روحانیون کاروانها برای تاثیرگذاری و ارتباط با زائران وقت کافی بگذارند
به گزارش گروه جامعه ، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب در همایش روحانیون، معین و معینههای کاروانهای اهل سنت حج تمتع ۹۸ که در تهران برگزار شد، گفت: روحانی کاروان باید برای زایر و گفتگو با او وقت بگذارد و هر چه این ارتباط قویتر باشد، آن روحانی موفقتر خواهد بود.
وی افزود: لازم است روحانیون کاروانها برای فرهیختگان و کسانی که اهل علم و دانش بیشتری هستند، جلسات بیشتر و جداگانهای بگذارند.
سرپرست حجاج ایرانی، ارتباط با افراد کاروان و پاسخ به نیازهای روحی و معنوی آنها را از سوی روحانیون نشانه قدردانی از نعمتهای خداوند دانست و خطاب به آنان تصریح کرد: زایران از سفری که همراه شما به حرمین شریفین مشرف میشوند و مناسک حج را به جای میآورند، در طول زندگی خاطرات فراوانی خواهند داشت و همین ویژگی، مسئولیتهای فراوانی را بر دوش روحانیون کاروانها میگذارد.
وی افزود: اگر به عنوان روحانی وظایف خود را به خوبی انجام دهید، خداوند نیز زمینه تشرف مکرر شما را به سوی خانه خویش فراهم میآورد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه از حج تمتع به عنوان سفر عمر یاد میشود، خاطرنشان کرد: سفر حج خاطره انگیزترین سفر مسلمانان و ارادتمندان به اسلام است بطوری که برای بسیاری از افراد، این سفر به ایجاد تحول در زندگی شخصی آنها منجر میشود و هر رویداد مهمی را در زندگی در نسبت با زمان سفر حج خویش میسنجند.
نماینده، ولی فقیه درامور حج وزیارت گفت: در سفری با این همه عظمت و اهمیت، روحانیون کاروانها باید همواره تلاش کنند نعمات خداوندی را به زایران گوشزد نمایند و زمینه تقویت دوستی و محبت به خدا و انبیا و اولیای الهی را در دل آنها فراهم سازند.
وی یکی از این نعمتها را نظام جمهوری اسلامی و وجود امنیت در ایران برشمرد و اظهارداشت: در شرایطی که کشور ما در حصر اقتصادی و تحریمهای شدید از سوی ابرقدرتها و دشمنان استکباری قرار دارد، ملت تحت رهبری داهیانه مقام معظم رهبری با اقتدار درحال پیشرفت است و ما باید به چنین رهبر و ملتی ببالیم و افتخار کنیم که این خود از نعمتهای ارزشمند الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: در حالی که دشمنان تمام درها را بسته اند تا ذرهای از علوم و دانش به دست فرزندان این مرز و بوم نرسد آنها سامانه پدافندی سوم خرداد را میسازند و پیشرفتهترین پهپاد آمریکایی را به زمین مینشانند. اینها، افتخار بزرگی است که دشمن را به فکر فروبرده است.
وی تصریح کرد: امروز وحدت و برادری میان اقوام و مذاهب گوناگون در ایران قابل ستایش است و به جرات میتوان گفت درامت اسلام، روحانیون کاروان در قد و قامت روحانیون ایرانی اعم از شیعه و سنی از نظر دانش و معلومات وجود ندارد.
سرپرست حجاج ایرانی در همین زمینه از روحانیون کاروانها خواست قدر این برادری و همبستگی را بدانند و با تقویت این اخوت، هر چه بیشتر بر دامنه خدمات خود به زایران بیفزایند.
وی گفت: ما باید این نعمتها را برای زایران بیان کنیم و آنها را هر چه بیشتر هوشیار و بیدار نماییم، زیرا اگر قدر نعمت را ندانیم، خداوند آن را از انسان میگیرد.
نماینده، ولی فقیه همچنین از روحانیون اهل سنت خواست حقایق در باره شیعه و ایران را برای زایران دیگر کشورها بیان کنند و مانع از تحریف واقعیات و ابهام آفرینی درباره کشورمان شوند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه «روحانی کاروان بودن بهترین کار در بعثه مقام معظم رهبری است، چون روحانیون با مردم ارتباط دارند»، اظهارداشت: امسال سفر زائران خانه خدا حدود ۴۰ روز طول میکشد و روحانیون باید برای تاثیرگذاری و پر کردن بهینه اوقات آنها و تقویت ارتباط با خدا برنامه داشته باشند.
علی رضا رشیدیان رییس سازمان حج و زیارت نیز دیگر سخنران این همایش بود که با ارایه گزارشی از اقدامات این سازمان برای اعزام حجاج به سرزمین وحی گفت: مبنای کار ما فراهم کردن شرایط انجام سفری با عزت، کرامت و آرامش برای حجاج ایرانی است.
وی افزود: علیرغم قطع بودن روابط سیاسی میان ایران و عربستان سعودی و تعطیلی سفارتخانه و کنسولگریهای دو کشور، خوشبختانه امسال توانستیم در یک روز مذاکرات را به نتیجه برسانیم و در بسیاری از موارد به توافق رسیدیم.
رشیدیان، افزایش تعداد حجاج از ۸۱ به ۸۴ هزار نفر نسبت به سال گذشته، ایجاد دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان برای رسیدگی به امور زایران ایرانی، عقد قراردادهای مناسب در زمینه تامین هتل، تغذیه و تدارکات زایران و انتقال وجوه ارزی به آن کشور را از جمله دستاوردهای این توافق برشمرد.
پیش از سخنان نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت، حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری مدیراهل سنت معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری گزارشی از این همایش ارایه کرد.
وی گفت: در این همایش یک روزه، ۱۳۷ روحانی، معین و معینه اهل سنت از استانهای مختلف کشور هماهنگیهای لازم را برای انجام امور حج تمتع ۹۸ انجام میدهند.
به گفته اکبری، تعداد ۱۰ هزار و ۵۰۰ زائر اهل سنت از ۱۲ استان امسال به حج تمتع اعزام میشوند.
اعزام ۸۶ و ۵۰۰ زایر ایرانی و مسئولان برگزاری حج تمتع از ۱۷ تیرماه آغاز میشود و آخرین کاروان حجاج ایرانی نیز قرار است ۱۷ شهریور به کشور بازگردد.