صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فاقد استراتژی توسعه صنعتی هستیم

۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴:۰۱
کد خبر: ۵۲۹۶۱۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه فاقد استراتژی توسعه صنعتی هستیم گفت:برای احیای صنعت نیازمند بازنگری در سیاست‌های صنعتی هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، غلامحسین شافعی در مراسم روز ملی صنعت و معدن  اظهار کرد: برای احیای صنعت نیازمند بازنگری در سیاست‌های صنعتی هستیم، مسیری که تاکنون طی کردیم در این مسیر نبوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه فاقد استراتژی توسعه صنعتی هستیم افزود: بخش خصوصی آمادگی دارد تا تدوین این استراتژی را بر عهده بگیرد.

وی  گفت: آنچه به عنوان واقعیت می‌توان به آن معترف بود این است که حال روز صنعت خوش نیست و قبول این واقعیت ما را برای رفع مشکلات مصمم‌تر می‌کند.

شافعی تصریح کرد: سهم صنعت از تولید ناخالص داخلی از ۱۴.۴ درصد در سال ۹۳ به ۱۲.۱درصد رسیده است که کاهش معنی داری دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: نرخ تشکیل سرمایه ثابت در ماشین آلات در سال ۹۷ منفی ۶.۹ درصد بوده که نشان دهنده تمایل کم برای سرمایه‌گذاری در این بخش است.
 
آمار در حالی که رشد اقتصادی بدون نفت در سال ۹۷  منفی ۲.۴ درصد بود، رشد بخش‌های صنعت به قیمت ثابت سال ۹۰ معادل منفی ۶.۵ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل بی ثباتی و قابل پیش بینی نبودن  تعهد اجرای به قوانین است، گفت: چه کسی باید بر اجرای قوانین وضع شده از سوی مجلس نظارت کند.

شافعی با اشاره به موانع پیش روی محیط کسب و کار خاطرنشان کرد: باید قید و بند از پیش روی تولید کنندگان برداشته شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: بزگترین مشکل بی ثباتی و غیرقابل پیش بینی بودن مواد اولیه است، هیچ یک از تولیدکنندگان فردا چه بر سر تولید می‌آید.

وی ادامه داد: دشواری تامین مالی مساله بزرگی است، هزینه‌های بالایی که بخش‌های مولد تحمیل شد ریسک فعالیت در این بخش را بالا برد و بخاطر آن بانک‌ها تمایلی به ارایه تسهیلات ندارند.

شافعی خاطرنشان کرد: مطابق آمار سهم بخش صنعت از تسهیلات در سال ۹۰ منفی ۳۱.۶ درصد بود که امروز به ۲۷درصد رسیده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: سیستم پاداش دهی کشور برای دلالی و واسطه گری است و تا زمانی که این موضوع به سمت تولید برنگردد تلاش‌ها ثمری ندارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *