خطر بلعیدن باتری و آهن ربا توسط کودکان را جدی بگیرید/فشار خون بالا منجر به اختلال در عملکرد قلب و کلیه میشود
• خطر بلعیدن باتری و آهن ربا توسط کودکان را جدی بگیرید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، نسبت به خطرات بلعیدن باتری سکهای به عنوان یکی از مشکلات شایع در بخش اورژانس کودکان هشدار داد. به گزارش مهر، علی اکبر سیاری گفت: شایعترین سنی که کودکان جسم خارجی را بلع میکنند معمولاً در سنین زیر پنج سال است زمانی که کودک راه میرود، شروع به جستجو میکند و تقریباً در بیشتر موارد از راه دهان و حس چشایی به دنبال شناسایی است. وی ادامه داد: کودکان درسنین نوپایی تعداد زیادی از اجسام خارجی را قورت میدهند، این اجسام پس از ورود به معده دفع و هیچ کسی هم خبر دار نمیشود.
• فشار خون بالا منجر به اختلال در عملکرد قلب و کلیه میشود
نائب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیر واگیر، از فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش یاد کرد که میتواند باعث اختلال در عملکرد قلب، رگهای خونی، کلیه و سایر اندامهای بدن شود. به گزارش مهر، باقر لاریجانی با تاکید بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، آن را نتیجه فرآیندی دانست که از اوایل زندگی شروع میشود، لذا نقش تغذیه در دوران کودکی و نوجوانی را در پیشگیری از فشار خون بالا در دوران بعدی زندگی مؤثر دانست و گفت: تأثیر پیشگیری از فشار خون بالا که از دوران کودکی آغاز میشود بسیار بیشتر است، چون تغییر عادات ایجاد کننده زمینهساز فشار خون بالا که با افزایش سن شکل گرفتهاند بسیار دشوار خواهد بود.
• افزایش امید به درمان بیماریهای مختلف با قابلیت سلولهای بنیادی
عضو هیات علمی دانشگاه بوشهر گفت: کشف سلولهای بنیادی پرتوان القایی انقلابی بزرگ در دنیای پزشکی به پا کرد، کشفی که امید برای درمان بیماریهای مختلف در آینده را افزایش داده تا از توانایی بیشمار این سلولها برای ترمیم بافتهای آسیب دیده استفاده شود. به گزارش ایرنا، ماریا ظهیری افزود: سلولهای بنیادی پرتوان القایی قابلیتهایی مشابه سلولهای بنیادی جنینی دارند، با وجود این سلولها امید برای درمان بیماریهای مختلف در آینده افزایش یافته است، زیرا در بیماریها و اختلالاتی که نیاز است بافت آسیب دیده دوباره جایگزین شود میتوان از توانایی این سلولها استفاده کرد.
• ۱۵ درصد مردم ایلام مبتلا به فشار خون بالا هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از ابتلا ۱۵ درصد از جمعیت استان به فشارخون بالا خبر داد و گفت: این افراد که عموما ۳۵ تا ۴۰ ساله هستند در معرض سکته قرار دارند. به گزارش ایرنا، راضی ناصری فر اظهار داشت: در اجرای طرح ملی فشار خون همزمان با سراسر کشور این طرح در ۱۹۰ پایگاه سیار و ۳۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی در استان ایلام در حال اجرا است. وی ادامه داد: جمعیت بالای ۳۰ سال واجد شرایط در این طرح در استان ۲۸۶ هزار نفر بودند که بر اساس برنامه وزارت باید ۱۴۱ هزار نفر پوشش دهیم که با توجه به استقبال خوب مردم استان تاکنون ۲۱۵ هزار نفر آنها فشارخون خود را در سامانه ثبت کرده اند.
• پیش نویس چهار سند امنیت غذایی مورد بررسی قرار گرفت
جلسه هماهنگی به منظور برگزاری شانزدهمین نشست شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در دفتر معاون بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد و پیش نویس چهار سند مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گزارش مهر، علیرضا در جلسه هماهنگی به منظور برگزاری شانزدهمین نشست شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با تاکید بر جایگاه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حل مشکلات سلامت کشور، گفت: با توجه به مخاطرات منطقه، از جمله مشکلاتی که در کشورهای همسایه به علت بیماریهای واگیردار برای سلامتی جامعه ایران بالقوه وجود دارد، جایگاه این شورا در مواجهه با این مشکلات بسیار مهم است. وی افزود: اجرای سند ملی کنترل بیماریهای غیر واگیر NCD، کنترل ریسک فاکتورها، کاهش مصرف نمک، کنترل غذاهای فرآوری شده، همگی مواردی هستند که شورا در سیاستگذاری و ابلاغ آنها به دستگاهها نقش اساسی دارد.
• جزئیات ممنوعیت واردات ۶۰ قلم دارو
سخنگوی سازمان غذا و دارو در ارتباط با لیست ممنوعیت ۶۰ قلم داروی وارداتی، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، شهرام شعیبی با اشاره به لیست ممنوعیت ۶۰ قلم داروی وارداتی، گفت: قطعاً این لیست رو به افزایش خواهد رفت، زیرا توان صنعت داروسازی کشور برای تولید دارو بالاست. وی با تاکید بر اینکه ظرفیت تولید دارو در کشور کفاف نیاز داخلی را میدهد، افزود: آنچه مسلم است، برای این ۶۰ قلم دارو که واردات آنها ممنوع شده است، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
• "پرونده الکترونیک سلامت" چیست؟
عضو ستاد دولت الکترونیک سازمان بیمه سلامت ایران، ماهیت پرونده الکترونیک سلامت، هدف از تشکیل آن و نقش سازمانهای بیمهگر در آن را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، محمد جعفری افزود: پرونده الکترونیک سلامت حاوی کلیه اطلاعات بهداشتی، پزشکی، تشخیصی و درمانی خانواده است و سابقه افراد برای مراجعه و دریافت خدمات بهداشتی، مراقبتی و پزشکی را در داخل کشور نشان میدهد. این اطلاعات شامل روند دریافت مراقبتهای اولیه و همچنین درمان افراد است و وجود یا عدم وجود بیماری خاص در فرد را نشان میدهد. وی با اشاره به هدف پرونده الکترونیک سلامت مبنی بر رصد روند بهداشت و درمان خانواده به شکل الکترونیک و تحت وب افزود: فارغ از اینکه پرونده الکترونیک سلامت تحت تولیت وزارت بهداشت قرار دارد، برای اینکه گامی به سمت پرونده الکترونیک سلامت برداشته شود باید ریز پروژههای متعددی که در راه رسیدن به این هدف مانند جزیرههای از هم جدا وجود دارند با یکدیگر در یک راستا قرار گیرند.
• نقش ویتامین D هنگام تولد در بروز فشار خون
مطالعات اخیر نشان میدهد نوزادان و کودکانی که فقر ویتامین D دارند، در معرض فشار خون بالا هستند. به گزارش برنا؛ محققان ۷۷۵ کودک را در بوستون که اغلبشان از خانوادههای کم درآمد بودند، از بدو تولد تا ۱۸ سالگی مورد بررسی دقیق قرار دادند. نتایج نشان میدهد کودکانی که هنگام تولد با کمبود ویتامین D متولد شده بودند، در مقایسه با کودکانی که هنگام تولد ویتامین D نرمالی داشتند، ۶۰ درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا در نوجوانی هستند. فشار خون در نوجوانی مهمترین عامل فشار خون در بزرگسالی است. فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.