.
اُخت الرضا که آرام روح و جان موسی بن جعفر است درس آموخته کرامت و پاکدامنی مکتب پدر بود و پرورش یافته مکتبی است که در آن مهربانی موج میزند و در فراق رویِ برادر غربت را گزید تا محمل نشین کویِ رضایش شود، اما دست تقدیر او را به آشیانه ایران زمین کشاند تا رو به قبله طوس نمازِ عشق گذارد و شهر قم را شرف مدینه بخشد و پرده نشین این دیار شود.
کریمه معصومه (س) همای سعادت دختران ایران، گوهری گران بهاست که آسمان نیز از دامنش ستاره میچیند و هم نامهای او به خود میبالند که هم نام اُخت الرضا هستند که در پاکدامنی بی مثال است؛ و پرده نشین دیار قم، همای سعادتی است برای دختران ایران زمین که تعریف و تمجید معصومین علیهم السلام از او نشان از شخصیت و جایگاه والای او دارد چراکه امروزه بعد از آستان برادر علی بن موسی الرضا (ع)، باشکوهترین و مشهورترین آرامگاه ایران متعلق به اوست و زائران درگاهش ازدست سخاوتش بخشش دست خالی بیرون نمیروند.
مکتب آموخته درس موسی بن جعفر (س) چنان عظمت و جایگاهش رفیع است که در منزلتش صادق آل رسول (ص) فرموده است: «آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است و برای رسول خدا (ص) حرمی است و آن مدینه است، آگاه باشید که برای امیرالمومنین (ع) حرمی است و آن کوفه است و آگاه باشید که حرم من و حرم فرزندان من بعد از من قم است، آگاه باشید که قم کوفه کوچکی است، آگاه باشید که برای بهشت، هشت در است که سه تای آن به سوی قم مفتوح میباشد».
شفیعه روز جزا و صدف پاکدامن آل احمد (ص) چنان مقام و منزلتش والاست که پس از حضرت زهرا (س)، او تنها زنی است که از امامان برای او زیارتنامه روایت شده و برادر نیز در وصف خواهر چنین گفته است: «من زار المعصومه بقم کمن زارنی» هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.
آستان فاطمه معصومه (س) چنان سخاوتمند است که به گواه بزرگان دین و تاریخ نویسان به یمن وجود شفیعه روز جزا، منظومهای از اختران و پروانگان بر گرد ماهتاب این دختر باب الحوائج و خواهر امام رئوف جمع شدند و در این بارگاه آرمیدهاند همچون میمونه؛ دختر موسی مبرقع و نوه امام جواد (ع)، امّ محمّد؛ دختر موسی مبرقع و نوه امام جواد (ع)، امّ قاسم؛ دختر علی کوکبی، امّ اسحاق؛ جاریه (کنیز) محمد فرزند موسی مبرقع و امّ حبیب؛ جاریه (کنیز) ابوعلی نوه امام رضا (ع).
اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری خانه پرمهر امام کاظم (ع) و نجمه خاتون، غرق سرور و شادمانی شد، دختری از این خانه به دنیا آمد که مظهر عصمت و نجابت نام گرفت و عنوان کریمه اهل بیت را از آن خود کرد و نگین درخشان شهر قم لقب شد.
حضرت معصومه علیها السلام نیز هم، چون پدر و برادر دارای کرامات و معجزاتی است که بی تردید نشان از عظمت و برتری آن حضرت دارد.
از سال ۸۶ اول ذیقعده مصادف با روز ولادت حضرت معصومه (س) به عنوان روز ملی دختران در تقویم سعادت دختران ایران زمین نامگذاری شده است باشد که دختران ایران زمین با استعانت از گل زیبای مهر محمدی، زینت شاخسار ولایت و کریمه اهل بیت برای خود الگویی برای نجابت و پاکدامنی قرار دهند و به یمن برکت وجودش از صداقت آسیه، پاکی مریم و مهربانی خدیجه (س) و عزت و مهربانی، چون فاطمه زهرا (س) در تمامی دورانها بهره گیرند.
منبع: ایرنا