صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باید برای طبقات مختلف اجتماعی مسکن تولید کنیم/ بیشترین خانه‌های خالی در منطقه یک تهران است

۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲:۰۱
کد خبر: ۵۲۸۲۷۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
هنوز هم منطقه یک شهر تهران جذابیت فروش تراکم دارد و هنوز هم این اتفاق می‌افتد هرچند بیشترین خانه‌های خالی نیز در منطقه یک تهران موجود است.

به گزارش گروه اقتصاد ، محمد اسلامی اظهار کرد: پشتیبانی از تصمیم دولت در خصوص رونق دادن به تولید مسکن در کشور که هم موردتأکید مقام معظم رهبری و هم رییس‌جمهوری بوده و به مطالبه مردمی تبدیل شده است، موضوع مهمی است که در نظر داریم با همکاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها به تحقق آن دست یابیم.

وی با اشاره به رونمایی طرح تأمین مسکن کارکنان دولت (طرح تام کاد) ادامه داد: بر اساس قانون ساماندهی زمین و مسکن و قانون پس‌انداز مسکن، طرح تأمین مسکن کارکنان دولت که مورد تأکید رییس جمهوری است، عملیاتی و اجرایی می‌شود. طرح تأمین مسکن کارکنان دولت به این شیوه برنامه‌ریزی شده است تا کارمندان دولت و جوانی که در خدمت دولت هستند از بدو خدمت از حقوق ماهیانه آن‌ها کسر و به صندوقی واریز شود تا بعد از مدت زمانی مشخص کارمندان دولت صاحب خانه شوند.

وی از تهیه دستورالعمل این طرح و رونمایی آن در روز‌های آینده خبر داد و تصریح کرد: دستگاه‌های دولتی با اولویت زمین‌های خود باید بتوانند شرایط را برای خانه‌دار کردن کارمندانشان فراهم کنند. توسعه مسکن با در اختیار قرار دادن زمین‌های دولتی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها رونق می‌گیرد، به همین دلیل برای تحقق این موضوع نیاز است تا اقدام متفاوتی از اقداماتی که پیش‌تر انجام شده است، انجام بگیرد. بخشی از این اقدامات شامل همراهی برای صدور مجوز‌های مسکن در قالب شهرک‌هایی است که می‌تواند در حریم شهر‌ها ایجاد شود که مصداق شهری جدید و نه شهر در مقیاس‌هایی است که در شهر‌های جدید ایجاد می‌شود. این مکان‌ها باید واجد تأسیسات زیربنایی باشند تا بتوانند رونق جدی در ساخت‌وساز مسکن را با ویژگی توجه به کیفیت زندگی برای مردم ایجاد کنند.

اسلامی عنوان کرد: کمیته ویژه‌ای برای بررسی راه‌های رونق دادن به موضوع مسکن، توسط نمایندگان وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها که عضو شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران هستند، تشکیل شود و در این مورد تصمیم‌گیری شده و مصوبه‌های لازم صادر شود تا جریان تولید مسکن رونق بگیرد.

وزیر راه و شهرسازی تحقق این مهم را در سایه همکاری شورای برنامه‌ریزی استان‌ها عملیاتی برشمرد و با ابراز این که "در خصوص رونق دادن به تولید مسکن نیاز داریم تا با همفکری و همراهی یکدیگر گشایشی را در این زمینه ایجاد کنیم"، تأکید کرد: در طرح‌های جامع شهرها، چنانچه زیربنا‌ها و معابر شهری اجازه دهد، می‌توان بر اساس ضوابط، تراکم تشویقی داد و این مهم در چارچوب ضوابط از طریق شورای‌عالی شهرسازی با اجازه‌ای که به شهرداری‌ها داده می‌شود می‌تواند در استان‌ها مورد پیگیری قرار بگیرد.

اسلامی همچنین خاطر نشان کرد: پیشتازانه با انواع گشایش‌ها، در جهت رونق ساخت‌وساز، حرکت کنیم.

وزیر راه و شهرسازی رونق ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده شهر‌ها را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که در وزارتخانه راه و شهرسازی پیگیری می‌شود.

وی گفت: در بافت‌های فرسوده غالب شهرها، واحد‌های مسکونی فاقد مقاومت‌های لازم در برابر حوادث طبیعی هستند و درعین حال از نظر فرهنگی و اجتماعی، شرایط مناسبی ندارند، به همین دلیل ضرورت دارد تا با تمهیدات و اختیاراتی که وجود دارد، نوسازی آغاز شود و بتوانیم از طریق نوسازی بافت‌های فرسوده، جایگزینی مناسب برای بنا‌های فرسوده شهر‌ها ایجاد کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در خصوص بهسازی بافت‌های باارزش تاریخی به‌جهت برخی از ناامنی‌ها که در برخی از این بافت‌ها وجود دارد، با محوریت سازمان میراث فرهنگی، تصمیماتی گرفته شود و بر اساس آن‌ها بتوان باززنده‌سازی محلات فرسوده را انجام داد. این موارد جزو نکات مهمی است که باید به‌عنوان دستور کاری جدی توسط شورای عالی شهرسازی دنبال شود و در این مورد سیاستگذاری‌های لازم انجام بگیرد.

اسلامی با تأکید بر اینکه رونق ساخت‌وساز باید با توأمان دیدن سکونت و فعالیت همراه باشد، توضیح داد: شهرک‌سازی کنار شهر‌های صنعتی و توأمان دیدن سکونت و صنعت و اشتغال مدنظر ماست. معتقدیم که تنها در این صورت است که هم شهر صنعتی می‌تواند زندگی و حیات داشته باشد و هم شهرک صنعتی می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

وی خواستار حل آمدوشد‌های غیرضروری در کلان‌شهر‌ها شد و چاره حل این مشکل را توأمان دیدن سکونت و اشتغال در شهر‌ها و شهرک‌ها عنوان کرد و گفت: متأسفانه در ۲۰ سال گذشته اطراف کلان‌شهر تهران حداقل ۵۰ شهرک صنعتی ظهور کرده که تنها مهاجرپذیری را به‌همراه داشته است. شاهد بوده و هستیم که تراکم رفت‌وآمد‌های روزانه به تهران و همچنین از تهران، هزینه‌های سنگینی را بر شهر، حاکمیت و مردم تحمیل کرده است، بنابراین ضرورت دارد تا هنگامی که به شهرک‌های صنعتی مجوز احداث داده می‌شود، دیدن اشتغال و سکونت با هم باشد و شهر به‌مثابه سازمانی زنده ملاک عمل قرار گیرد که این مهم به‌ویژه باید مدنظر شهر‌های جدید واقع شود.

وی تعامل دوسویه را راهکاری برای استفاده بهینه از شهر و صنعت دانست.
 

خانه‌دارکردن اصحاب فرهنگ و هنر با طرح مشابه وزارت دفاع

وزیر راه و شهرسازی امضای تفاهم‌نامه احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را با وزارت دفاع یکی از مهمترین دستاورد‌های وزارتخانه راه و شهرسازی و نتیجه تلاش‌ها برای رونق دادن به تولید مسکن برشمرد و گفت: این الگو می‌تواند در سایر سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها ملاک‌عمل قرار بگیرد. مشابه این کار را می‌توان برای فرهنگیان، اصحاب فرهنگ و هنر، صنعت‌گران و فعالان اقتصادی و تمامی سازمان‌ها و وزارتخانه‌هایی که نیروی حقوق‌بگیر دارند، انجام داد و به این طریق، این طرح را عملیاتی و اجرایی کرد.
 

خروج ۲۵ پادگان از شهر‌ها عملیاتی می‌شود

اسلامی خروج ۲۵ پادگان از شهر‌ها بر اساس دستور مقام معظم رهبری را فرصتی مغتنم عنوان کرد و توضیح داد: بر اساس قانون خروج پادگان‌ها از شهر‌ها که مصوبات آن نیز اخذ شده است، مقرر شده تا تعیین تکلیف کنیم و در اراضی پادگان‌ها بر اساس بارگذاری مجازی که پیش‌بینی شده است در چارچوب ضوابط، ساخت‌وساز آغاز شود و برای پادگان‌ها نیز زمین معوضی در خارج از شهر‌ها تخصیص یابد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در دستور کار جدید همه سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاست که ظرفیت‌های خود را برای تولید مسکن کارکنان خود، ارایه دهند.

وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی را نهضتی دنباله‌دار دانست که بدون هیچ‌گونه پسوندی انتخاب شده است تا تمامی دولت‌ها ملزم به انجام آن شوند و گفت: از ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تکلیفی طرح اقدام ملی تاکنون بیش از ۱۴۰ هزار واحد آن آغاز شده است. با این فرهنگ جدید، تولید مسکن در کشور رونق می‌گیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *