صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجم ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از ۳۰۰ کیلوگرم عبور کرده است

۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۳:۴۴
کد خبر: ۵۲۹۷۶۴
دسته بندی‌: سیاست
وزیر امورخارجه کشورمان گفت: ایران طبق برنامه خود، از مرز ۳۰۰ کیلوگرم در حوزه اورانیوم غنی‌شده عبور کرده و این مسئله قبلا هم اعلام شده بود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، محمدجواد ظریف در حاشیه مراسم بزرگداشت نماینده مردم نطنز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران مرز ۳۰۰ کیلیو ذخایر غنی سازی شده را رد کرده و یا خیر ؟ گفت: ایران طبق برنامه خود از مرز ۳۰۰ کیلو عبور کرده و این مسئله قبلا هم اعلام شده بود.

وی افزود: ما براساس آنچه که اعلام کردیم خیلی شفاف گفتیم که چه کار خواهیم کرد و براساس ان عمل می‌کنیم و این مسئله جز حقوقمان در داخل برجام است.

وزیر امور خارجه درباره پیام رفتار ایران پس از ۱۶ تیر و پایان ضرب‌الاجل ۶۰ روزه ، گفت: ما پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که اقدامات اروپایی‌ها کافی نیست لذا جمهوری اسلامی قبلا برنامه‌اش را اعلام کرده است و این برنامه را اجرا خواهد کرد.

وی افزود: برنامه مرحله اول در حال اجرا است؛ هم درمورد ذخایر اورانیوم غنی شده و هم درباره ذخایر آب سنگین و مرحله بعد نیز اعلام شده است.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: درباره سقف ۳.۶ قبلا اطلاع رسانی شده است که در مرحله دوم اجرا خواهد شد.

وی اضافه کرد: در نامه رئیس جمهور صراحتا بیات شده است که در صورتی که آنها اقدامات لازم را انجام ندهند و بعدا انجام دهند اقدامات ما قابل بازگشت است ولی اگر اقدامات لازم را انجام ندهند بر اساس ماده ۳۶ برجام این حق را از سال گذشته و با خروج آمریکا داشته ایم که اقدامات خودمان را انجام دهیم.

ظریف با بیان اینکه ماده ۳۶ برجام صراحتا تکالیفی را تعیین کرده است گفت: این بند در واقع ضمانت اجرای برجام است اگر اروپایی‌ها ادعا می‌کنند که برای برجام ارزش قائل هستند باید برای ضمانت‌های اجرایی که در داخل برجام تعیین شده ارزش قائل باشند.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: اقداماتی که ما انجام می‌دهیم در راستای تعهداتی است که در برجام پذیرفته‌ایم.

وزیر امور خارجه، ایستکس را حرکت مقدماتی برای اجرای تعهدات اروپا خواند و اظهار داشت: تعهدات اروپا در بند یک تا سه برجام صراحتاً اعلام شده است. در این بند نتایج اقدامات اروپا را نیز بیان کرده است. مردم ایران باید نتایج اقدام را ببینند.

ظریف بیان داشت: بعد از خروج آمریکا از برجام و اجرای ماده ۳۶ توسط ایران که در بدو خروج آمریکا از برجام در ۲۰ اردیبهشت سال ۹۷ انجام شد، اروپایی‌ها ۱۱ تعهد دادند که اینستکس هیچیک از آن تعهدات نیست بلکه مقدمه‌ای برای اجرای آن تعهدات است.

وی افزود: اروپایی‌ها تاکنون نه تنها اصل تعهدات را اجرا نکردند بلکه مقدمه اجرای تعهدات آنها بعد از حدود ۱۴ ماه تازه در مرحله عملیاتی شدن است.

وزیر خارجه کشورمان در مورد عملیاتی شدن اینستکس تصریح کرد: هنوز اطلاع کافی در این خصوص وجود ندارد. اینستکس بدون اجرای سایر تعهدات اروپا معنا ندارد. اروپایی‌ها باید به تعهدات خود در مورد تضمین فروش نفت ایران، تضمین حمل و نقل، بازگشت دارایی‌های ایران، عوائد فروش نفت که تضمین داده بودند، عمل کنند.

وی تاکید کرد: این ۱۱ تعهد سه بار تکرار شده است. در جلسه اول با اروپا، در جلسه با ۱+۴ در سطح وزرا و در جلسه‌ای در حاشیه جلسه سازمان ملل متحد تکرار شده است. اروپایی‌ها تعهدات خود را انجام نداده‌اند و اینستکس که مقدمه تعهدات است تاکنون کامل انجام نشده است.

وزیر امورخارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر آمریکا اینستکس را نیز تحریم کند چه باید کرد؟ گفت: این مشکل اروپایی هاست. خودشان باید مشکل را حل کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *