صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیت الله رئیسی:می‌طلبد در دولت نسبت به تصمیم‌سازى‌ها و تصمیم‌گیرى‌ها تحولی صورت گیرد که شاهد کاهش ورودى پرونده به دادگسترى و عدلیه باشیم/ تقدیر از قضات و کارکنان نمونه دستگاه قضایی

۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۲:۲۸
کد خبر: ۵۲۸۱۹۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه با حضور رئیس دستگاه قضا، مسئولان عالی قضایی، روسای کل دادگستری‌ها، دادستان‌های مراکز استان‌ها و جمعی از قضات و کارکنان دستگاه قضایی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه با حضور آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، مسئولان عالی قضایی، روسای کل دادگستری‌ها، دادستان‌های مراکز استان‌ها و جمعی از قضات و کارکنان دستگاه قضایی برگزار شد.

بیشتر ببنید:

 

آیت الله رئیسی:می‌طلبد در دولت نسبت به تصمیم‌سازى‌ها و تصمیم‌گیرى‌ها تحولی صورت گیرد که شاهد کاهش ورودى پرونده به دادگسترى و عدلیه باشیم
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۱۳:۰۵
رئیس قوه قضاییه: ایجاد تحول در دادگستری مطابق با گام دوم انقلاب نیازمند تلاش و همکاری بیشتر همه قضات و صاحبنظران و دلسوزان است

آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در همایش بزرگداشت قوه قضاییه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بزرگوار هفتم تیر، آیت الله شهید دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب اسلامی اظهار کرد: خدمات ارزشمند تمام اشخاصی را که طی تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی بر‌ای ارتقای جایگاه دستگاه قضایی تلاش کردند را ارج می‌نهیم و گرامی می‌داریم یاد حضرات آ‌یات بهشتی، موسوی اردبیلی و هاشمی شاهرودی را و تقدیر می‌کنیم از زحماتی که حضرات آیات یزدی و لاریجانی برای ارتقای دستگاه قضایی متقبل شدند.

وی گفت: امیدواریم همه قضات و همکاران ما در دستگاه قضایی که در این ۴۰ سال با اخلاص خدمت کردند، آن‌هایی که در قید حیات نیستند خداوند آن‌ها را بر سر سفره احسان امیر المومنین علی (ع) مهمان کند و آن‌هایی که در قید حیات هستند نیز، خداوند بر عزتشان بیفزاید.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به تلاش‌ها و زحمات قضات و حقوقدانانی که طی این ۴۰ سال در بخش‌های مختلف بر ایجاد دادگستری مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی تمرکز کرده‌اند، گفت: تمام تلاش‌هایی که بخشی از آن‌ها در گزارش سالانه قرائت شده توسط وزیر دادگستری مندرج بود، مرهون اخلاص و زحمات همه همکاران ما در دستگاه قضایی می‌باشد؛ لیکن با تمام تلاش‌هایی که تاکنون صورت گرفته به منظور ایجاد تحول در دادگستری مطابق با حرکت در گام دوم انقلاب نیاز به تلاش و همکاری بیشتر همه قضات و صاحبنظران و دلسوزان است.

آیت الله رئیسی بیان داشت: برای ایجاد تحول در دستگاه قضایی تمام اجزای سازمان قضایی کشور باید نقش آفرینی کنند؛ نباید تصور کنیم که با نامه نگاری یا ابلاغ دستورالعمل و یا سخنرانی، تحول ایجاد می‌شود؛ بلکه تحول نیازمند آن است که در اتاق‌های اندیشه ورز، فکر و اندیشه تولید شود و در قالب برنامه‌های اجرایی ابلاغ شود و به برنامه‌هایی اجرایی تبدیل گردد.

وی افزود: اگر همه اجزای سازمان بزرگ قضایی کشور، نقش ایفا نکنند آن تحولی که در حکم مقام معظم رهبری بر روی آن تأکید شده است، اتفاق نمی‌افتد.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

معاون اول دستگاه قضا: لازمه عدالت، مردمی بودن، قاطع بودن، ساده زیست بودن، بی تعارف بودن، مبارزه جدی با فساد کردن و از همه مهمتر خودسازی است
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۱۱:۳۸

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضاییه در همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه، ضمن گرامیداشت مقام شهدای هفتم تیر، آیت‌الله شهید بهشتی و شهدای قوه قضاییه از ابتدای انقلاب تا امروز، گفت: از خداوند بزرگ مسئلت کردم که به همه توفیق دهد که آنچه رضایت حق تعالی است، بتوانیم در آن جهت قدم برداریم؛ قلم بزنیم و سخن بگوییم.

وی ادامه داد: حدودا شهریور ماه سال گذشته در بعضی جلسات خصوصی مطلبی را مطرح کردم مبنی بر اینکه دوره دوم ریاست قوه قضاییه رو به اتمام است و بالاخره باید تصمیم گرفته شود که در دوره آینده آیا ریاست قوه قضاییه از داخل قوه باشد و یا از خارج قوه قضاییه باشد. برخی همکاران عقیده داشتند که صحبت در این رابطه زود است؛ اما در نهایت نظر اکثریت قریب به اتفاق که بنده شنیدم و نظر بنده نیز انتخاب ریاست قوه قضاییه از داخل قوه بود تا کار‌ها به شکل بهتر تمشیت و تسریع یابد.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: همان موقع در جلسات مختلف خصوصی و در دفتر مقام معظم رهبری عرض کردم که آیت لله رییسی شایسته این کار است. برخی می‌گفتند از لحاظ زمانی وی جدیدا تولیت آستان قدس را پذیرفته و ممکن است این کار صورت نگیرد که بنده گفتم ما نظرمان را عنوان می‌کنیم و اگر مقام معظم رهبری تشخیص دادند، ما به تکلیف‌مان عمل کرده‌ایم.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: امروز از این انتخاب رهبر معظم انقلاب خوشحالم و خدمت همه بزرگواران تبریک عرض می‌کنم و امیدوار هستیم انشاءلله در گام دوم انقلاب بتوانیم متناسب با نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران است قدم برداریم.

وی با بیان اینکه گام دوم با توجه به نسل چهارم و پنجم انقلاب و چهل سال تجربه و انتظارات و توقعات و جایگاه امروز جمهوری اسلامی ایران در جهان و منطقه، الزاماتی دارد، گفت: یکی از آن الزامات که مقام معظم رهبری چندین سال است که بر آن تکیه می‌کنند، روحیه انقلابی و جهادی است که اگر این روحیه در تک تک افراد یک دستگاه باشد، می‌تواند شتاب دهنده باشد و حتی اگر این روحیه جهادی در همه نباشد، اما در مدیران عالی و میانی باشد، می‌تواند بسیار موثر شود.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز این روحیه در سطح بسیار مناسبی در ریاست قوه قضاییه و در مدیران رده‌های مختلف مشاهده می‌شود. مدیر نقش بسیار مهم و اساسی دارد. ما همه جا دیده‌ایم وقتی مدیر کل ما در یک استان با روحیه انقلابی، جهادی و نشاط و احساس مسئولیت وارد میدان شده، کار‌ها با چه کیفیتی پیش رفته است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: در برخی مواقع سستی مدیران کار‌ها را عقب انداخته است؛ با وجود اینکه قانون و ساختار و بودجه همان است و چیزی تغییر نیافته است؛ لذا نقش مدیر بسیار مهم است و اگر مدیران ما روحیه انقلابی و جهادی داشته باشند، می‌توانند با امکانات و نیروی کم کار‌ها را به جلو ببرد.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای تصریح کرد: ما در گام دوم انقلاب نیاز داریم تا عدالت گستره بیشتری پیدا کند و عدالت در همه ابعاد در کشور محقق و مستقر شود.

مشروح خبر را اینجا بخوانید

تقدیر از 11 تن از قضات و کارکنان دستگاه قضایی با حضور رئیس قوه قضاییه
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۱۰:۵۷

در جریان این مراسم از میان 102 کارمند نمونه و 47 قاضی نمونه که شایسته تقدیر شناخته شدند، به طور نمادین از 11 تن از این افراد تقدیر به عمل آمد.

دادستان کل کشور: بیشترین نظارت بر دادسراها از طریق الکترونیک است/ تقدیر از برخی قضات در جریان بازرسی سرزده
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۰۹:۵۷

حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور طی سخنانی در همایش هفته قوه قضاییه با تاکید بر اهمیت نظارت بر دادسراها گفت: کاستی‌ها و ضعف‌ها و اشکالات در برخی دادسراها از طریق نظارت باید برطرف شود و حتما باید نظارت را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: بازرسی دوره‌ای و سرزده از دادسراها، بازرسی به صورت حضوری و رسیدگی به شکایات مردمی، رسیدگی به شکایات از طریق صندوق‌های نصب شده در نواحی دادسراها، رسیدگی به شکایاتی که از طریق پست برای ما ارسال می شود و نظارت الکترونیکی بر دادسراها اهمیت بسزایی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری افزود : آثار بسیار مثبتی را از نظارت الکترونیکی شاهد بودیم، این نظارت در صرف وقت، هزینه و بکارگیری افراد و اشراف بر دادسراها به صورت آنلاین نقش مهمی داشته است و بیشترین نظارت ما بر دادسراها از طریق این سیستم است و به نکات مثبت و ارزشمندی دست یافته‌ایم.

وی تصریح کرد: بازرسی سرزده از دادسرا‌ها و رسیدگی به شکایت‌های مردمی انجام می‌شود. تصور ما نباید این باشد که همه مطالب در رابطه با شکایت است مواردی داریم که از برخی قضات تقدیر شده است.

دادستان کل کشور ادامه داد: در ارزیابی عملکرد دادسرا‌ها شاخص‌هایی را برای نظارت بر عملکرد دادسرا‌ها و قضات دادسرا‌ها تعیین کردیم.

وی به ده شاخص تعیین شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: میزان دانش و اتکای قضایی، میزان انگیزه برای احقاق حق و اجرای عدالت، رعایت نظم در انجام امور ورود و خروج، میزان رضایت بر مجموعه تحت نظر، سرعت در انجام امور محوله، دقت، میزان حسن شهرت و خوشنامی یک قاضی، تکریم ارباب رجوع و خوش اخلاقی میزان تلاش و پشتکار در انجام امور محوله و تقید به ارزش‌های اسلامی و انقلابی شاخص‌هایی است که در ارزیابی و بازرسی از دادسرا‌ها و قضات انجام می‌دهیم.

ارائه گزارش عملکرد سالانه دستگاه قضا از سوی وزیر دادگستری
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ - ۰۸:۴۶

علیرضا آوایی وزیر دادگستری در همایش بزرگداشت هفته قوه قضاییه به ارائه خلاصه‌ای از عملکرد قوه قضاییه، در واحد‌های قضایی، ستادی و سازمان‌های وابسته پرداخت.

وی ادامه داد: میزان ورودی پرونده در دادگستری‌های کل کشور ۱۳ میلیون و ۶۶۳ هزار فقره بوده که نسبت به سال قبل ۷ دهم درصد افزایش یافته، ۶ دهم درصد نیز رشد در رسیدگی داشته‌ایم.

وزیر دادگستری افزود: متوسط زمان رسیدگی به پرونده در دادگستری‌های کل کشور از ۱۱۰ روز ۱۰۶ روز کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: میزان ورودی پرونده‌های سازمان قضایی نیرو‌های مسلح از ۷۳ هزار پرونده به ۷۲ هزار پرونده رسیده که شاهد کاهش یک درصدی پرونده‌ها و افزایش پرونده‌های مختومه بوده‌ایم.

آوایی در تشریح عملکرد واحد‌های ستادی بیان داشت: محوری‌ترین فعالیت‌های معاونت اول قوه قضاییه نظارت و همگرایی سایر فعالیت‌های قوه است که طی ۹ سال گذشته ۲ هزار و ۸۰۱ جلسه در این خصوص برگزار شده است و اداره امور سخنگویی قوه قضاییه حدود ۴۷ هزار مورد گزارش خبری، طی ۹ سال ارائه داده است.

آوایی در تشریح عملکرد معاونت راهبردی قوه قضاییه گفت: تدوین سند تحول قوه قضاییه و برنامه عملیاتی سال ۹۷ و تهیه بودجه سال ۹۷ از اهم اقدامات این معاونت بوده، همچنین تهیه و تدوین ۴۵ مورد لایحه و آیین نامه از اهم اقدامات معاونت حقوقی بوده است.

مشروح خبر را اینجا بخوانید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *