صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح اقدامات ایران برای رفاه حال پناهندگان و اتباع بیگانه

۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷:۳۱
کد خبر: ۵۲۹۶۰۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هیچ کودک افغانستانی و مهاجرانی که به صورت غیرقانونی حضور دارند نباید از تحصیل محروم شوند، گفت: این امر حجت را بر ما تمام کرده لذا در امر سوادآموزی پناهندگان قدم‌های مثبتی برداشته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، مهدی محمودی صبح امروز در مراسم روز جهانی پناهنده با اشاره به چهلمین سال ارایه خدمات جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان بیان کرد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ میلادی روز ۲۰ ژوین را به عنوان روز جهانی پناهنده معرفی کرد، این روز روزی است که کمیساریای عالی پناهندگان تلاش می‌کند که یادآوری کند که میلیون‌ها فرد پناهنده که مجبور به ترک خانه خود شدند با چه مشکلاتی مواجه هستند.

وی با اشاره به علت نامگذاری روز پناهنده گفت: این رویداد فرهنگی یادآور این مهم است که تمامی انسان‌ها برای میلیون‌ها پناهنده که مجبور به ترک خانه خودشان شده‌اند نباید از هیچ کوششی دریغ کنند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور افزود: امسال این رویداد همزمان است با چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران و همزمان این مراسم در تهران و سایر استان‌ها همچون اصفهان و مشهد و گلستان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هیچ کودک افغانستانی و مهاجرانی که به صورت غیرقانونی حضور دارند نباید از تحصیل محروم شوند، گفت: این امر حجت را بر ما تمام کرده است. در امر سوادآموزی پناهندگان قدم‌های مثبتی برداشته شده است.

محمودی افزود: جابجایی‌های گسترده مهاجران پیامدهای فراتر از مرزهای بین‌المللی است و حل آن از توان یک کشور خالی است در گرو همکاری کشورهای مبدا و میزبان است. ایران بل توجه به شرایط جنگ تحمیلی ودوران سازندگی و اکنون در شرایط تحریم به ارایه خدمات به این جمعیت پرداخته است.

وی تاکید کرد: در این راستا وزارت کشور به همراه کمک دستگاه‌ها و موسسات و نهادها محورهایی را برای رفع نیازهای پناهندگان در بخش‌های آموزشی، بهداشتی و معیشتی در نظر گرفته است.

محمودی گفت: امروزه جمعیت قابل توجهی از پناهندگان در ایران زندگی می کنند که طبق آمار یک از میلیون نفر که جزو طرح امایش هستند و جزو اتباع مجاز هستند ۹۷ درصد در شهرها و ۳ درصد ساکن مهمان‌شهرها هستند. صدور پروانه کار جزو برنامه‌هایی است که در طرح آمایش داریم در کنار آن حرفه‌آموزی هم جزو برنامه‌هاست که به پناهندگان داشته باشیم.

وی بیان کرد: در موضوع بهداشت و بیمه سلامت  ۹۲ هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند و سالانه این خدمات به انها ارایه می‌شود و بخشی از آنها بیماری خاص دارند که توسط خیرین و ان‌جی‌اوها و دولت نسبت به درمان آنها اقدام‌ می‌شود. امسال هم در کنار طرح آمایش، طرح پیشگیری از بیماری‌های واگیردار را نیز شروع کرده‌ایم و این را به سراسر کشور تعمیم خواهیم داد.

محمودی گفت: در راستای حرفه‌آموزی افرادی که در طرح آمایش شرکت می‌کنند به صورت خوداظهاری کاری که انجام می‌دهند را اعلام می‌کنند تا بازار کار متناسب با آنها ارایه شود.

وی ادامه داد: در یکسال گذشته ۲۰ مدرسه در سراسر کشور برنامه ریزی کردیم تا هم ساخته شود و هم بازسازی شود.

مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: ۱۳۰ هزار نفر از اتباع فاقد مجوز اقامتی که فرزاندشان در سن تحصیل هستند را تحت پوشش قرار دادیم و در مجموع ۵۰۰ هزار نفر از مهاجران قانونی و غیرقانونی را در مدارس کشور پوشش داده‌ایم اما این دلیلی برای حضور غیرمجاز در ایران نیست.

محمودی خاطرنشان کرد: ۷۵۰ هزار از اتباع غیر مجاز را در سالانه طرد می‌کنیم چون ممکن است اینها فرصت اتباع مجاز را بگیرند.

به گفته وی، اکنون سرانه تحصیلی هزینه هر دانش‌آموز در مقاطع ابتدایی تا متوسطه ۳۰ میلیون ریال، برای دانشجویان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ۴۵ میلیون ریال، هزینه یوادآموزی ۱۲ میلیون ریال، سرانه هزینه بهداشت و درمان ۱۰ میلیون ریال، سرانه هزینه مهارت‌های فنی و حرفه‌ای ۲۲ میلیون ریال است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *