صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمار‌هایی قابل تامل در مورد حوادث رانندگی ۲ ماه اخیر/ چند در صد مردم ایران گواهی‌نامه دارند؟

۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰:۰۳
کد خبر: ۵۲۸۵۳۷
رئیس پلیس راهور ناجا گفت:۹۱ درصد تردد‌های کشور در جاده‌های کشور صورت گرفته است و این یعنی سهم ناوگان هوایی و ریلی در کشور کمتر از ۹ درصد است که این موضوع نشان می‌دهد که در بحث ایمن‌سازی جاده‌ها باید توجه بیشتری داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سردار «سید کمال هادیانفر» رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه در سال ۹۷، ۱۷ هزار و ۱۸۱ نفر کشته و ۳۶۵ هزار نفر در حوادث مجروح شدند، گفت: جدی‌ترین عامل، عامل انسانی است و باید در مورد تغییر رفتار فعالیت‌هایی را انجام دهیم.

سردار هادیانفر در ادامه افزود: ۹۱ درصد تردد‌های کشور در جاده‌های کشور صورت گرفته است و این یعنی سهم ناوگان هوایی و ریلی در کشور کمتر از ۹ درصد است که این موضوع به نشان می‌دهد که در بحث ایمن‌سازی جاده‌ها باید توجه بیشتری داشته باشیم.

وی در ادامه آمار‌های جالبی در خصوص تعداد خودرو‌ها و وسائل نقلیه موتوری اعلام و عنوان کرد: در کشور بیش از ۲۲ میلیون و ۲۷۰ هزار دستگاه خودرو و بیش از ۱۱ میلیون خودرو در کشور، فعال هستند.

سردار هادیانفر بیان کرد: همچنین برای ۴۱ میلیون نفر گواهی‌نامه انواع وسائل نقلیه صادر شده است.

وی در خصوص جانباختگان ۲ ماهه اخیر حوادث رانندگی نیز گفت: براساس آمار پزشکی قانونی در کمتر از ۶۰ روز اخیر ۲۵۸۴ نفر در حوادث رانندگی فوت کردند، که بر این اساس روزانه ۲۵ نفر در صحنه تصادف جان خود را از دست می‌دهند.

هادیانفر سهم آمار جانباختگان کودک را روزانه ۸ نفر اعلام کرد.

رییس پلیس راهور ناجا در ادامه آمار جالبی را در خصوص کشته شدگان جاده‌ای اعلام کرد و گفت: سالانه ۱.۳ میلیون نفر در تصادفات رانندگی در دنیا کشته می‌شوند

هادیانفر در ادامه گفت: در تردد‌های درون شهری ۴.۶ درصد معادل ۳۰ نفر افزایش کشته رانندگی داریم در برون شهری ۹ درصد معادل ۱۸۱ نفر کاهش داریم که در مجموع ۵.۵ درصد معادل ۱۵۱ تن کمتر کشته شدند.

وی افزود: در این مدت ۵۴ درصد کشته‌های تصادفات در صحنه، ۶ درصد در حین انتقال و ۳۹ درصد در مراکز درمانی جان باختند.

هادیانفر عنوان کرد: واژگونی حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد شکل تصادفات رانندگی است و اساسش سرعت غیرمجاز و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه است.

آنطور که هادیانفر اعلام کرد عابران پیاده ۲۱.۵ درصد کشته‌های تصادفات رانندگی را تشکیل می‌دهند و در ۳ ماهه امسال ۲۳۶۸ راننده مقصر باعث جان باختن ۳۸۶۳ نفر شده اند.

به گفته رئیس پلیس راهور ناجا، از اول تا ۳ تیر ۶۴ تن در تصادفات رانندگی کشته و ۱۳۷۵ نفر مجروح شدند.

هادیانفر ۴ عامل اصلی تصادفات را عدم توجه به جلو، سرعت و سبقت و خستگی و‌خواب آلودگی دانست و افزود: ۵۹ درصد تصادفات مربوط به سواری، ۲۷ درصد موتورسیکلت، وانت ۷.۳ کامیون ۴.۴ و اتوبوس‌ها حدود ۱ درصد است.

هادیانفر اظهار کرد: در محور‌های استان‌های شمالی ۸۲ درصد کشته‌های تصادفات مربوط به عابران پیاده و موتورسیکلت هاست.

رئیس پلیس راهور ناجا در خصوص ساعات تصادف نیز افزود: حدود ۲۵ درصد تصادفات مربوط به ساعت ۱۶ تا ۲۰ است و ۲۳ درصد از ساعت ۱۲ تا ۱۶ است.

هادیانفر اظهار کرد: طی ۳ ماهه امسال شماره گذاری خودرو‌ها نوشماره ۶۰ درصد کاهش داریم و در نقل و انتقال ۶.۱ درصد کاهش داریم و در نقل و انتقال و موتورسیکلت ۳۸ درصد افزایش داریم و در بخش اسقاط خودرو‌ها ۷۵ درصد کاهش داریم.

وی اظهار کرد: ۴۳۳ هزار و ۳۱۰ گواهینامه امسال چاپ شده که ۲۹۸ هزار نفر از آن‌ها رانندگان جدید هستند و این عده مجاز نیستند که تا یکسال در جاده‌ها رانندگی کنند.

سردار هادیانفر روزانه آمار جانباختگان تصادفات رانندگی تابستان سال ۹۶ در بخش درونشهری را ۱۳ نفر و در بخش برونشهری ۴۴ نفر را اعلام کرد و افزود: مهمترین علت تصادفات تابستان سال ۹۷ سرعت غیرمجاز بوده است.

رئیس راهور ناجا در ادامه به رانندگان هشدار داد که در طرح تابستانه برخورد با آنان در دستورکار جدی پلیس راهور است.

وی در ادامه افزود: سرعت و سبقت غیرمجاز خط قرمز پلیس است و تا ۷۲ ساعت خودرو‌های متخلف در جاده‌ها توقیف می‌شوند، با تخلفات رانندگان اتوبوس در طرح تابستانه به طور جدی برخورد می‌شود رانندگان اتوبوس‌ها در شبانه روز حداکثر ۹ ساعت اجازه رانندگی دارند، رانندگان پرخطر اتوبوس احضار و به شدت با آن‌ها برخورد می‌شود.

هادیانفر در ادامه از هموطنان درخواست کرد که تخلفات رانندگان اتوبوس را از طریق پیامک ۱۱۰۱۲۰ به پلیس اطلاع دهند.

رئیس پلیس راهور ناجا افزود: رانندگانی که در جاده‌ها بیش از ۵۰ کیلومتر بر ساعت از سرعت مجاز و در شهر‌ها بیش از ۳۰ کیلومتر از سرعت مجاز توسط دوربین‌های پلیس ثبت تخلف شوند احضار شده و با آن‌ها برخورد قضایی می‌شود.

به گفته هادیانفر، ۶۴ هزار و ۹۴ راننده متخلف به دلیل نمرات منفی در آستانه ضبط گواهینامه هستند و ۵ هزار و ۲۹ نفر نیز گواهینامه رانندگیشان ضبط شده است.

خودرو‌های دارای بیش از یک میلیون تومان بدهی جریمه باید توقیف شوند

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه خودرو‌های دارای بیش از یک میلیون تومان بدهی جریمه باید توقیف شوند، آمار وسائل نقلیه توقیفی را ۸۱ هزار خودرو و ۷۲ هزار موتورسیکلت اعلام کرد.

وی البته این را، هم گفت که هزینه پارکینگ و جریمه برخی موتورسیکلت ها، بیش از قیمت آن است.

پلیس راهور ناجا در ادامه یک خبر خوش هم به مردم داد و گفت: تایید فرمانده ناجا و موافقت وزیر کشور طرح پرداخت تقسیطی جرایم رانندگی را برای خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های بالای یک میلیون تومان بدهی جریمه توقیف شده در پارکینگ‌های کشور را از سه شنبه هفته آینده اجرا می‌کند.

وی افزود: این خودرو‌ها نباید در سن فرسودگی باشند، بیش از ۴۰ درصد تخلفات معوق آن‌ها حادثه ساز نباشد و فاقد دستور قضایی باشند و راننده پس از تکمیل فرم تعهد ظرف ۱۲ ماه به تشخیص خود پرداخت کند، این خودرو‌ها در شناسنامه خودرو مهر شکایت خودرو ثبت می‌شود و اجازه فروش پیش از پرداخت کامل جریمه را ندارد.

به گفته هادیانفر این خودرو‌ها از تمامی درگاه‌های پلیس راهور می‌توانند جریمه خود را به صورت اقساط در مهلت یکساله پرداخت کنند.

رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه هشدار داد که خودرو‌های گذرموقت امکان خرید و فروش ندارند و معامله این خودرو‌ها غیرقانونی است و از مردم خواست که فریب آگهی‌های تبلیغاتی را نخورند چرا که این خودرو‌ها حداکثر ۳ ماه اجازه تردد دارند.

هادیانفر در ادامه یک خبر خوب دیگر هم برای رانندگان وانت داشت، وی گفت: با توجه به محدودیت‌هایی که در مورد تردد وانت‌ها در محدوده طرح ترافیک گذاشته شده، در محدوده بازار، موتور‌ها به اندازه یک وانت بار می‌زنند لذا برای حل این مشکل، وانت‌هایی که بیش از ۵ سال از تولیدشان نگذشته باشد می‌توانند با مراجعه به مراکز تعویض پلاک، پلاک عمومی دریافت کند.

وی افزود: تمامی افرادی که دارای وسیله نقلیه هستند و شماره تلفن همراه آن‌ها در سامانه پلیس ثبت شده است پیامک تخلف می‌گیرند و افرادی که پیامک نمی‌گیرند باید به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *