صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توصیه رسانه هندی به دهلی برای میانجیگری بین ایران و آمریکا

۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۱:۰۱
کد خبر: ۵۳۰۰۵۹
روزنامه «ایندین اکسپرس» هند نوشت که تنش میان ایران و آمریکا در میان موجی از اخبار نامشخص پیش می رود و در این میان تنها یک خبر غلط، یک واکنش حساب نشده یا درک متفاوت می تواند این تنش را به یک جنگ تمام عیار تبدیل کند و باید هند با میانجیگری از ظرفیت دیپلماتیک خود برای کاهش این تنش استفاده کند.
 

به گزارش گروه بین الملل ، این روزنامه نوشته است: هند به شدت تحت تأثیر افزایش اختلاف میان ایران و آمریکا قرار می‌گیرد و رهبران هندی هم اکنون با یک چالش دیپلماتیک روبرو هستند و مرددند که آیا باید برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا اقدام کنند یا امیدوار باشند تا این تنش‌ها به خودی خود در مسیر صلح قرار گیرد.

در ادامه این مطلب آمده است که به اعتقاد کارشناسان، دولت هند باید از قدرت دیپلماسی خود استفاده کرده و برای کاهش تنش‌ها در منطقه به خصوص میان ایران و آمریکا اقدام کند.

رهبران آمریکا تاکنون پیام‌های غیر مشخصی منتشر کرده‌اند، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از یک سو اعلام کرده است که وی تنها به دنبال عدم دست یابی ایران به سلاح هسته‌ای است و قصد ندارد حاکمیت ایران را تغییر دهد، اما او در پیام‌های توییتری خود از واژه " نابودی کامل و محو کردن" نیز به عنوان گزینه‌های موجود علیه ایران استفاده کرده است.

جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز به صراحت اعلام کرده است که گزینه جنگ با ایران بر روی میز است و آمریکا به دنبال تغییر حاکمیت در تهران است.

این روزنامه می‌نویسد؛ تاریخچه جنگ‌ها نشان می‌دهد که همیشه اخبار نامشخص و گاه غلط از جمله عوامل آغاز کننده یک جنگ بوده‌اند. اعلام جنگ آمریکا علیه ویتنام بر اساس یک خبر نامشخص مبنی بر حمله نیروی دریایی ویتنام به ناوهای آمریکایی در آب‌های بین المللی بود؛ پس از حمله امریکا به ویتنام مشخص شد که این خبر اشتباه بود.

اکنون تنش‌ها میان ایران و آمریکا نیز در میان اخبار نامشخص وجود دارد. آنچه مشخص است این است که تنها یک گزارش دروغ، محاسبات غلط و یا یک حادثه ساده می‌تواند آغاز کننده درگیری‌های خشونت آمیز در منطقه باشد.

نویسنده این مطلب بر این باور است که هند به شدت تحت تأثیر چنین رویدادی قرار خواهد گرفت زیرا این کشور ۶۵ درصد نفت خام خود را از منطقه خاورمیانه وارد می‌کند.

مناقشه میان ایران و آمریکا خطوط تولید نفت را مختل خواهد کرد و قیمت نفت را افزایش خواهد داد و علاوه بر این، تقریباً هشت میلیون نفر هندی در خاورمیانه زندگی می‌کنند. بسیاری از آنها باید تخلیه شوند و این یک چالش بزرگ برای دولت هند است.

این دین اکسپرس تصریح می‌کند، اما نگران کننده ترین و فراتر از این تأثیرات فوری، این است که هند و هندی‌ها تا مدت‌های طولانی تأثیرات یک جنگ را حس خواهند کرد.
اکنون سوال این است که آیا هند باید اجازه دهد تا تاریخ تکرار شود و یا وارد مذاکرات دو جانبه شود؟ هند در موقعیت خوبی قرار دارد و می‌تواند از وقوع یک فاجعه جلوگیری کند. واکنش هند تنها محدود به منافع اقتصادی این کشور نخواهد بود. هند دارای روابط تاریخی و فرهنگی با منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران است.
نارندرا مودی توانسته است با قدرت در انتخابات پیروز شود. اس جیشانکار وزیر امور خارجه او نیز یک دیپلمات حرفه‌ای است و هند می‌تواند قدرت "نرم، هوشمندانه و آرام" خود را به نمایش بگذارد و به کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا کمک کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *