کاهش مصرف لبنیات در جامعه به دلیل افزایش قیمتها/ ارتباط بین غذاهای فرآوری شده و افزایش ریسک ابتلا به اوتیسم
• کاهش مصرف لبنیات در جامعه به دلیل افزایش قیمتها
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش قیمت لبنیات باعث کاهش مصرف این ماده غذایی شده است درخصوص سیاستهای لازم برای افزایش مصرف لبنیات در کشور توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش فارس، ایرج حریرچی اظهار داشت: تجربیات سالهای گذشته نشان میدهد زمانی که قیمت لبنیات افزایش پیدا میکند و در کشور شرایط تورمی وجود داشته باشد، قدرت خرید کاهش پیدا خواهد کرد، این درحالی است که طی روزهای گذشته شاهد افزایش قیمت لبنیات بودهایم و این موضوع سبب کاهش مصرف شیر و فراوردههای لبنیاتی به طور قابل توجهی شده است. وی با بیان اینکه از سال گذشته نیز شاهد افزایش شدید قیمت در لبنیات بودهایم گفت: در آن دوره نیز این موضوع باعث کاهش مصرف لبنیات در کشور شد.
• ارتباط بین غذاهای فرآوری شده و افزایش ریسک ابتلا به اوتیسم
محققان عنوان میکنند بین غذای مصرفی توسط زن باردار و تاثیرات آن بر مغز درحال رشد جنین ارتباط وجود دارد. به گزارش مهر، نتایج مطالعه اخیر نشان میدهد احتمالاً غذاهای فراوری شده کلید افزایش موارد ابتلا به اوتیسم هستند. تیم تحقیق از دانشکده پزشکی برنت آمریکا دریافتند زمانی که سلولهای بنیادی عصبی در معرض میزان بالا اسید موجود در غذاهای فرآوری شده قرار میگیرند، تغییرات مولکولی روی میدهد. دانشمندان متوجه شدند میزان بالا PPA (اسید پروپیونیک) که برای افزایش طول عمر غذاهای بسته بندی شده و جلوگیری از ایجاد کپک در نان و پنیر فرآوری شده استفاده میشود، رشد نورونها را در مغز جنین کاهش میدهد.
• شایعترین قصور پزشکی استان تهران در جراحی زنان و زایمان است
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: شایعترین قصور پزشکی در این استان مربوط به جراحی زنان و زایمان است و بعد از آن، دندانپزشکی، جراحی پلاستیک، متخصص پوست و مو، جراحی عمومی و جراحی ارتوپدی به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند. به گزارش ایرنا، مسعود قادی پاشا افزود: از پروندهای که در زمینه قصور پزشکی به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع میشود ۴۰ درصد قصورها محرز میشود و ۶۰ درصد پروندهها هم تبرئه میشوند.
• اجرای پرونده الکترونیک سلامت، حرکت نمایشی نیست
وزیر بهداشت گفت: اجرای پرونده الکترونیک سلامت، حرکت نمایشی نیست. تعداد افرادی که خارج از محدوده پرونده الکترونیک سلامت هستند، مربوط به افرادی میشود که هنوز به نظام سلامت، مراجعه نکرده اند و تمام مراکز سطح یک، دو و سه خدمات به این سامانه متصل هستند. به گزارش ایرنا، سعید نمکی افزود: اگرچه همکاران ما در سالهای گذشته زحمات بسیاری در حوزه سلامت و به ویژه اجرای طرح تحول نظام سلامت که یکی از ارزشمندترین دستاوردهای دولت است، متحمل شدند، اما پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع، پزشکی خانواده و راهنماهای بالینی به عنوان چهار اصل مقدماتی، بر جای مانده بود. وی خاطرنشان کرد: پرونده الکترونیک سلامت یکی از ریل گذاریهای اصلی نظام سلامت است که در قوانین بالادستی و به ویژه برنامه پنجم و ششم توسعه به عنوان تکلیف برای ما تعیین شده است.
• هیچ مورد طغیان بیماری در دو ماه ابتدایی سال نداشتیم
مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا گفت: بر اساس آمارها در فروردین و اردیبهشت ۹۸ نسبت به همین دو ماه در سال ۹۷ هیچ مورد طغیان بیماری در مناطق سیل زده نداشتیم. در نتیجه مراقبتهای بهداشتی در برنامههای بهداشت محیط، بیماریهای واگیر، بیماریهای روان، مراقبت از مادران باردار و کودکان زیر یکسال و سالمندان به خوبی انجام شد. به گزارش ایرنا، محمد اسماعیل مطلق درباره ارائه خدمات بهداشتی در مناطق سیل زده در دو ماهه ابتدایی سال ۹۸ افزود: در ابتدای سال ۹۸ تعدادی از استانهای کشور دچار سیل شدند که بیشترین وقوع حادثه در استانهای گلستان، لرستان، خوزستان، ایلام و تعدادی دیگر از استانها بود. وقوع سیل بیشتر در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، روستاها و حاشیه شهرها اتفاق افتاد و این در شرایطی بود که اطلاعات همه ساکنان این مناطق در سامانههای وزارت بهداشت از قبل ثبت شده بود و مراقبتهای بهداشتی را دریافت میکردند.
• روغن زیتون را همراه با غذا مصرف کنید
نتایج پژوهشها حاکی از آن است که روغن زیتون زمانی برای سلامتی مفید است که همراه با دیگر خوراکیها مصرف شود. به گزارش مدیکال دیلی، اینکه مصرف روغن زیتون در منطقه مدیترانه تا این اندازه رواج دارد، بیتردید بیدلیل نیست. این روغن پرخاصیت معمولاً همراه با سالاد و پاستا مصرف میشود، با این وجود عدهای بر این باورند که سرکشیدن این روغن به طور خالص نیز برای سلامتی مفید است، باوری که پشتوانه علمی ندارد. بنابر دستورالعملهای تغذیهای، افراد نه تنها منعی در مصرف چربیها ندارند، بلکه باید بین ۲۰ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی روزانه خود را نیز از این گروه دریافت کنند. چربیهای تک و چند غیر اشباع، از چربیهای ضروری برای بدن هستند، روغن زیتون سرشار از چربیهای سالم است و مصرف روزانه از آن میتواند بروز بیماریهای قلبی را به تاخیر بیندازد.
• روند زوال عقل در افراد مبتلا به چندین نوع بیماری سریعتر است
مطالعات نشان میدهد افراد مبتلا به چندین بیماری با روند سریعتر زوال تواناییهای فکری و حافظهای مواجه هستند. به گزارش مهر، تحقیق جدید نشان میدهد وجود چندین بیماری در افراد نظیر آرتروز، دیابت یا بیماری قلبی میتواند به پزشکان کمک کند تا فاکتورهای پرخطری را که این افراد با آن مواجه هستند شناسایی نمایند. در حقیقت محققان دریافتند هر چقدر نمره MWI شاخص اهمیت چندبیماری در افراد بیشتر باشد زوال قدرت فکر و حافظه در آنها در طول مدت یک دوره ۱۴ ساله سریعتر خواهد بود. همچنین مطالعه نشان میدهد افراد دارای نمره بالاتر در این شاخص دو برابر بیشتر با احتمال مرگ به علت خودکشی مواجه هستند و در طول عمر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت روانی شان بدتر است. به گفته محققان، ارزیابی تاثیر کلی مشکلات سلامت فرد مهم است چراکه ۸۰ درصد افراد بالا ۶۵ سال دارای بیش از یک مشکل سلامتی هستند.