صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بخش صنعت و معدن از چالش‌های پیش رو تا برنامه‌های توسعه‌ای

۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳:۰۲
کد خبر: ۵۲۹۳۹۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
بخش صنعت و معدن که یکی از بخش های مهم اقتصادی کشور است با چالش های مختلفی روبه رو است که عزم مسئولان را برای برطرف شدن آنها می طلبد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، روز ملی صنعت و معدن هر ساله ۱۰ تیرماه برای گرامیداشت این حوزه و تقدیر از افراد شاخص و افرادی که قدم‌های موثری در این حوزه برداشتند برگزار می‌شود.

بر این اساس امسال نیز ۵۰ تا ۵۵ نفر از منتخبان این حوزه معرفی و تقدیر خواهند شد اما، شاید ویژگی مراسم امسال برای افراد منتخب وعده برخورداری این افراد از امتیازات خدماتی باشد که مشاور وزیر صنعت خبر آن را داده باشد.

بخش صنعت و معدن کشور یکی از بخش‌های مهم کشور به شمار می‌رود که بخش زیادی از اشتغال کشور را برعهده دارد اما، علی رغم داشتن ظرفیت بسیار بالا آن چنان که باید نتوانسته توان خود را به منحصه ظهور برساند.

در حال حاضر صنایع کشور با توجه به شرایط اقتصادی با مشکلات زیادی روبه رو هستند که دولت باید فکری برای این وضعیت کند.

یکی از مشکلات مهم این بخش موضوع سرمایه در گردش است که با توجه به افزایش نرخ ارز واحد‌های تولیدی با آن مواجه هستند و این موضوع کار را برای آن‌ها سخت کرده است و چالش بزرگی برای فعالان صنعتی و معدنی شده است.

صدور بخشنامه‌های متعدد از سوی دولت در این بخش یکی دیگر از مشکلاتی است که فعالان تولیدی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند و موجب سردرگمی آن‌ها شده است.

رسوب مواد اولیه در گمرک و مشکلات به وجود آمده در ترخیص آن‌ها از دیگر مشکلات فعالان این بخش در یک سال گذشته بود که نیازمند عزم جدی دولت در برطرف کردن آن است.

از طرفی فعالان این بخش درخواست‌هایی نیز برای بهتر شدن شرایط تولید دارند که می‌توان به بهبود فضای کسب و کار در جهت ایجاد بستر‌های مناسب برای رونق تولید و از جمله نقدینگی‌های سرگردان به سرمایه‌گذاری‌های ملی، تکمیل ظرفیت‌های خالی صنایع و راه اندازی طرح‌های صنعتی نیمه تمام، ارتقاء سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی و اولویت دادن به تأمین مواد موردنیاز صنایع داخلی کشور نام برد.

با توجه به شعار سال جاری، وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌هایی را برای توسعه این بخش در نظر گرفته است تا بیش از گذشته از ظرفیت این حوزه بهره برد.

فعال سازی ظرفیت خالی واحد‌های تولیدی در راستای رونق تولید با تسهیلاتی معادل ۱۴ هزار میلیارد ریال، اجرای پروژه توسعه و تولید و تجارت صنایع نساجی و پوشاک به میزان ۲۵ درصد با ایجاد اشتغال ۹۳ هزار نفر و سرمایه در گردش به میزان ۴۴ هزار میلیارد ریال، اجرای پروژه ساماندهی و تکمیل محصولات لوازم خانگی، اجرای پروژه توسعه صنایع دریایی با منابعی معادل ۷۹۳ میلیون یورو، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی سنگین به تعداد ۲۰۲۵۰۰ دستگاه و حمایت از تامین و توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی به تعداد ۱۳۱۰۰ انواع واگن از مهم‌ترین برنامه‌ها است.

در بخش توسعه معادن و صنایع معدنی نیز اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی با هدف برنامه ریزی جهت شناخت مزیت‌ها و پتانسیل‌های معدن و صنایع معدنی، اجرای پروژه توسعه فعالیت‌های اکتشافی، اجرای پروژه احیا و فعال سازی و توسعه معادن کوچک به تعداد ۱۵۰ معدن، اجرای پروژه تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی (فولاد، مس و آلومینیوم) و تجهیز و نوسازی معادن کشور را می‌توان از مهم‌ترین اولویت‌ها برشمرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *