صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتاق اصناف کشاورزی بزودی تشکیل می‌شود

۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۵۳۰۰۷۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون وزیرجهاد گفت:در یک دهه فعالیت نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، بیش از ۳۵۰ شغل دربخش کشاورزی کدگذاری بین المللی شده اند.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین شیرزاد اظهار کرد: برای اولین بار نظام صنفی چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن هویت پیدا کرده است و اکنون بیش از ۹۵۰ هزار فقره مجوز فعالیت صادر کرده است.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴۱۳ نظام صنفی در شهرستان‌های سراسر کشور زیر نظر ۳۲ نظام صنفی مرکزی فعال هستند.
 
شیرزاد با بیان اینکه نظام صنفی کشاورزی صدای گویای بخش کشاورزی است، اظهار کرد: برخورداری از طیف وسیع از معافیت‌های مالی شامل بیمه کارآفرینی و همین‌طور مالیاتی از دستاورد‌های فعالیت‌های نظام صنفی در یک دهه اخیر است.
 
وی اضافه کرد: تاثیرگذاری بیشتر بر قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، بهبود روند خدمات و ایجاد یک پایگاه برای پیگیری مطالبات جامعه کشاورزی از دیگر فعالیت‌های نظام صنفی کشاورزی است.
 
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با تاکید بر اهمیت ردیابی محصولات کشاورزی و استانداردسازی آن‌ها گفت: شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی برای ردیابی آن‌ها و همچنین استانداردسازی تولید از اهدافی است که در نظام صنفی کشاورزی پیگیری می‌شود.
 
این مقام مسئول تاکید کرد: در صورت شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی مشخص خواهد شد که محصول توسط چه کسی تولید و به بازار عرضه شده است به این ترتیب می‌توان بر بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دست یافت.
 
به گفته وی، برای اولین بار مسئله امنیت غذایی و سلامت غذا به صورت موازی در نظام صنفی کشاورزی مطرح شده است.
 
شیرزاد اظهار کرد: تا سه ماه آینده تعداد اعضای تحت نظارت نظام صنفی به ۱.۵ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که می‌تواند موجب خدمات‌رسانی بیشتر به کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی باشد.
 
وی با اشاره به تعداد شاغلین در بخش کشاورزی افزود: بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر شاغل مستقیم در بخش کشاورزی حضور دارند که در صورت عضویت در نظام صنفی کشاورزی می‌تواند به یکی از بزرگترین نظام صنفی کشور تبدیل شود.
 
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با تاکید بر اینکه از سال ۹۲ تاکنون شاهد رشد چهار درصدی تولید محصولات کشاورزی بوده‌ایم، افزود: ما در سال ۹۲ میزان تولید محصولات کشاورزی ۹۷ میلیون تن بود که اکنون با افزایش چهار درصدی به ۱۲۵ تن میلیون تن به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
 
وی ادامه داد: بخش کشاورزی دچار عقب‌افتادگی تاریخی است که می‌تواند با نهادسازی صورت گرفته در بخش نظام صنفی مرتفع شود.
 
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه توسعه کشاورزی جدا از توسعه روستایی نیست، اظهار کرد: نهاد‌های جدیدی که در بخش کشاورزی ایجاد شده‌اند می‌توانند همراه با توسعه بخش کشاورزی توسعه روستایی را نیز رقم بزند.
 
شیرزاد از جمله تشکل‌های جدید ایجاد شده در بخش کشاورزی را اتحادیه گلخانه‌داران، فدراسیون صنایع غذایی و همچنین فدراسیون بذر در کشور عنوان کرد.
 
وی با تاکید بر اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی قصد دارد حضور غیرضروری خود را در عرصه اقتصادی کاهش دهد، گفت: در راستای اجرای این هدف برخی از انبار‌ها و فروشگاه‌های خود را به بخش خصوصی واگذار کرده‌ایم، همچنین این سازمان در کنار خرید تضمینی، خرید توافقی را با همکاری بخش خصوصی پیش می‌برد.
 
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی از خروج سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از لیست شرکت‌های خصوصی‌سازی خبر داد و گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده این سازمان از لیست شرکت‌هایی که مشمول خصوصی‌سازی می‌شوند خارج شده که موجب خوشحالی فعالین بخش کشاورزی شده است.
 
وی ادامه داد: خروج سازمان تعاونی روستایی از لیست شرکت‌های مشمول خصوصی‌سازی موجب می‌شود که حمایت از بخش کشاورزی از سوی دولت همچنان ادامه داشته باشد که در شرایط کنونی بسیار پراهمیت است.
 
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود از تشکیل اتاق اصناف کشاورزی ایران خبر داد و گفت: با ایجاد دبیرخانه شورای عالی نظارت بر نظام صنفی کشاورزی امکان ایجاد اتاق اصناف کشاورزی فراهم شده است.
 
شیرزاد درباره احتمال موازی‌کاری و اختلاف نظر با اتاق اصناف و اتاق تعاون با تشکیل اتاق اصناف کشاورزی اظهار کرد: اختلاف نظر با نهاد‌هایی که قبلاً در این حوزه فعالیت می‌کردند اجتناب ناپذیر است، اما باید توجه داشت که تعداد شاغلین بخش کشاورزی و فعالیت‌های آن بسیار گسترده است که نیاز به نهاد مستقل دارد.
 
وی با یادآوری اینکه از ۳۵۰ شغل کشاورزی که در نظام صنفی کدگذاری شده‌اند، ۱۹ تا ۲۷ درصد آن با بخش صنعت مشترک است، اما نباید این اتفاق را بدیمن دانست بلکه می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی نیز باشد، تاکید کرد: همپوشانی‌های پیش آمده را می‌توان به هم‌افزایی و حرکت به سوی رشد تبدیل کرد تا هر دو وزارتخانه صمت و کشاورزی حامیان کشاورزان باشند.
 
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی یکی از اهداف اتاق اصناف کشاورزی را ورود به حوزه بازرگانی برشمرد و افزود: از تشکل‌های بخش کشاورزی خواسته‌ایم تا زنجیره‌های تولید خود را در بخش بازرگانی نیز تکمیل و توسعه دهند که این امر منجر ایجاد هلدینگ‌های بزرگ در این بخش خواهد شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *