صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پشت پرده جریان صادرات سلاح آمریکا به عربستان؛ لابی‎گری صدها میلیون دلاری پیمانکاران و شرکت‌های تسلیحاتی در واشنگتن

۰۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۱۹
کد خبر: ۵۲۸۴۹۸
تجاوز ائتلاف عربستان در یمن پنجمین سال خود را می‌گذراند و میلیون‌ها نفر از مردم بی‌دفاع یمن در این جنگ قربانی زیاده‌خواهی عربستان سعودی و منفعت طلبی کشور‌های غربی و آمریکا شده‌اند و با ادامه این این جنگ لابی‌گر‌ها و شرکت‌های تسلیحاتی با بمب‌هایی که بر سر کودکان یمن فرو می‌ریزد ثروتمندتر می‌شوند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه«امریکن کانزرویتیو» طی گزارشی به قلم «باربارا بولاند» به ابعاد دیگری از موضوع فروش تسلیحات آمریکا و کشور‌های غربی به عربستان سعودی پرداخته و می‌نویسد همچنان که این جنگ ادامه می‌کند شرگت‌های تسلیحاتی، پیمانکاران نظامی و لابی‌گر‌های آمریکا ثروتمندتر می‌شوند.

این گزارش با عنوان "همچنان که یمن می‌سوزد شرکت‌های تسلیحاتی و لابی‌گر‌های آمریکایی ثروتمندتر می‌شوند"،  می‎گوید: عربستان سعودی، ناقض دیرینه حقوق بشر از سلاح‌های ساخت آمریکا علیه مردم یمن به عنوان پنجمین کشور فقیر دنیا استفاده می‌کند. عربستان هیچ اشتباهی مرتکب نمی‌شود، چرا که از طریق این اقداماتش پیمانکاران تسلیحاتی و لابی‌گر‌های آن‌ها و حامیانشان در دولت آمریکا در طول این روند ثرتمندتر می‌شوند.

 

 

«جان هریس»، مدیر شرکت تسلیحاتی «ریتون» ماه فوری گفت: نقش ما سیاست‌گذاری نیست بلکه اجرا و تمکین از این سیاست‌ها است! اما این بیانیه نقشی که پیمانکاران نظامی و لابی‌گران در سالن‌های قدرت آمریکا (به عنوان جایی که تأثیر این افراد در سیاست به طور مستقیم خطوط اجرایی را تعیین می‌کند) بازی می‌کنند را به طور گسترده‌ای کمتر از آنچه که است جلوه می‌دهد.

 

بیشتر بخوانید: عربستان و آمریکا مرتکبان جنایات جنگی در یمن

 

امریکن کانزرویتیو می‌نویسد: از سال ۲۰۱۵ عربستان سعودی و امارات جنگی را در یمن به راه انداخته‌اند که در پی آن هزاران نفر از مردم این کشور کشته و یا مجروح شده‌اند، بر اساس برخی برآورد‌ها که از سوی یک مؤسسه بین‌المللی انجام شده ۹۰ هزار نفر از مردم یمن در این جنگ جان خود را از دست داده‌اند، در سال ۲۰۱۷ شمار افرادی که در یمن به وبا مبتلا شده بودند از مرز یک میلیون نفر نیز عبور کرد که این بزرگترین رقم در این ارتباط در طول تاریخ است.

 

 

از ماه آوریل سال ۲۰۱۸ تاکنون ۱۱۳ هزار کودک در یمن به دلیل قحطی و بیماری‌های مرتبط با جنگ جان خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل این فاجعه را بزرگترین بحران انسانی در روی زمین توصیف کرده و ۱۴ میلیون نفر در یمن با قحطی مواجه هستند.

 

 

این گزارش در بخشی دیگری می‎گوید: بر اساس اعلام کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تقریبا تمامی ۶۸۷۲ غیرنظامی یمنی که کشته شده و ۱۰ هزار و ۷۶۸ نفری که مجروح شده‌اند، قربانی حملات ائتلاف عربستان هستند و ۹۰ درصد از حملات ائتلاف منازل مسکونی، مدارس، بازارها، بیمارستان‌ها و دیر زیرساخت‌های شهری را از سال ۲۰۱۵ تاکنون هدف قرار داده است.

 

بیشتر بخوانید: دفاع تمام قد واشنگتن از عربستان در کشتار کودکان یمن

 

«باربارا بولاند» می‌نویسد: آثار مهمات آمریکایی که از سوی شرکت‌های تسلیحاتی مانند «بوئینگ»، «لاکهید مارتین»، «جنرال داینامیکز» و «ریتون» تولید می‌شوند در ده‌ها مورد در محل بمباران‌های ائتلاف در سراسر یمن کشف شده است.

 

ادامه دارد...



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *