صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توافق بر سر ادامه کاهش تولید نفت دست آورد نشست اوپک/ ایران همچنان از کاهش تولید نفت معاف است

۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲:۰۱
کد خبر: ۵۲۹۸۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
با برگزاری نشست صد و هفتاد و ششمین نشست اوپک در میان ۱۴ عضو در نهایت تصمیم گیری بر ادامه کاهش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای اعضا این سازمان طی یک دوره ۹ ماهه و تا پایان سال ۲۰۲۰ رسید.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با آغاز نشست ۱۷۶ اعضای اوپک بر سر تصمیم گیری برای کاهش یا عدم کاهش تولید نفت اعضا از روز گذشته، چشم فعالان اقتصادی به وین دوخته شد که آیا کاهش ۱.۲ میلیون بشکه‌ای اوپک و غیراوپک ادامه خواهد داشت و یا این بازار با شرایط جدیدی دست و پنجه نرم خواهد کرد.

پیش از برگزاری نشست و با توجه به اثرات مثبت توافق ۱۷۵ اعضای اوپک بر روی بازار، پیش بینی‌هایی از ادامه توافق در ۶ یا ۹ ماه آینده از سوی کارشناسان این حوزه صورت گرفته بود و به نظر می‌آمد اعضا با اطمینان بیشتری در این جلسه حضور یافته بودند.

زنگنه صبح روز گذشته تهران را به مقصد وین ترک کرد که پیش از اعزام به وین اعلام کرد: بهتر است اوپک ابتدا در میان اعضای خود تفاهم ایجاد کند در غیر این صورت و بدون وحدت درونی اوپک، هر بحث دیگری یک ژست بی‌خاصیت خواهد بود.

وزیر نفت اعلام در تهران در اظهار نظری بیان کرد: بیشتر اعضای اوپک دوستان ما هستند، اما در حالی‌که ما با کشوری دشمنی نکرده‌ایم، چند عضو اوپک راه دشمنی با ملت بزرگ ایران را در پیش گرفته‌اند.

در ادامه زنگنه پس از ورود به وین و دقایقی پیش از آغاز نشست ۱۷۶ خواسته ایران از این نشست را افزایش صادرات نفت عنوان کرد و گفت: قیمت برای ما بد نیست که بخواهیم بالاتر برود.

وی با تاکید بر حفظ موجودیت اوپک، گفت: نگرانی من از این است که اوپک یکجانبه تصمیم بگیرد و یک یا دو نفر از جانب اوپک صحبت کنند؛ اوپک یعنی ۱۴ عضو با حق مساوی.

به اعتقاد زنگنه صنعت نفت ایران مشکلی با طولانی‎تر شدن کاهش تولید نفت و یا با بیشتر شدن میزان کاهش ندارد و کشور‌هایی که بیشتر افزایش تولید داشته‎اند، باید بیشتر کاهش دهند.

** پایان نشست وزیران عضو اوپک با توافق بر سر کاهش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای تولید

۱۴ کشور عضو سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) در عصر روز گذشته در مقر دائمی این سازمان در وین تشکیل جلسه دادند که نتیجه این نشست پس از یک جلسه پنج ساعته،  تمدید توافق کاهش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت این سازمان برای یک دوره ۹ ماهه و تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی بوده است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک موسوم به JMMC که صبح امروز برگزار شد مجموع تعهد اعضای اوپک تا پایان ماه مه ۱۴۴ درصد و برای غیراوپک ۲۰۴ درصد بوده، همچنین مجموع پایبندی به توافق اوپک و غیراوپک تا پایان ماه مه، ۱۶۳ درصد عنوان شده است.

گفتنی است، تمدید توافق کاهش ۴۰۰ هزار بشکه متحدان غیراوپکی نیز در روز جاری طی نشست مشترک کشور‌های عضو و غیرعضو اوپک بررسی می‌شود که پیش بینی‌ها از همراهی اعضای غیراوپک در این تصمیم گیری دارد.

از دیگر نکات قابل توجه این دوره از نشست سران اوپک تداوم دبیرکلی محمد سانوسی بارکیندو برای یک دوره سه ساله دیگر است.

ایران تنها کشوری بود که با وجود تایید ۲۳ کشور عضو اوپک و غیر اوپک، با متن پیشنهادی منشور همکاری کشور‌های عضو غیرعضو اوپک مخالفت کرد و از سوی دیگر ۱۳ کشور عضو اوپک با هدف جلب نظر ایران که مخالف شدید منشور همکاری اوپک و غیر اوپک بود، بندی را به این منشور اضافه و تاکید کردندف هر آنچه در متن منشور همکاری اوپک و غیراوپک آمده است کاملا داوطلبانه است و با کلیات اساسنامه اوپک تضادی ندارد.

** منشور همکاری اوپک و غیراوپک بستری برای همکاری کشور‌های غیر عضو

بیژن زنگنه وزیر نفت پس از پایان نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و درخصوص اصلاحات ملزوم بر روی منشور گفت: خوشبختانه همه اصلاحات انجام شد، مسئله اصلی این است که تصمیم‌های این مجموعه الزام‌آور نیست و هیچ تعهدی برای کشور‌ها ندارد، ضمن اینکه به کشور‌ها اجازه داده شد در صورت لزوم، مجوز‌های لازم را از دولت‌ها و مراجع بالاترشان بگیرند.

از نظر زنگنه این منشور هیچ تاثیری بر مکانیزم‌های عملیاتی و تصمیم‌های اوپک ندارد.

وزیر نفت در توضیح تاثیر این منشور در خصوص عملکرد این منشور بر عملکرد آینده اعضای اوپک نیز اعلام کرد: هدف این است که آغوشی برای تولیدکننده‌های غیراوپک باز شود تا بتوانند بیایند. در واقع سازوکاری است برای کشور‌هایی که نمی‌خواهند عضو اوپک شوند، اما می‌خواهند با اوپک همکاری داشته باشند.

زنگنه با اعلام این خبر که ایران همچون گذشته، از کاهش تولید نفت معاف شده، نتیجه نهایی نشست را رضایت بخش خواند و گفت: به چیزی که دنبال آن بودیم، رسیدیم.

به گزارش ، توافق بر سر کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه اعضا اوپک و غیراوپک در اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی در راستای تنظیم بازار و مدیریت مازاد تولید نفت در بازار جهانی صورت گرفت.
 
بر اساس آن از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی اعضای این سازمان باید کاهش تولید ۸۰۰ هزار بشکه‌ای در روز و کشور‌های غیرعضو و داوطلب کاهش تولید ۴۰۰ هزار بشکه‎ای در روز داشته باشند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *