صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پشت پرده جریان صادرات سلاح آمریکا به عربستان؛ دلارهای نفتی عربستان و متحدانش در جیب کارخانه‎های تسلیحاتی غرب

۰۷ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۳
کد خبر: ۵۲۸۵۲۲
تاکنون شواهد بسیاری مبنی بر استفاده از تسلیحات ساخت آمریکا و کشور‌های غربی در یمن منتشر شده، اما با این وجود این کشور‌ها با وجود انتقادات گسترده همچنان حمایت از عربستان سعودی را ادامه داده و چشم خود را بر روی جنایات رژیم سعودی در یمن می‌بندند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ «باربارا بولاند» در گزارش خود برای «امریکن کانزرویتیو» می‌نویسد: سود گسترده ۴ شرکت تسلیحاتی بزرگ آمریکا در حالی رو به افزایش است که سال‎ها‌ست مهمات تولیدی آن‌ها تولید غیرنظامیان را در یمن هدف قرار می‌دهد.

وی می‌نویسد: از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۸ امریکا منبع ۶۸ درصد از واردات تسلیحاتی عربستان سعودی، ۶۴ درصد از واردات تسلیحاتبی اماراتو ۶۵ درصد از واردات تسلیحاتی قطر بوده است و گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که حتی بخشی از ایت تسلیحات به دست گروه‌هایی مانند «القاعده» افتاده است.

 

 

در ادامه این گزارش آمده است: استفاده عربستان سعودی از جت، بمب و موشک‌های ساخت آمریکا هسته اصلی جنایات جنگی این کشور در یمن را تشکلی می‌دهد؛ بمب هدایت لیزری «ام. کی ۸۲» آمریکا بود که اتوبوس کودکان یمنی را در صعده را هدف قرار داد و دانش‌آموزان را به کام مرگ کشاند، تکنولوژی شرکت تسلیحاتی ریتون بود که در سال ۲۰۱۸ جان ۲۲ نفر را در یک جشن عروسی در یمن گرفت و خانواده‌ای که با خودروی خود در حال حرکت بودند را به کام مرگ کشاند، بمب «ام. کی ۸۲» ساخت آمریکا بود که در ماه مارس سال ۲۰۱۶ جان ۸۰ مرد و زن و کودک را در یک بازار در یمن گرفت و ...

 

بیشتر بخوانید: کشورهای عربی محلی برای سرازیر شدن تسلیحات آمریکا

 

باربارا بولاند در ادامه می‌افزاید: با این وجود پیمانکاران نظامی میلیون‌ها دلار را صف لابی‌گری در واشنگتن می‌کنند تا جریان فروش تسلیحات به این کشور‌ها ادامه یابد.

 

 

«استفن مایلز» مدیر سازمان «بدون جنگ پیروز شو» می‌گوید: شرکت‌هایی مانند لاکهید مارتین و ریتون و بوئینگ و دیگر پیمانکاران نظامی کشور‌هایی مانند عربستان سعودی و امارات را به عنوان بازار‌های بالقوه گسترده می‌بینند. این کشور‌ها را به عنوان موقعیتی می‌بینند که پولفراوانی برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد و به همین دلیل است که میلیارد‌ها و میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری می‌کنند. این جریان درآمد عظیمی برای این شرکت‌ها به همراه دارد.

بر اساس این گزارش تنها در سال ۲۰۱۸ آمریکا ۴.۵ میلیارد توافق تسلیحاتی با عربستان سعودی و ۱.۲ میلیارد دلار توافق تسلیحاتی با امارات منعقد کرده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: شرکت لاکهید مارتین در قرارداد‌هایی به ارزش ۲۵ میلیارد دلار، شرکت بوئینگ در قرارداد‌هایی به ارزش ۷.۱ میلیارد دلار، ریتون ۵.۵ میلیارد دلار، نورثروپ گرومن ۲.۵ میلیارد دلار و سیستم‌های بی‌اِی‌ای نیز در قرارداد‌هایی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار حضور دارند.

 

 

استفن مایلز در بخش دیگری از اظهارات خود می‌گوید: به دلیل ماهیت قانون کنترل تسلیحات آمریکا اغلب این فروش‌ها باید تأیید دولت را دریافت کنند و ما شاهد آن هستیم که لابی‌گری‌های بسیار سنگینی در این زمینه جریان دارد و آخرین باری که من ارقام را مشاهده کردم صنعت تسلیحات ۱۰۰۰ لابی‌گر ثبت شده داشت و قطعا این افراد در «هیل» مشغول لابی‌گری در کنگره برای اینکه چه تعداد مدرسه در سال آینده ما باید افتتاح کنیم نیستند. این افراد برای پیمانکاران نظامی لابی می‌کنند. جنگ‌های بی پایان ۱۸ سال گذشته منفعت فوق‌العاده‌ای برای صنعت نظامی آمریکا داشته است.

 

بیشتر بخوانید: ریختن بمب ۵۰۰ پوندی آمریکا بر سر کودکان یمن

 

این پایگاه در ادامه گزارش خود به هزینه‌ای که صنعت نظامی برای لابی‌گری در دولت آمریکا هزینه می‌کند پرداخته و می‌نویسد: بر اساس گزارش وبسایت «قانون افشای لابی‌گری»، صنعت نظامی در سال گذشته میلادی ۱۲۵ میلیون دلار را صرف لابی‌گری کرده است؛ بوئینگ ۱۵ میلیون دلار، لاکهید مارتین ۱۳.۲ میلیون دلار، جنرال داینامیکز ۱۱.۹ میلیون دلار و شرکت ریتون ۴.۴ میلیون دلار را در سال ۲۰۱۸ صرف لابی‌گری کرده‌اند.

 

 

گزارش وبسایت قانون افشای لابی‌گری می‌گوید: بر اساس یک گزارش جدید شرکت‌هایی که بر اساس قانون ثبت عوامل خارجی نام آن‌ها ثبت شده است در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ حدود ۴۰ میلیون دلار از عربستان سعودی دریافت کرده‌اند. لابی‌گر‌های عربستان سعودی و افراد متخصص روابط عمومی در طول این مدت بیش از ۴ هزار تماس با کنگره، هیئت مدیره‌ها، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها برقرار کرده‌اند. بخش عمده‌ای از این اقدامات بر روی این موضوع متمرکز بوده‌اند که تداوم فروش سلاح به عربستان سعودی بدون کاهش و یا تأثیرپذیری از افدامکات کنگره در راستای متوقف کردن فروش سلاح به ائتلاف عربستان تضمین شود.

این گزارش در پایان به وجود برخی شرکت‌های لابی‌گری از جانب عربستان و امارات فعالیت می‌کنند اشاره کرده و می‎گوید: ده‌ها شرکت لابی‌گری از سوی پیمانکاران نظامی به کار گرفته شده‌اند که همچنین از جانب عربستان سعودی و امارات نیز فعالیت می‌کنند و به طور مؤثری هم برای فروشنده‌ها و هم برای خریداران لابی‌گری می‌کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *