فراخوان جشنواره تئاتر صاحبدلان منتشر شد/اجرای نمایشی تازه در تماشاخانه هادی حجازی فر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، تئاتر طی هفته جاری با رویدادهای متنوعی روبرو است که از جمله مهمترین آنها میتوان به نقد و بررسی نمایش "چشم به راه میرغضب"، انتشار فراخوان جشنواره صاحبدلان، اجرای نمایش لولیتا در تماشاخانه سپند اشاره کرد.
همچنین انتشار ۴ نمایشنامه جدید از نشر نمایش، اجرای نمایش تابلوی چهارم در تماشاخانه مولوی و اجرای نمایش تایم لپس در تماشاخانه هامون از دیگر اتفاقات مهم تئاتر در هفته جاری است.
«چشم به راه میرغضب» در دوشنبههای نقد، بررسی میشود
تازهترین اثر حسین کیانی در دوشنبههای نقد کانون ملی منتقدان تئاتر ایران بررسی میشود.
برنامه دوشنبههای نقد کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در ادامه نشستهای خود، به نقد و بررسی نمایش «چشم به راه میرغضب» میپردازد.
این نشست روز دوشنبه سوم تیر پس از پایان نمایش «چشم به راه میرغضب» با حضور رضا آشفته و آناهیتا زینیوند، عوامل و تماشاگران تازهترین اثر حسین کیانی در مقام نویسنده، طراح و کارگردان برگزار میشود.
«چشم به راه میرغضب» با بازی علی سلیمانی، سیروس همتی، وحید نفر، مجید رحمتی، سهیل ملکی هرشب به جز شنبهها ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه میرود.
«لولیتا نسخهی ۱۲» رونمایی میشود
بهنام احمدی نمایش «لولیتا نسخهی ۱۲» را از ۲۶ تیر در تماشاخانه سپند روی صحنه میبرد؛ اجرایی که بعد از ۱۲ بار بازنویسی نمایشنامه «لولیتا» شکل گرفته است.
بهنام احمدی کارگردان جوان تئاتر که پیش از این نمایش «لولیتا» نوشته فرشاد جعفری را در خرداد و تیر سال ۹۷ در مجموعه تئاتر شهر و تماشاخانه پالیز به صحنه برده بود، قصد دارد این اثر نمایشی را با تغییراتی در متن و طراحی، بار دیگر روی صحنه ببرد.
به گفته احمدی اجرای جدید این اثر نمایشی با عنوان «لولیتا نسخهی ۱۲» بر اساس دراماتورژی صورت گرفته توسط خودش روی ۱۱ نسخه بازنویسی شده نمایشنامه نوشته فرشاد جعفری، شکل گرفته است.
نمایش «لولیتا نسخهی ۱۲» ارتباطی با رمان «لولیتا» اثر ولادیمیر ناباکوف نویسنده روسی ندارد و موضوعی مستقل دارد.
بهنام احمدی پیش از این تجربه کارگردانی چندین اثر نمایشی از جمله نمایشهای «جنی» و «حقایقی درباره یک ماهی مرده» را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.
«لولیتا نسخهی ۱۲» از ۲۶ تیر در تماشاخانه سپند روی صحنه میرود. دیگر اطلاعات این نمایش به زودی اعلام میشود.
صالح علوی زاده با "تایم لپس" به تئاتر هامون می آید
نمایش "تایم لپس" به نویسندگی امیر نوروزی و کارگردانی صالح علوی زاده در تئاتر هامون به مدیریت هادی حجازی فر روی صحنه می رود.
صالح علوی زاده سال گذشته "نمایش “راز بقا” را در سالن پالیز روی صحنه برد که با استقبال تماشاگران مواجه شد و در سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش مسابقه تئاتر ایران روی صحنه رفت.صالح علویزاده تاکنون در نمایشهایی چون "ایران استرالیا"، "جشن بیخودی"، "دوازده"، "نفس کشیدن" و "اینا همه خوبن" ایفای نقش کرده و آثار نمایشی چون "خدابس" و "ما سه نفر بودیم" را کارگردانی کرده است.
نمایش «تایم لپس» به نویسندگی امیر نوروزی و کارگردانی صالح علوی زاده، در تئاتر هامون روی صحنه میرود و اطلاعات تکمیلی نمایش اعلام خواهد شد.
فراخوان نهمین دوره تئاتر صاحبدلان منتشر شد
فراخوان نهمین دوره تئاتر صاحبدلان منتشر شد. این جشنواره از شهریور تا آبان ۱۳۹۸ به همت کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کشور و انجمن هنرهای نمایشی برگزار خواهد شد.
نهمین دوره تئاتر صاحبدلان در راستای ترویج و تقویت بنیانهای تئاتر دینی و گسترش زمینههای تولید و اجرای عمومی نمایشهایی با مضامین مذهبی در سراسر کشور با اهدافی چون ایجاد انگیزه و فرصت برای تولید نمایشنامه و آثار نمایشی با محتوای دینی، تقویت بنیانهای تئاتر دینی و استمرار آن در پیکره تئاتر کشور، بهرهگیری از شیوههای خلاقانه در ارتقای نمایش دینی و توجه ویژه به اجرای عمومی نمایش و ارتباط مستمر با مخاطبان در سراسر کشور برگزار میشود.
اولویتهای موضوعی نهمین دوره تئاتر صاحبدلان عبارت است از: داستانهای قرآنی (قصص قرآنی، مفاهیم و مضامین آن)، زندگانی و سیره عملی چهارده معصوم (ع) به ویژه پیامبر اسلام (ص) مطابق با اسناد معتبر تاریخی، مضامین فاطمی (موضوعات برگرفته از شخصیت و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س))، مضامین عاشورایی (آثار مبتنی بر وقایع و آموزههای حماسه عظیم عاشورا و تأثیرات آن در زندگی معاصر)، مضامین و فرهنگ مهدوی در ایران اسلامی، شخصیتهای شناختهشده و موثر در تاریخ اسلام (دانشمندان، شاعران، نویسندگان و سیاستمدارانی که تأثیراتی ارزشمند در جریان پیشرفت اسلام داشتهاند) و تأثیر شخصیتها و مفاهیم دینی بر زندگی معاصر.
نهمین دوره تئاتر صاحبدلان در سه بخش نمایشهای صحنهای، نمایشهای خارج از صحنه و مسابقه نمایشنامهنویسی برگزار میشود.
ستاد برگزاری در بخش نمایشهای صحنهای پذیرای آثاری است که با توجه به اولویتها و رویکردهای موضوعی اعلام شده و با نگاه خلاقانه و مبتنی بر اصول زیباشناسی تولید شده باشند.
ستاد برگزاری در بخش نمایشهای خارج از صحنه به منظور بهرهمندی عموم مردم و شهروندان از نمایشهای دینی و ارتباط بیواسطه و نزدیکتر با مخاطبان، پذیرای تولیدات خارج از صحنه در اشکال مختلف تئاتر بیرونی (تئاتر خیابانی، محیطی و دیگر گونههای اجرایی) خواهد بود. هر دو بخش مختص آثاری است که برای این رویداد تولید شده و پیش از این به شکل عمومی و یا حضور در جشنواره اجرا نداشتهاند و متقاضیان هر دو بخش میتوانند سه نسخه لوح فشرده حاوی فایل تصویری اجرای نمایش خود را به همراه مدارک عمومی تا ۲۵ تیر ۱۳۹۸ به دبیرخانه تئاتر صاحبدلان ارسال کنند.
اجرای عمومی نمایشهای صحنهای در شهر محل تولید اثر خواهد بود و آثار پذیرفته شده در بخش نمایشهای خارج از صحنه نیز در شهرهای محل تولید اثر اجرا خواهند شد.
بخش مسابقه نمایشنامهنویسی به منظور ترغیب و تشویق نمایشنامهنویسان کشور به تولید آثاری مبتنی بر مضامین مذهبی و ارتقاء سطح کمی و کیفی تولید متون نمایشی با مضامین و رویکردهای مطرح شده برگزار میشود.
متقاضیان میتوانند فایل word یا Pdf نمایشنامه خود را بر روی لوح فشرده به همراه مدارک عمومی تا پایان شهریور ۱۳۹۸به ستاد برگزاری ارسال کنند. آثار ارسالی نباید پیش از این در مسابقات نمایشنامهنویسی برگزیده شده باشند.
دبیرخانه نهمین دوره تئاتر صاحبدلان در تهران، خیابان انقلاب، خیابان خارک، خیابان استاد شهریار، خیابان هانری کربن، پلاک ۱۸، طبقه دوم، کانون تئاتر دینی با تلفن ۶۶۷۲۱۱۱۷ واقع شده است.
اجرای «تابلوی چهارم» در تئاتر مولوی آغاز شد
نمایش «اکیپ» شب گذشته برای آخرین بار به صحنه رفت و از روز یکشنبه دوم تیرماه، نمایش «تابلوی چهارم» در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی به صحنه می رود.
نمایش «اکیپ» به نویسندگی محمد صادق خیمه کبود و کارگردانی محسن آقا قدیری شب گذشته برای آخرین بار در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی به صحنه رفت. همچنین قابل ذکر است از روز یکشنبه دوم تیرماه، نمایش «تابلوی چهارم» به نویسندگی شهاب مهربان و کارگردانی شقایق پارسایی در سالن کوچک مرکز تئاتر مولوی به صحنه می رود.
گفتنی ست در نمایش «تابلوی چهارم» داود ونداده، ایلیار مومن، امیر کامران به ایفای نقش می پردازند.
علاوه بر این در این نمایش آرمان کوچکی طراح پوستر، رضا علوی (طراح تیزر و عکاس)، زهرا صارمی (طراح صحنه، نور، لباس)، شیوا منصوری و سروش شیرازی (موسیقی) و ماهک امامی و مهدی مهدوی (دستیار کارگردان) به همکاری می پردازند.
علاقمندان میتوانند برای دیدن نمایش «تابلوی چهارم» به کارگردانی شقایق پارسایی همه روزه -به جز شنبه ها- در ساعت ۱۹:۳۰ به مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران به نشانی خیابان انقلاب، خیابان ۱۶ آذر، جنب باشگاه دانشجویان، مرکز تئاتر مولوی مراجعه کنند.
نشر نمایش ۴ جلد کتاب منتشر کرد
نشر نمایش متعلق به دفتر پژوهش و انتشارات اداره کل هنرهای نمایشی، ۴ جلد کتاب با موضوع کودکان و نوجوانان را وارد بازار کتاب کرد.
اسامی کتابهای منتشر شده در زمینه ادبیات ویژه کودکان و نوجوانان که از جمله حوزههای مورد توجه در نشر نمایش است، به شرح زیر است:
الف) نمایشنامه «لوبیای سحرآمیز و برزوی بیباک»، نوشته فاطمه ابطحی
ب) نمایشنامه «راز دژ کلات و شاهزاده اژدها»، نوشته آتسا شاملو
ج) «اوراند هریس؛ زندگی، اندیشه و آثار (کتاب سوم)»، نوشته لاول سوارتزل با ترجمه حسین فداییحسین
د) مجموعه نمایشنامه «دفتر طلایی (۱)» شاملِ آثار اسب آبنوس (مریم منصوری)، تو اگه دوست میخواهی، من رو اهلی کن (اسدالله اسدی)، قصه فیلی که پشتک و وارو میزند (امید نیاز)، کوچه برزیلیا (سینا شفیعی) و هفت دست و یک انگشت (شادی غفوریان).
«لوبیای سحرآمیز و برزوی بیباک» شامل دو نمایشنامه در ۷۲ صفحه است. این کتاب با قیمت ۱۰ هزار تومان منتشر شده و در خلاصه داستان نخستین نمایشنامه آن آمده است: لوبیای سحرآمیز، داستان حسن، پسر فقیری است که با مادر خود و یک گاو به نام خانم حنا زندگی میکند. آنها به علت فقر مجبور میشوند خانم حنا را بفروشند، پیرمردی که او را میخرد به حسن ۳ عدد لوبیا میدهد.
خلاصه داستان دومین نمایشنامه این کتاب نیز چنین است: مادر برزوی برای دختری که در یک ده دیگر زندگی میکند، لباس عروس دوخته است و باید آن را خیلی زود به او برساند. برزو میپذیرد که لباس را به عروس برساند. در این راه او با موانعی مواجه میشود، اما با هوش خود آنها را پشت سر میگذارد.
«راز دژ کلات و شاهزاده اژدها» نیز دو نمایشنامه در یک کتاب در ۷۲ صفحه با قیمت ۱۰ هزار تومان است. در خلاصه داستان نخستین نمایشنامه این کتاب آمده است: نمایشنامه «راز دژ کلات» براساس داستان فرود و جریره شاهنامه فردوسی نوشته شده است. کیخسرو، فرزند سیاوش در راه نبرد با تورانیان به دژ کلات میرسد بدون آنکه بداند جریره و فرود که در آن دژ زندگی میکنند همسر و فرزند سیاوش هستند. در این رویارویی سرنوشت سیاوش را از زبان جریره میشنویم.
خلاصه داستان دومین نمایشنامه این کتاب نیز چنین است: نمایشنامه «شاهزاده اژدها» براساس یک افسانه عامیانه ایرانی نگاشته شده است. پادشاهی صاحب فرزند نمیشود تا اینکه پس از سالها خداوند به او فرزندی عطا میکند. وزیر و پزشک دربار که طمع تاج و تخت پادشاه را دارند، با دادن داروهایی به ملکه باعث میشوند فرزند غیرعادی و زشتی به دنیا بیاورد.
سومین کتاب، «اوراند هریس؛ زندگی، اندیشه و آثار (کتاب سوم)» در ۳۲۲ صفحه، با قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
کتاب «زندگی، اندیشه و آثار اوراند هریس» مهمترین و کاملترین مجموعه درباره اوراند هریس، نویسنده صاحبنام و کهنهکار تئاتر کودک و نوجوان است. لاول سوارتزل مقدمه مفصلی بر این کتاب نوشته و علاوه بر سیری در زندگی و آثار هریس، ۱۵ نمایشنامه از او در این کتاب گنجانده است. این کتاب در ایران در سه جلد منتشر شده است: جلد اول در سال ۱۳۹۵ و جلد دوم در سال ۱۳۹۶ به چاپ رسید و جلد سوم امسال به بازار کتاب عرضه شده است. در این جلد علاوه بر ادامه مقدمه و مرور زندگی و آثار هریس، چهار نمایشنامه «جادوی میمون»، «پینبال»، «من و پیتر خرگوشه» و «شاهزاده و گدا» آمده است.
مجموعه نمایشنامه «دفتر طلایی (۱)» نیز چنان که ذکر شد شامل آثار جمعی از نویسندگان است و در ۲۲۴ صفحه با قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.