صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سود شرکت‌ها چطور محاسبه می‌شود/ نکاتی که در محاسبه سود شرکت‌ها باید به آن‌ها توجه کرد

۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۱:۰۱
کد خبر: ۵۲۸۴۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
هدف اصلی ایجاد یک شرکت یا واحد تولیدی، سوددهی و ایجاد اشتغال است که نکات زیادی برای محاسبه میزان سود دریافتی شرکت حائز اهمیت است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد شرکت ها، واحد‌های تولیدی و دیگر بخش‌های اقتصادی مشابه به منظور سوددهی به صاحب سرمایه‌ها و اشتغال زایی در هر کشور ایجاد می‌شوند که محاسبه میزان سوددهی شرکت‌ها در بازده زمانی ویژه آن شرکت از مهم‌ترین نکات حسابداری است.

در این میان برای محاسبه میزان سودی که یک شرکت یا واحد تولیدی در طول مدت زمان مشخصی دریافت کرده است باید به نکاتی توجه کرد که در ادامه این گزارش به آن‌ها اشاره شده است.
 

فرمول محاسبه سود خالص یک واحد اقتصادی بسیار ساده است و به شکل زیر انجام می‌گیرد:
فروش – هزینه = سود خالص

در فرمول ذکر شده سه عبارت فروش، هزینه و سود خالص آمده است که در ادامه این گزارش برای هرکدام از آن‌ها توضیحاتی ذکر شده است.
 

فروش
فروش نشان دهنده پولی است که شرکت برای ارائه محصولات و خدمات خود از مشتریانش دریافت می‌کند، سرمایه گذاران در خصوص فروش شرکت خود باید به نکات زیر توجه داشته باشند:

فروش باید مدام در حال رشد باشد یعنی یک شرکت سالم و رو به رشد، فروش رو به رشدی هم دارد به طور معمول فروش باید با نرخ ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد کند و مدیر یا مدیران شرکت باید حداقل فروش سه سال گذشته شرکت را بررسی کنند.

فروش محصولات اصلی شرکت (محصولاتی که شرکت بر مبنای آن‌ها شکل‌گرفته است) باید سال‌به‌سال بیشتر شود به این معنا که محصولات اصلی شرکت الف مواد غذایی شامل سس، رب، ترشیجات و آب لیمو است، اما این شرکت، گاهی با استفاده از تجهیزات بسته‌بندی خود، به سایر شرکت‌ها خدمات بستذه‌بندی ارائه می‌دهد، ارائه این خدمات نباید فعالیت اصلی شرکت یعنی تولید محصولات غذایی را مختل کند.
 

هزینه‌ها
هزینه‌های شرکت رابطه مستقیمی با سودآوری شرکت دارد یعنی وقتی که هزینه‌ها از کنترل خارج شوند، شرکت با مشکل جدی مواجه خواهد شد، توجه مدیران شرکت‌های سود ده به نکات زیر حائز اهمیت است:

مدیران و حساب داران شرکت‌ها هزینه‌ها را با دوره‌های مالی قبل مقایسه کنند، اگرچه ممکن است اختلاف زیادی بین هزینه‌های سال جاری با سال‌های گذشته وجود داشته باشد، اما سودآوری شرکت نباید دستخوش تغییر اساسی شود، پس اگر هزینه‌ها بیشتر شده باشد، فروش نیز باید به همان نسبت و با نرخ رشد بالاتری، افزایش یابد تا سودآوری شرکت همچنان رشد کند.

در صورتی که هزینه‌های غیر منتظره در بررسی‌ها و صورت حساب‌ها وجود داشت، بررسی کنید که این هزینه غیرعادی به چه دلیل بوده است و چه تأثیری بر سودآوری شرکت داشته است.
 

سود
شرکت‌ها معمولاً سود خود را در قالب هر سهم در صورتحساب سود و زیان گزارش می‌دهند، این نکته بسیار مهمی است چراکه وقتی در خبر‌ها اعلام می‌شود سود هر سهم شرکت الف ۱۰۰ ریال افزایش داشته است، این به این معنی است که اگر شرکت الف ۱۰ میلیون سهم داشته باشد، سود شرکت ۱۰۰۰ میلیون ریال افزایش داشته که این یک دست آورد فوق العاده برای شرکت است.
 

افرادی که مسئولیت حسابداری و محاسبه سود شرکت هارا بر عهده دارند باید به دو نکته زیر توجه کنند:
سود عملیاتی شرکت عبارتی است که در صورتحساب سود و زیان گزارش می‌شود، سود عملیاتی به این دلیل مهم است که نشان‌دهنده سودی است که مستقیما از عملیات شرکت و فروش کالا‌ها و خدمات اصلی شرکت ایجاد می‌شود.

گاهی مواردی به‌عنوان سود گزارش می‌شود که جزو عملیات اصلی شرکت نیست و ممکن است در طول سال‌ها فقط یک‌بار اتفاق بیفتد. مثل فروش محصولاتی که سال‌ها مشتری سراغ آن‌ها نمی‌رفت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *