حبس و مجازات نقدی برای آتشافروزان در جنگل/ خیریهها رتبه بندی میشوند
• حبس و مجازات نقدی برای آتشافروزان در جنگل
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها ضمن اشاره به وقوع ۶۰ مورد آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور طی بهار امسال گفت: بر اساس قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها، آتش روشن کردن در جنگل و آتشسوزی در آن جرم است و مجازات نقدی و حبس به دنبال دارد. به گزارش ایسنا، علی عباسنژاد با اشاره به اینکه در سه ماه ابتدایی سال ۶۰ مورد آتشسوزی در عرصه جنگلها و مراتع کشور رخ داد، اظهار کرد: در پی این آتشسوزیها ۲۷۰ هکتار از اراضی جنگلی آسیب دید. وی با بیان اینکه آتشسوزی در جنگلها طی سه ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافت، تصریح کرد: در اراضی مرتعی کشور به دلیل بارندگیهای خوب ابتدای سال، سطح پوشش علفی انبوه است و به همین دلیل آتشسوزیها در مراتع نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
• خیریهها رتبه بندی میشوند
مدیرکل دفتر توسعه و نظارت بر مراکز و موسسات غیردولتی سازمان بهزیستی کشور گفت: خیریهها و سمنها براساس شاخصهای تعیین شده ای، رتبه بندی میشوند. به گزارش ایرنا، جهان حیدری افزود: شفافیت عملکرد و توانمندی آنها و همکاری در طرحهای اجتماعی از جمله شاخصهایی است که برای رتبه بندی خیریهها و سمنها در نظر گرفته شده است. وی اضافه کرد: رتبه بندی خیریهها به ما امکان میدهد تا هر سه ماه، یکبار گزارش عملکرد از خیریهها داشته باشیم و احتمال اقداماتی مانند پولشویی در خیریهها به حداقل برسد.
• سوداگری ملک را در پایتخت تشدید کردند
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران میگوید: اتفاقاتی که طی سالهای گذشته رخ داد سوداگری ملک در پایتخت را به شدت تشدید کرده و اینک شهرداری در لایحه تعدیل عوارض تلاش کرده رونق ساخت و ساز را به سمت مناطق میانی و جنوبی شهر نیز هدایت کند. به گزارش ایرنا، عبدالرضا گلپایگانی در خصوص جزئیات لایحه تعدیل عوارض ساختمانی با بیان اینکه بحث عوارض ساختمانی یکی از منابع درآمدی شهرداران در کشور است، اظهار داشت: عوارضی که هنگام صدور پروانه ساختمانی از ارباب رجوع گرفته میشود، شامل دو بخش است؛ بخشی از آن ناشی از عارضههایی است که حین عملیات ساختمانی به املاک همسایه یا شهر وارد میشود مانند کامیونهایی که در شهر رفت و آمد میکنند یا خدماتی که از مرحله صدور پروانه تا پایان کار (مراحل صدور پروانه، نظارت بر کار حین ساخت و در نهایت پایان کار) برای شهرداری هزینههایی دارد که این بخشی از عوارض ساختمانی را تشکیل میدهد که هنگام پروانه میگیرند.
• طرح کنترل آلودگی هوا به سرنوشت زوج و فرد دچار نمیشود
مدیر عامل سازمان ترافیک شهرداری تهران گفت: طرح کنترل آلودگی هوا مشوق خرید خودروی دوم نیست و به سرنوشت طرح زوج و فرد دچار نمیشود. به گزارش مهر، یوسف حجت در پاسخ به این پرسش که چه تضمینی وجود دارد تا طرح جدید ترافیکی در طولانیمدت اثرگذاری خود را از دست ندهد؟ افزود: وقتی طرح زوج یا فرد اجرا شد، برخی شهروندان برای اینکه بخواهند از تمام روزهای هفته استفاده کنند خودروهایی با پلاک زوج و فرد خریداری میکردند. البته این احتمال برای طرح جدید ترافیکی نیز وجود دارد، چون ممکن است یک نفر برای اینکه بخواهد ۲۰ روز رایگان در هر فصل استفاده کند برای ۲۰ روز دیگر نیز خودروی دیگری خریداری کند، اما هر فصل ۹۰ تا ۹۳ روز است بنابراین برای برخورداری از تردد رایگان در کل فصل، شخص به پنج خودرو نیاز دارد.
• ۹۲ هزار مهاجر در ایران بیمه هستند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، گفت: بهداشت و بیمه سلامت مهاجرین، از مهمترین اقدامات ایران است که تا امروز ۹۲ هزار مهاجر در کشور تحت پوشش بیمه هستند. به گزارش مهر، مهدی محمودی اظهار کرد: مقام معظم رهبری رهبری تاکید داشتند هیچ کودک افغانستانی و مهاجر و بدون مدرک شناسایی نباید از تحصیل باز بمانند و در همین راستا ما هم تمام تلاشمان را کردهایم تا قدمهای مثبتی برای تحصیل مهاجرین انجام دهیم. وی افزود: امروزه جمعیت قابل توجهی مهاجر در ایران زندگی میکنند که ۹۷ درصد در شهرها سکونت دارند که ۳۰ درصد آنها قشر آسیب پذیر هستند.
• ممنوعیت جمعآوری «پول» توسط خیریهها در خیابانها
مدیرکل دفتر توسعه و نظارت بر مراکز و موسسات غیردولتی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه جمعآوری کمکهای مردمی در خیابان با ادعای داشتن مجوز از سوی سازمان بهزیستی کشور خلاف قانون است، گفت: از نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و سایر دستگاههای نظارتی درخواست کردهایم که هر جا چنین مواردی را مشاهده کردند، بلافاصله شماره ثبت خیریه را به ما اطلاع دهند. به گزارش ایسنا، جهان حیدری با بیان اینکه این موارد بارها به بهزیستی اعلام شده و بعد از استعلام مشخص شده است که موسسه مذکور وابسته به سازمان بهزیستی نیست، افزود: یکی از مشکلات صدور مجوز خیریهها بروز چنین مشکلاتی است. در واقع چندگانگی در صدور مجوز باعث شده است تا خیریهها و مراکز مذکور هربار ادعا کنند که مجوز خود را از یکی از نهادها دریافت کردهاند و پیگیری صحت مجوز آنها با سختی همراه باشد.
• ورود سامانه بارشی به کشور
مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز (۱۰ تیر) از وقوع توفانهای تندری در مناطق شمالی، غربی و دامنههای شمالی البرز خبر داد. به گزارش ایسنا، احد وظیفه اظهار کرد: طی امروز (۱۰ تیر) با ورود یک موج بارشی روی دریای خزر بارندگی در استانهای گیلان، مازندران و دامنههای شمالی البرز آغاز میشود و با شدت قابل ملاحظهای طی امروز تا صبح فردا (۱۱ تیر) ادامه دارد.
• راه اندازی تالار معاملات شهرداری تا پایان شهریور
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران از راه اندازی تالار معاملات شهرداری تهران تا پایان شهریور خبر داد. به گزارش ایسنا، عبدالحمید امامی در مورد سرانجام شکل گیری تالار معاملات شهرداری تهران که قرار است برای شفاف سازی مناقصات و مزایدات شهرداری تهران فعالیت خود را آغاز کنند گفت: کارگروهی متشکل از سه اداره کل املاک، مالی و پشتیبانی ایجاد شده تا نسبت به ایجاد ساختارهای تالار معاملات اقدام کنند. وی با بیان اینکه محل این تالار نیز توسط اداره پشتیبانی در حال آماده سازی است افزود: بر این اساس با راه اندازی این تالار، کلیه معاملات شهرداری تهران به صورت شفاف در آن تالار انجام خواهد شد.
• سالانه ۱۵۰ هزار اتباع غیرمجاز کشور را ترک میکنند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: به رغم تکریم پناهندگان مجاز، سالانه ۱۵۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز کشور را ترک میکنند. به گزارش فارس، مهدی محمودی اظهار داشت: این یک رویداد فرهنگی است و برای جامعه جهانی و میلیونها انسان بیپناه و نیازمند نباید از هیچ کوششی دریغ کرد. وی افزود: هر ساله با توجه به اهمیت پناهندگی، روز پناهنده برگزار میشود و چهل سال است که جمهوری اسلامی ایران میزبان پناهندگان است.