صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خودروسازان ساختن ارابه مرگ را کنار گذارند و خودرو بسازند

۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۲:۴۹
کد خبر: ۵۳۰۰۲۶
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
وزیر بهداشت آمار بالای تلفات جاده‌ای در سطح کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: توجه به پیشگیری از حوادث جاده‌ای ضرورتی اجتناب ناپذیر است و هم باید از بعد پیشگیری کار کرده و به مردم آموزش دهیم و خودروسازان را نیز مکلف کنیم که ساختن ارابه مرگ را کنار بگذارند و خودرو بسازند.

به گزارش گروه جامعه ، سعید نمکی امروز ۱۱ تیرماه در مراسم افتتاح ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه کرمان استان عجیب و پر از رمز و راز‌های فراوان است، اظهار کرد: بعد از انقلاب دستاورد‌های زیادی در عرصه‌های مختلفه داشته‌ایم که نفیس‌ترین دستاورد‌های ما در عرصه نظام سلامت بوده است.

وی افزود: قبل از انقلاب از هر یک‌هزار کودکی که به دنیا می‌آمد، (متوسط کشور) حدود ۱۲۰ مورد به یک سالگی نمی‌رسیدند و از هر ۱۰۰ هزار زن باردار ۲۷۰ نفرشان از دست می‌رفتند.

نمکی تصریح کرد: دستاورد‌های عظیمی به همت فعالان عرصه سلامت در جمهوری اسلامی خلق شد که همکاران عاشقانه و صادقانه خدمت کردند و در این میان خیران کمک زیادی کردند و بنیاد‌های خیریه زیادی در کشور در حوزه سلامت داریم که بی‌ریا کار می‌کنند.

وزیر بهداشت افزود: در دولت تدبیر و امید طرح تحول نظام سلامت با اولویت بخش سلامت و توسعه زیرساخت‌ها در نقاط محروم اجرا شد که از میان بسته‌های آن، کاهش پرداخت از جیب بیمار، توسعه زیرساخت‌ها، رسیدگی به بیماران صعب‌العلاج و بیماران خاص و ... از بسته‌های مهم و اثرگذار این طرح بود که در استمرار آن تلاش خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: آنچه امروز به عنوان گام دوم طرح تحول سلامت دنبال می‌کنیم، اولویت پیشگیری بر درمان و اولویت درمان سرپایی بر درمان بستری است که تابع تعداد زیادی از محاسباتی است که در گذشته و حال داشته‌ایم.

نمکی گفت: امروز دچار چالش‌های جدیدی در نظام سلامت هستیم که حوادث جاده‌ای، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر، دیابت، فشار خون، بهداشت روان، افزایش جمعیت سالمند و ... از جمله این چالش‌هاست که وزارت بهاشت به تنهایی نمی‌تواند برای آن‌ها اقدام کند.
۹۷ هزار مرگ مرتبط با فشارخون در سال ۹۶

وی با اشاره به اینکه نیاز به مراقبت‌هایی داریم تا نیازمندی ما به تخت بیمارستان کم شود، تصریح کرد: در سال ۹۶ تعداد ۳۸۰ هزار مرگ داشته‌ایم که ۳۱۳ هزار مورد به دلیل بیماری‌های غیرواگیر بوده است. در بین این آمار، ۹۷ هزار مرگ به دلیل افزایش فشار خون و ۱۶۱ هزار مرگ مستقیم و غیرمستقیم با فشارخون مرتبط بوده است.

وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از بیماران مبتلا به فشارخون تا زمانی که مشکلی برایشان پیش نیاید، از بیماری خود اطلاع ندارند، اظهار کرد: در برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون کرمان به عنوان نخستین استانی است که درخشید و برنامه‌ریزی ما برای پوشش ۵۰ درصد از جمعیت هدف (۳۰ تا ۷۰ سال) بود که کرمان از این عدد عبور کرده و در آستانه پوشش بیش از ۹۰ درصدی است.

نیازمند مملکتی شاداب و جوانان امیدوار هستیم.

نمکی با اشاره به اینکه بعد از برنامه کنترل فشار خون، به دنبال کنترل دیابت و بهداشت روان در جامعه هستیم، گفت: کشوری با انسان‌های افسرده و دلمرده هستیم که اعتیاد، خشونت و سکته‌های قبلی و افسردگی‌ها را زیاد می‌کند و نیاز است به این مسائل بپردازیم و نیازمند مملکت شاداب و جوانان امیدوار هستیم.

وزیر بهداشت با اشاره به آمار بالای تلفات جاده‌ای در سطح کشور گفت: حوادث جاده‌ای ضرورت اجتناب ناپذیر است که هم باید از بعد پیشگیری کار کرده و به مردم آموزش دهیم و هم خودروسازان را مکلف کنیم که ساختن ارابه مرگ را کنار بگذارند و خودرو بسازند.

وی افزود: ۱۶ هزار مرگ سالانه در صحنه تصادف داریم؛ ضمن آنکه ممکن است افراد زیادی در طول نقل و انتقال و عدم رسیدن به موقع در مراکز درمانی از دست بروند. ایجاد مراکز علمی به رفع این مشکلات کمک می‌کند و باید قبل از حوادث کار کرد و آمادگی داشت و نباید منتظر نشست.

نمکی در ادامه با اشاره به سفر دو روزه خود به شهرستان‌های مختلف استان کرمان اظهار کرد: در دو روز اخیر در توسعه زیرساخت‌ها و پروژه‌های نیمه تمام قول‌هایی داده ایم و کمک خواهیم کرد و به بخش‌هایی که در مناطق محروم‌تر استان لازم بود کمک می‌کنیم تا یک ماه آینده تجهیز شود.

وی گفت: قول دادیم در امکانات تشخیصی و درمانی کمبود‌ها را رفع کنیم و این قول‌ها را در سال بسیار سخت کشور داده‌ایم و اکنون یکی از سال‌های بسیار سخت را طی می‌کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه با طراحی هوشمندانه دشمن، همه راه‌ها را دارند بر اقتصاد ما می‌بندند که تردید نداریم به لطف خداوند و همت مردان و زنان این سرزمین از این مرحله خواهیم گذشت و دشمنان شرمسار می‌شوند، افزود: امسال سال توسعه نیست و باید با عزت از این سال بگذریم، اما به لطف خداوند کار توسعه‌ای انجام خواهیم داد و مصمم هستم نقاط کمتر برخوردار کشور را به هر قیمتی توسعه بدهم.

نمکی با اشاره به اینکه با همه ناهمواری راهی که وجود داشت، فقط برای نقاط محروم آمده‌ام، عنوان کرد: تلاش می‌کنم در استان‌های کمتر برخوردار بخش خصوصی بهتر و با رغبت بیشتر حضور پیدا کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *