صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام استان‌ها در خرداد ماه بیشترین تورم را تجربه کردند+نمودار

۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳:۰۱
کد خبر: ۵۲۸۵۳۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در خرداد ماه سال جاری شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان‌ها به ١٣.٧ درصد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل ١.٣ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در خرداد ماه سال جاری عدد شاخص کل برای خانوار‌های کشور به ١٧٤,٩ رسید که نسبت به ماه قبل ۰.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های کشور مربوط به استان‌های گیلان و هرمزگان با ۰.۲ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان آذربایجان غربی با ٢.٢ درصد کاهش است.

در این میان درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوار‌های کشور ٥.٤ درصد است و بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان ایلام (۶۰.۳ درصد) و کمترین آن مربوط به استان قم (٤٣.٣ درصد) است.

به علاوه خانوار‌های ساکن استان ایلام به طور متوسط ٩.٩ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوار‌های ساکن استان قم به طور متوسط ٧.١ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به خرداد ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.

البته نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ١٣٩٨ برای خانوار‌های کشور به عدد ٣٧.٦ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان (٤٥.١ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ قم (٣١.٤ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان‌ها در خرداد ماه ١٣.٧ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٣ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

*خانوار‌های شهری

همچنین در خرداد ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوار‌های شهری به ١٧٣,٣ رسید که نسبت به ماه قبل ۰.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های شهری مربوط به استان اردبیل با ٢.١ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان آذربایجان غربی با ٢.٢ درصد کاهش داشته است.

نکته قابل توجه اینجاست که درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوار‌های شهری کشور ٤٩,٣ درصد است.

شایان ذکر است بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوار‌های شهری مربوط به استان خراسان جنوبی (٥٩.١ درصد) و کمترین آن مربوط به استان‌های فارس و هرمزگان (٤١.٧ درصد) است، یعنی خانوار‌های شهری ساکن استان خراسان جنوبی به طور متوسط ٩.٨ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوار‌های شهری ساکن استان‌های فارس و هرمزگان به طور متوسط ٧.٦ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به خرداد ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.

در این میان نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ١٣٩٨ برای خانوار‌های شهری به عدد ٣٦.٩ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۰.۴۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان هرمزگان (۷.۰۳ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان‌ها در خرداد ماه ١٣.٣ درصد است که نسبت به ماه قبل ۰.۹ واحد درصد افزایش نشان می‌­دهد.

*خانوار‌های روستایی

البته در خرداد ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوار‌های روستایی (١٣٩٥) به ١٨٣,٣ رسید که نسبت به ماه قبل ۰.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوار‌های روستایی مربوط به استان هرمزگان با ۰.۴ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان آذربایجان غربی با ۰.۲ درصد کاهش داشته و درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوار‌های روستایی ٥٦.٥ درصد است.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ ایلام (٦٨.٣ درصد) و کمترین آن مربوط به استان کرمان (٤٨.٢ درصد) است. یعنی خانوار‌های ساکن استان ایلام به طور متوسط ١١.٨ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوار‌های ساکن استان کرمان به طور متوسط ٨.٣ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به خرداد ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده اند، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به خرداد ماه ١٣٩٨ برای خانوار‌های روستایی به عدد ۰.۴۱ درصد رسید.

گفتنی است، بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان (٤٩.٣ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ البرز (٣٤.٢ درصد) است، شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان‌ها در خرداد ماه ١٥.١ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٣ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *