کمبود جدی پزشک در کشور/ راهکار خنثی شدن فضای پزشک ستیزی/ تاثیر خودمراقبتی در کنترل چالشهای حوزه سلامت
• کمبود جدی پزشک در کشور
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به کمبود جدی پزشک در کشور گفت: در حال حاضر شاخص تعداد پزشک عمومی، متخصص و دندانپزشک در کشور ۱.۶ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است. به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی درباره وضعیت تعداد و نحوه توزیع پزشک در کشور، گفت: در حال حاضر در کشور شاخص تعداد پزشک عمومی، متخصص و دندانپزشک ۱.۶ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت است. این درحالی است که کف مورد نیازمان در این زمینه ۲.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بوده و حتی بسیاری از کشورهای دنیا در این زمینه شاخصی بین ۳.۵ تا ۵ نفر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارند.
• راهکار خنثی شدن فضای پزشک ستیزی
رئیس شورای عالی نظام پزشکی گفت: تقویت رابطه پزشک با بیمار، وقت گذاشتن برای تشخیص و درمان و همدردی با درد و رنج آنان، باعث خواهد شد تا پزشک ستیزی خنثی شود. به گزارش مهر، مصطفی معین در پاسخ به این سئوال که سازمان نظام پزشکی در دفاع از حقوق جامعه پزشکی چه جایگاهی دارد، اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی نهادی مدنی است که ارکان آن در فرآیندی دموکراتیک توسط جامعه پزشکی کشور انتخاب میشوند؛ بنابراین جایگاه، منزلت و اقتدار این نهاد غیردولتی، غیرسیاسی و غیر انتفاعی مستقیماً با میزان مشارکت آحاد جامعه پزشکی در انتخابات و نیز ارتباط مستمر با نهاد صنفی خود پس از انتخابات و نظارت بر عملکرد آن بستگی دارد. اگرچه این نهاد دیرپاترین و بزرگترین تشکیلات صنفی - تخصصی کشور بوده است و از فرهیختهترین شخصیتهای علمی و اجتماعی تشکیل میشود، ولی متاسفانه در انتخابات چهار سال یکبار آن برای انتخاب ارکان سازمان از جمله رئیس کل، اعضای شورای عالی و هیئتهای مدیره شهرستانها فقط در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد اعضا شرکت میکنند.
• بایدها و نبایدهای تغذیهای در مبتلایان به "استئوآرتریت"
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بایدها و نبایدهای تغذیهای برای مبتلایان به بیماری استئوآرتریت (التهاب مفاصل) را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، سپیده دولتی گفت: استئوآرتریت یا بیماری تحلیل برنده مفاصل، شایعترین فرم آرتریت است. آرتریت به معنای التهاب مفصل است. در واقع استئو آرتریت یک بیماری مفصلی مزمن است که در آن غضروف مفاصل تحمل کننده وزن بدن به خصوص مفاصل زانو تحلیل میرود. وی افزود:چاقی، افزایش سن، جنس مونث، نژاد سفید پوست و صدمات مکرر مرتبط با ورزش از جمله عوامل ایجاد کننده این بیماری محسوب میشوند. دولتی با اشاره به اینکه درمان این بیماری چند بخشی است، ادامه داد: درمان شامل فیزیوتراپی، دارو و رژیم درمانی است. فیزیوتراپی و دارو توسط پزشک و رژیم غذایی و بررسی وضعیت وزن بیمار، توسط کارشناس تغذیه صورت میگیرد.
• برگزاری پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری در ۲۱تیرپرستار
رئیس هیات مرکزی نظارت بر پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری با اشاره به برگزاری پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری در ۲۱ تیر گفت: هیات مرکزی نظارت و تعیین اعضای هیات نظارت بر انتخابات در ۱۴۷ شهرستان تشکیل شده است. به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین حیدری با اشاره به تشکیل هیات مرکزی نظارت و تعیین اعضا هیات نظارت بر انتخابات در ۱۴۷ شهرستان، افزود: نظارت بر مراحل ثبت نام از داوطلبین (کاندیدای هیات مدیره) در شهرستانها به مدت ۱۰ روز کاری انجام شد. وی تاکید کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان از مراجع چهارگانه (دادستانی کل کشور، سازمان ثبت احوال کشور، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی) توسط هیاتهای نظارت شهرستانها در مدت قانونی اقدام و نتیجه تائید یا رد صلاحیت به هریک از داوطلبین به صورت کتبی به هیات اجرایی هر شهرستان اعلام و داوطلبینی که صلاحیت آنها به تائید هیات نظارت بر انتخابات شهرستانها نرسیده است در مدت قانونی اعتراض خود را کتبا به دبیرخانه هیات مرکزی نظارت ارسال کردند.
• خطرِ "دود دستِ سوم سیگار" برای دستگاه تنفسی
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که دود دست سوم سیگار نیز به سیستم تنفسی آسیب میزند. به گزارش ایسنا، تاکنون خطرات ناشی از دود دست دوم سیگار مشخص بوده، اما اکنون، گروهی از متخصصان سلامت دریافتند که حتی دود دست سوم سیگار هم میتواند با تغییر در حالتهای (بیان) ژنی، به سلامت دستگاه تنفسی آسیب بزند. در این بررسی آمده است: دود دست سوم سیگار که همان اثرات به جا مانده از دود روی لباس، مو و مبلمان است میتواند به سلولهای پوششی سیستم تنفسی آسیب وارد کند. متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در این مطالعه ترشحات بینی چهار زن غیرسیگاری و سالم را که ۲۷ تا ۴۹ ساله بودند بررسی کرده و به طور تصادفی ابتدا در معرض هوای پاک و سپس در معرض دود دست سوم سیگار برای مدت سه ساعت قرار دادند. همچنین محققان ساختار RNA را به منظور ارزیابی تغییرات حالت ژنی مورد بررسی قرار دادند.
• آخرین وضعیت صدور کارت هوشمند و امضای الکترونیک پزشکان
معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی آخرین وضعیت صدور کارت هوشمند و امضای الکترونیک برای پزشکان را تشریح کرد. به گزارش فارس، محمد جهانگیری درباره آخرین وضعیت اجرای کارت هوشمند و امضای الکترونیک پزشکان، توضیح داد: صدور کارت هوشمند و امضای الکترونیک با تلاش سازمان نظام پزشکی و طبق برنامه در حال انجام است. وی با بیان اینکه هفته گذشته جلسهای با اعضای سازمان توسعه تجارت الکترونیک در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: تمام موارد این طرح بررسی و مورد تأیید این سازمان قرار گرفت و ما در حال اجرای این طرح هستیم. معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: تمهیدات لازم از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری برای صدور کارت هوشمند نظام پزشکی در نظر گرفته شده است و پزشکان باید درخواست کارت هوشمند و امضای الکترونیک را در سامانه ثبت کنند تا برای آنها کارت صادر شود.
• پزشکان متخصص مناطق محروم را ترک میکنند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: باید امکانات و تجهیزات برای استقرار پزشک متخصص در مناطق محروم کشور ایجاد شود. به گزارش ایلنا، حسینعلی شهریاری در رابطه با استقرار پزشکان در مناطق محروم افزود: امروز پزشک متخصص کم نداریم. آنچه اشکال دارد، توزیع پزشکان در کشور است. باید در مناطق مختلف کشور امکاناتی فراهم کنیم تا پزشکان متخصص در آن مناطق بمانند. پزشک یکسال، دو سال یا سه سال به مناطق محروم میروند و بعد باز میگردند و در کلانشهرها مستقر میشوند. وی ادامه داد: چند سال پیش قانون تصویب کردیم تا ۳۰ درصد پذیرش تخصص در دانشگاههای ما از مناطق محروم باشند. این طرح چند سال است که شروع شده و ما مطمئن هستیم که طی چند سال آینده به میزان نیاز پزشک متخصص به مناطق محروم میفرستیم.